Anal Fissür( Makat Çatlağı) Botoks Tedavisi

Yazar M. Ferhat FerhatoğluGenel Cerrah • 9 Ekim 2017 • Yorumlar:

Anal fissür diğer adıyla makat çatlağı makat bölgesinin en ağrılı hastalıklarındandır. Basurdan sonra en sık görülen anüs hastalığıdır. En sık sebebi kabızlıktır. Erken dönemde hasta sadece tuvalet yaparken cam çiziyormuş hissi şeklinde acı duyar ancak tedavi edilmezse müzminleşir ve hasta aynı acıyı çeker ancak tuvaletten sonra saatlerce ağrı yaşar. Makat kasları gevşeyemediği için zorlukla boşaltır.

Erken dönemlerde makat çatlağı kremleriyle % 50 ihtimalle düzelirken kronikleştiğinde ilaçla düzelme şansı kalmaz ve botox veya ameliyat gerekir. Uzun yıllardır uygulanan ameliyata alternatif olarak geliştirilen botox tedavisi ameliyat kadar yüksek başarıyasahiptir.Makat çatlağı botox :Yeni oluşmuş makat çatlağının ilaçla tedavisine cevap alınamaması durumunda ve müzminleşmiş makat çatlaklarında botox ilk tercih olmalıdır. Tedavide botilismus toxini A kullanılır.

Makat çatlağı tedavisinde botox nasıl uygulanır ?

Çok ince iğne yardımıyla parmak eşliğinde felç edilmek istenen sol ve sağ kasın içine 50 şer ünite yapılır.Uygulama uyuşturucu gerektirmeden 1 dakikada yapılabilir.Enjeksiyon ağrısı kadar ağrı olur.Bir diğer önemli konu ise kasın içine uygun şekilde verilip verilmediğidir, bu başarı oranı tecrübeli ellerde geçerli bir orandır. Uygun kasın içine yapılmazsa başarı düşer.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Ferhat Ferhatoğlu Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi, Cerrahi Onkoloji Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)