İmplant tedavisi nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

Yazar Fikret AltanAğız Diş Ve Çene Cerrahı • 26 Eylül 2017 • Yorumlar:

Implant çene kemiğine ve protezlere destek için yerleştirilen diş kökleridir. Yapılan implant tedavisinin kemik erimesini önlediği ispatlanmıştır. Titanyum denen bu önemli malzeme, çene kemiğinin içine yerleştirilip bunu vücut kendi parçası olarak algıladığından, vücut tarafından reddedilmesi mümkün değildir. Ağız hijyenine ve sigara tüketimine dikkat ederek, düzenli kontroller ile yapılan titanyum implantlar vücudun doku dostudur. Üzerine yapılan zirkonyum porselen dişlerle istenilen sonuçta ağız, diş ve çiğneme sistemi oluşur.

Bunun sonucunda oluşan estetik, buna paralel olarak hastanın görüntüsünü ve psikolojisini iyileştirmektedir. Günlük hayatta hastanın iletişimi ve sosyal varlığı daha güçlü olmaktadır. Implant tedavisi bir günde olabildiği gibi kaynama süresi yaklaşık 3 ile 6 ay arasıdır. Bu, hastanın yaşı, kemik yapısı, beslenme düzeni, ağız hijyeni ve aktivite sıklığına göre değişkenlik gösterir.

Implantların ağızda 30-40 yıl kadar sorunsuz kaldıkları gözlenmiştir. Implantların ömürünü belirleyen çeşitli etkenler vardır. Implantın uygulandığı kişinin sağlık durumu ve implant bakımına gösterilen özendir (düzenli ağız hijyeni). Olumsuz hiçbir bulguya rastlanmadığı gibi yapılan titanyum implantlar sağlıklıdır.

Öncelikle, seçeceğiniz hekimi seçerken dikkat etmeniz gerekmektedir. Tedavilerin sonrasında ortaya çıkabilecek olası komplikasyonlar veya rahatsızlıklarınızı, sizi mağdur etmeden kolayca gidermeye çalışan bir klinik seçimi doğru tercih olacaktır. Yani implantın yapım aşaması kadar cerrahisi, implant üstü protezi ve implant sonrası hizmet de çok önemlidir. Bunun yanında kliniğin kolay ulaşılabilir bir lokasyonda olması, size, çalışma saatlerinize uygun saatlere randevu verebilecek şekilde esnek çalışma saatlerine de sahip olması diğer bir etkendir. Elbette güler yüzlü, anlayışlı, sağlıklı ikili ilişkiler kurabilen ve beklentilerinizi anlayarak bunları karşılamak için elinden geleni yapmaya çalışan bir diş hekimi, korkularınızı da yenmeye yardım edecek, alacağınız hizmetin sonucu etkileyecek ve sizin mutlu bir hayat sürmenizi sağlayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)