Kimyasal Peeling

Yazar Hilal Çetin • 10 Mart 2017 • Yorumlar:

Kimyasal peeling,  deride çeşitli derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir.

Kullanılan değişik konsantrasyonlardaki   solüsyonlar ile yüzdeki akne sonrası izlerin, ince kırışıklıkların ve doğum lekesi gibi kahverengi lekelerin tedavisi yapılmaktadır.

Kimyasal peeling işlem derinliğine göre “yüzeyel, orta ve derin peeling” olarak üçe ayrılır. Yüzeyel ve orta derinlikteki peelingler uygulama rahatlığı ve sonrasında hemen günlük yaşama devam edebilme özelliğiyle tercih edilmektedir. Derin peelingler anestezi  altında uygulama zorluğu ve sonrasında bir süre normal yaşamın kısıtlanması zorunluluğuyla günümüzde tercih edilmemektedir.

Kliniğimizde yüzeyel ve orta derinlikteki peeling ajanları uygulanmaktadır.

Kimyasal peeling 3-4  hafta aralarla 4-6 seans uygulanabilir. İhtiyaca göre yılda  bir birkaç seanslık kürler uygulanabilir. Peelingte amaç yüzeydeki ölü hücreler ve derinin üst tabakasının  yüzeyden uzaklaştırılarak alttan gelen hücre yenilenmesini hızlandırmaktır.  Bu nedenle antiaging tedavisi olarakta hastaları memnun eden bir işlemdir. Kimyasal peelingte derinin üst tabakasi soyularak, derinin pürüzsüzlesmesi sağlanır. Bu işlemin bir kere uygulanması bile ciltte daha homojen ve aydınlık bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca cildin yağ nem dengesinin kurulmasında yardımcıdır.

Peeling için en uygun zaman kış mevsimidir ancak ilkbahar ve sonbahar aylarında da güneşten korunarak çok rahat yapılabilir.

Ek işlem olarak dolgu, botoks , lazer gibi uygulamalar yapılacaksa peeling ve bu işlemler arasına en az 1 hafta ara verilmelidir.

Kimyasal peeling her ne kadar masum gibi görünse de her işlemde olduğu gibi tecrübesiz ve bilinçsiz ellerde son derece zararlı olabilir. 

Kimyasal peeling mutlaka uzman bir hekim tarafindan uygulanmalidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)