Saç Ekimi

Yazar Oğuzhan Cücü • 16 Nisan 2019 • Yorumlar:

Günümüzde, başlıca FUE ve FUT olmak üzere iki saç ekim tekniği vardır.

FUE metodunun iki alt tipi vardır; bunlar saç foliküllerinin nakledildiği alanın tıraşlı olup olmadığına göre Geleneksel ve Tıraşsız FUE teknikleridir, Tıraşsız FUE ve geleneksel FUE arasındaki tek fark alıcı ve verici bölgelerin tıraş edilmemesi veya kısa kesilmesidir. İlaveten, uygun görülürse doktorunuz FUE tekniğinin PRP ve/veya saç mezoterapisi ile birleştirmeyi önerebilir.

FUE yönteminde, saçlı kafa derisindeki saç folikülleri saç nakli için yeterli değilse saç folikülleri vücudun diğer bölgelerinden de alınabilir.

FUE tekniğinde, alıcı ve verici bölgeler temizlenir ve hazırlanır. Nakli planlamak için kafa derisi çizildikten sonra, karşılaştırmalar yapmak için kafa derisinin fotoğrafları çekilir.

Saç folikülleri,  ≤1 mm çapındaki çok özel ince iğneler kullanılarak saçların saç dökülmesine genetik olarak dirençli olduğu ense bölgesinden alınır. FUE tekniğinde saç folikülleri (greftler) toplanırken saçlı kafa derisinde kesi yapmaya gerek yoktur; bu sebeple, bir yara dokusu oluşmaz. Saç folikülleri nakledilmek için hazırlanır. Alıcı alanda mikromotor denilen bir alet kullanarak çok minik delikler açılır. Bu kanal veya delikler saçların büyüme yönünde açılır. Saç foliküllerinin nakil öncesi plan ve çizimler doğrultusunda nakledilmesinden sonra, kafa derisi bandaj ile kapatılır.

Saç nakli işlemi yaklaşık birkaç saat sürer. Gerekli ise, işlem bir sonraki gün ikinci seansta tamamlanabilir.

İşlem sonrasında bir kızarıklık ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. Genellikle, bu rahatsızlıklar tedavi gerektirmez, ancak doktorunuz dikkat etmeniz gereken konular hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirir. 15 gün boyunca yorucu aktivitelerden kaçınmalısınız ve saçlı kafa derisini travmalara karşı korumalısınız.

Doktorunuz muhtemelen işlemden bir gün sonra hastaneyi ziyaret etmenizi isteyecektir. Bandaj bu ziyaret esnasında çıkarılacaktır.

Eğer verici veya alıcı bölgelerinizde sıcaklık veya belirgin bir ağrı varsa, taburcu olduktan sonra saç ekimine bağlı olduğunu düşündüğünüz herhangi bir semptomunuz varsa derhal doktorunuza başvurun.

Sonuçlar

Saç çıkacaktır, ancak saç naklinden sonra çabucak dökülecektir. Yaklaşık iki ay sonra nakledilen saç foliküllerinden saçların büyüdüğünü görebilirsiniz. Saçlarınız normal olarak büyüyecek ve kellik yaklaşık 6 ay ila bir yıl sonra tamamen ortadan kalkacaktır.

İŞLEM

  • Her bir saç folikülü, başın arkasından veya yanlarından (verici bölgeleri) alınır ve bunlar kelleşen bölümlere taşınır.

UZUNLUK

  • 6 ila 8 saat arası sürer.

ANESTEZİ

  • Lokal veya sedasyonla birlikte lokal.

YAN ETKİLER

  • Saç incelmesi, kel alanlar, saçlı deri ve alnın şişmesi, kaşıntı.

İYİLEŞME

  • İşe 1 ila 2 gün sonra dönebilir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Oğuzhan Cücü Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Oğuzhan Cücü

Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al