Sünnet

Yazar Zafer Dörtdoğan • 27 Aralık 2018 • Yorumlar:

Gömülü Penis Nedir?

Gömülü penis bir hastalık olmayıp, dışarda görülmeyen penis anlamında kullanılır. Gömülü penis en basit olarak glans dokusu vücut yüzey çizgisinin altında kalan penis olarak tanımlanabilir. Sünnetsiz çocuklarda sünnet derisi dışta göründüğünden bu durum aile tarafından anlaşılmayabilir. Çocuk yatar pozisyondayken dışta sallanan sünnet derisini iki parmağınız arasında tuttuğunuzda; arada penis gövdesi yoksa; bu durum gömülü penis olarak değerlendirilebilir. Tedavinin birinci adımı sünnettir. Özellikle bebeklikte erken teşhis ettiğimiz hastalarda Çözüm Sünneti = Estetik Cerrahi Sünnet dediğimiz özel teknikle sünnet yapıyoruz. Bu sünnetin özelliği içeriye çekilen penisin yuvasına yapışmasını önlemektedir.

  • Lokal Anestezi ile Klasik / Standart Cerrahi Sünnet

Aile yanında, çocuğun uyanık olduğu, uygulama yapılacak bölgenin çevresinden uyuşturulması ile yapılacak sünnet işlemidir.

  • Sedasyon ve Lokal Anestezi ile Klasik / Standart Cerrahi Sünnet

Aile yanında, çocuğun verilecek şurup ile uykuya meyilli olduğu, uygulama yapılacak bölgenin çevresinden uyuşturulması ile yapılacak sünnet işlemidir. Cerrahi işlem sürecinin unutulmasına da fayda sağlamaktadır.

  • Sedasyon ve Lokal Anestezi ile Estetik Cerrahi Sünnet

Aile yanında, çocuğun verilecek şurup ile uykuya meyilli olduğu, uygulama yapılacak bölgenin çevresinden uyuşturulması ile yapılacak olan, gömülü ya da rotasyonu bulunan penislerde uygulanan sünnet çeşididir.

  • Genel Anestezi ile Sünnet

Uyanık ya da uykuya meyilli halde istenilen cerrahi sünnet işlemi yapılamayacak çocuklara uygulanan sünnet çeşididir. Yaşına göre açlık süresi ile bekletilmiş çocuğun, ameliyathanede maske ile gaz koklatılarak, sünnet işleminin yapılmasıdır.

Cerrahi işlemlerin hepsi değişik derecelerde travmaya yol açar ancak lokal sünnet bebeklik döneminde belirgin travmaya yol açmaz.

Ailenin isteğine bağlı olmakla birlikte sünnet için önerilen yaş aralığı 1. ay ile 2 yaş arası ya da 5. yaştan sonradır.2-5 yaş arası çocuklarda sünnet nadir de olsa bir takım psikolojik sorunlara yol açabilir. İlerleyen yaşlarda gerek sünnet olan arkadaşlarından gerek çevresinden duyacağı hikayelerle çocuk korkabilir, birtakım travmalara yol açabilir. Ancak bebeklikte yapılan işlemler hiçbir zaman hatırlanmayacak, travma sebebi olmayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)