Diyar Zorlu, Medipol Üniversitesi İngilizce Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini kekemelik ve çift dillilik üzerine yazmıştır.
Kekemelik alanında uzmanlaşmak amacıyla European Stuttering Specialization (ESS) programını tamamlamıştır. Program sürecinde Belçika’da Thomas More Üniversitesi ve Polonya’da Silesia Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası eğitim programlarına katılmıştır. İngiltere’de Michael Palin Centre’da gözlem yapmıştır.
Beyaz Merdiven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Asya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon, SOBE Dil Konuşma ve Danışmanlık, Retorya Dil Konuşma ve Danışmanlık Merkezlerinde çalışmıştır.
Aktif olarak Pan Dil Konuşma ve Danışmanlık Merkezi'nde hizmet vermektedir.
- Kekemelik
Online Hizmet
Osmanağa Mahallesi Rıhtım Caddesi, No: 2, Kadıköy, İstanbul 34714
- Sigortasız hastalar/danışanlar
z...
Diyar Hocamıza tavsiye üzerine ulaştık ve iyi ki yollarımız kesişmiş. 7 aydır oğlumun kekemelik terapisi için beraberiz. Diyar Bey'in sabrı, ilgisi ve özellikle de kendisinin bu süreci bizzat deneyimlemiş bir uzman olması, oğlumu anlamasını ve süreci yönetmesini çok kolaylaştırıyor. Oğlumun en isteksiz olduğu günlerde bile profesyonel yaklaşımıyla onun ilgisini çekmeyi başarıyor; seans bitiminde oğlumun yüzündeki mutluluğu görmek bizim için her şeye değiyor. Seans sonrası detaylı bilgilendirmeleri ve rehberliği sayesinde biz de evde nasıl ilerleyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Oğlumun hayatına çok değerli bir dokunuş yaptı, o bizim en büyük şansımız oldu. Bu süreçte destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
e...
Diyar hocamıza bir arkadaşım vesilesiyle ulaştık. Oğlumda kekemelik sorunu yaşıyorduk. Süreci her adımı anlatarak, yakından takibiyle yürütüyoruz. Kendisi bizi her konuda en ince ayrıntısına kadar bilgilendiriyor. Çocuğumdaki olumlu değişimleri gözlemlemek de ayrıca mutluluk verici. Çevreme de seve seve tavsiye ederim.
b...
Diyar Hoca ile yaklaşık 2 yıldır aralıklı olarak görüşme sağlıyorum. İlk başta tamamen akıcı konuşma beklentisiyle gitmiştim ama karşımda kekemeliği olan ve bunu gayet rahat ve doğal şekilde yönetebilen birini görünce bakış açım değişmeye başladı.
Kendisinin danışanlarıyla iletişimi, bilimsel altyapısı ve yaklaşımı gerçekten çok iyi. Süreç boyunca hem konuşmayla ilgili hem de kendime bakışımla ilgili çok şey fark ettim. Görüşmelerimizin faydasını gördüm diyebilirim.
Konuşma problemleri bazen uzun ve zorlayıcı süreçler olabiliyor ama bu süreçte anlaşılmak benim için çok önemliydi. Hem insani yaklaşımı hem de desteği açısından kendisinden memnunum. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.• • •
Ö
ö...
Diyar hocamla 2-3 yıl önce kızımın bazı harfleri söyleyememesi nedeniyle tanıştık. İlk seanstan itibaren bize çok güven verdi. Kızım bazı sesleri çıkarmakta zorlanıyordu ama süreç içinde bayağı ilerleme kaydettik. Kısa sürede fark edilir değişimler gördük. Şimdi de ufak kızım için tekrar kendisine başvurduk, yine ilk görüşmeden itibaren çok güzel yönlendirmeler yaptı. Çocuklarla iletişimi gerçekten çok iyi. Bu süreçlerde doğru insanla çalışmak çok önemliymiş, onu anladık. Biz çok memnun kaldık; ilgisiyle, bilgilendirmesiyle doğru kişi.
z...
3. sınıfa giden oğlumuzdaki kekemelik nedeniyle araştırma yaparken aldığımız güçlü referanslar sayesinde Diyar Hoca'ya ulaştık. Süreç boyunca sadece konuşmaya değil, oğlumuzun kendini rahat ifade edebilmesine ve iletişimden kaçınmamasına da odaklandı. Zamanla özgüveninde gözle görülür değişimler oldu; bu, konuşmasına da yansıdı. Artık susturamıyoruz bizim oğlanı. Sınıf öğretmenleriyle de iletişime geçmesi, onları bilgilendirmesi, çevresini düzenlemesi çok kıymetliydi. Bu süreçte hem oğlumuza hem bize yaklaşımı çok değerliydi. İyi ki yollarımız kesişmiş diyoruz, gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
m...
Kekemeliğim için başvurdum, bir öğretmen tanıdığımız aracılığıyla ulaştım kendisine. Daha önce daha çok akıcılığa odaklanan süreçler yaşamıştım. Burada ise konuya daha farklı bir açıdan yaklaşmayı öğrendim. Zamanla konuşurken daha rahat hissetmeye başladım ve kaçındığım durumlar azaldı. Özellikle duyarsızlaştırma kısmı benim için epey faydalıydı.
b...
Diyar hocayla internet yorumları sayesinde tanıştık. Oğlum özellikle S, Ş ve R seslerini çıkarma konusunda zorlanıyordu, bu yüzden destek almaya karar verdik. Yaklaşık 8 aylık bir terapi sürecimiz oldu, arada molalar verdik ama düzenli şekilde devam ettik. Süreç boyunca Diyar hocanın ilgisi, sabrı ve bize verdiği geri bildirimler gerçekten çok kıymetliydi. Zamanla çocuğumuzun bu sesleri daha doğru çıkarmaya başladığını görmek bizi çok mutlu etti. Her ihtiyaç duyduğumuzda kendisine ulaşabildik. İyi ki yollarımız kesişmiş, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
z...
Yakın zamanda 5 yaşındaki kızımızın konuşmasıyla ilgili endişelerimiz vardı ve terapiye ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek için Diyar Bey'e başvurduk. Yapılan değerlendirmeden sonra şu an için düzenli seansa gerek olmadığını söyledi. Gereksiz yere süreci uzatmaya çalışmaması ve bunu bizi rahatlatacak şekilde anlatması bize çok güven verdi. Ne zaman ihtiyaç olur, neyi takip etmeliyiz onları da detaylıca anlattı. Samimi yaklaşımı ve dürüstlüğü için ayrıca çok memnun kaldık.
a...
Hem ebeveynlerle hem de çocuklarla iletişimi gerçekten çok iyi. İlk görüşmeden itibaren bizi rahat hissettiren bir yaklaşımı vardı. Çocuğumuzun kekemelik sorunu için başvurduk. Kısa sürede kendisine alıştı ve seanslara isteyerek gitmeye başladı. Süreç boyunca her aşamada detaylı bilgilendirme yaptı; neyi neden yaptığını anlıyor olmak bizim için çok önemli.
İlgili, güler yüzlü ve işini özenle yapan biri olduğunu düşünüyoruz. Sadece seans sırasında değil, sonrasında da gerektiğinde destek olması bizi ayrıca rahatlattı. Süreçten memnun kaldık, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.• • •
K
k...
Diyar Bey’e, okuldaki hocamın yönlendirmesiyle başladım. Yaklaşık 5 aydır kendisinden terapi alıyorum. Hızlı konuşmam için gidiyorum. Bu sürede gündelik hayat konuşmamda çok fazla yol kat ettim. Kendisini tavsiye ederim
Diyar Zorlu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Diyar Zorlu, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Diyar Zorlu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Kekemelik Terapisi, Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Oyun Terapisi, Konuşma Terapisi, Online Terapi.
Diyar Zorlu adresi nerede?Diyar Zorlu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Osmanağa Mahallesi Rıhtım Caddesi İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Diyar Zorlu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Diyar Zorlu online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Diyar Zorlu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Diyar Zorlu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Diyar Zorlu hangi dilleri konuşuyor?Diyar Zorlu ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Diyar Zorlu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Diyar Zorlu tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri