Psikolog Ece Nur Kaskan, 1998 yılında Edirne’de doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Eğitim süreci boyunca çeşitli kurumlarda staj yaparak farklı yaş gruplarıyla çalışmış, bireysel danışmanlık, gözlem ve vaka analizi alanlarında uygulamalı bilgiler kazanmıştır.

Tekirdağ Altınova Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde psikolog olarak görev almış; burada özel gereksinimli bireylerle birebir çalışarak değerlendirme ve destekleyici danışmanlık süreçlerinde aktif rol üstlenmiştir.

Alanına yönelik çeşitli teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlamış, mesleki faaliyetlerini etik ilke ve değerler çerçevesinde sürdürmekte olup, bireysel danışmanlık hizmetini ikamet ettiği Tekirdağ'da yüz yüze sağlamakta olup, çevrim içi platformlar aracılığıyla uzaktan da yürütmektedir.

Psk. Ece Nur Kaskan

Panik atak ve anksiyete sürecimde uzmanıma arkadaş tavsiyesiyle ulaştım. İlk anda itibaren beni gerçekten dinlediğini hissettim ve sürece dair çok değerli öneriler sundu. Kendimi artık çok daha iyi hissediyorum. Güler yüzü, anlayışı ve profesyonelliğiyle bana çok iyi geldi. Gönül rahatlığıyla çevreme de tavsiye ediyorum.

•  •

İlişkimde yaşadığım tekrar eden sorunları konuşmak bana farkındalık kazandırdı. Kendi davranış kalıplarımı görmek, çözümün ilk adımıydı. Psikolojik destek almak başlangıçta toplum baskısı sebebiyle gözümü korkutuyordu ama iyi ki Ece Hocam'la tanışıp bu sürece başlamışım enerjisi ve üslubu insana çok iyi geliyor. Kendimle ve insanlarla kurduğum bağı sayesinde güçlendirdim. Artık daha sakin, daha farkında biriyim. Kesinlikle tavsiye ederim.

• B

Ece Hanım ile çalışmaya başladığımdan beri psikolojik destek sürecim hem farkındalığımı hem de içsel gücümü artırdı. Her seans, bana kendime dair yeni bir pencere açıyor. Artık anksiyete beni yönetmiyor, ben onunla nasıl başa çıkacağımı biliyorum. Çevreme de kesinlikle tavsiye ederim.

• G

Ece Hanım'la özel bir nedenden ziyade aslında genel olarak iyi hissetmek için başvurmuştum. Ve kesinlikle Ece Hanım'ın yaklaşımı, motivasyonu, enerjisi ve sürecin yönetimi noktasında çok memnun kaldım. Çevreme de önerdim. İyi ki de Ece Hanım'a rastlamışım. Tesadüfen oldu ama iyi ki de oldu.

• Y

Ece Hanım’la yollarımız kesişmeden önce sosyal ortamlarda hep tetikteydim. Ne söyleyeceğim, nasıl göründüğüm, insanlar hakkımda ne düşünüyor gibi düşünceler beni çok yoruyordu. Seanslarımız sayesinde bu kaygılarımı tanımayı ve yavaş yavaş dönüştürmeyi öğrendim. Kendisinin anlayışlı ve pozitif bir yaklaşıma sahip oluşuyla beraber beni yönlendirmeleri sayesinde sosyal anksiyetemin altında yatan düşünce kalıplarını fark ettim. Seanslar süresince hem kendime hem çevreme bakışım değişti. Artık topluluk içinde konuşurken eskisi gibi gerilmiyor, kendimi daha özgüvenli ve rahatça ifade edebildiğim bir duruşa sahip hissediyorum. Ece Hocam'ı tavsiye ederim.

• B

Bir arkadaşım tavsiye ederek önerdi. Ben de bir süredir yaşadığım iş stresiyle başa çıkabilmek adına kendisine başvurdum. Süreç içerisinde kendimi rahatça ifade edebilmeme yardımcı olmasında ve anlayışlı, destekleyici tavrından kaynaklı kendisini tavsiye ederim. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası hem stresim azaldı hem de kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Kendisinin zaten çok güven veren bir yaklaşımı vardı.

• I

Ece Hanım'a sosyal çevremin önerisi ile stres ve kaygı şikayetlerim sebebiyle ulaştım. Kendisi ile çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Yoğun duygularımla baş edebilmem için bana çok yardımcı oldu. Psikolojik yardım almak konusunda biraz çekincelerim vardı ama Ece Hanım ile geçirdiğim süreçte tüm çekincelerim ortadan kalktı. Çok samimi ve anlayışlı biri. Konuşurken beni gerçekten dinlediğini ve sorunumu çözebilmek adına etkili adımlar atmama vesile olduğunu düşünüyorum. Şu an iyi ki böyle bir süreç geçirmişim diyorum. Çevremde benim gibi düşünen herkese tavsiye ediyorum.

•  •

Ece Hanım'a Doktortakvimi üzerinden ulaştım. Uzun süredir yaşadığım isteksizlik ve enerjisizlik hissi nedeniyle destek almak istemiştim. Seanslar boyunca kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Ece Hanım'ın anlayışlı ve yol gösterici yaklaşımı bana çok iyi geldi. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Ece Hanım'la seanslara başlarken önceki yarım bıraktığım terapi sürecimden dolayı çekinerek başlamıştım, tekrar yargılayıcı bakışlara maruz kalır mıyım, yeterince anlaşılabilir miyim gibi çekincelerle. Ama daha ilk seansta duygularıma alan açan tavrı, problemlerimi anlatırken ki destekleyici tavırları beni inanılmaz rahatlattı ve ilk seanstayken devam etmek istediğimi anladım. Sorunları ele alış şekli ve yargısız bir şekilde dinlemesi beni oldukça teşvik etti. Seans sürecinde de zihnimde dünyanın sonuymuş gibi büyüttüğüm sorunları bakış açımı değiştirerek çok güzel bir şekilde hafifletti, sorduğu sorularla kendimle ilgili önemli noktaları yakalamamı sağladı. Sırtımda bir kamburla yaşıyormuşum (düşüncelerim) bunu gösterdiği ve beraberce o kamburu yok ettiğimiz için kendisi benim şansımdır. Sürecimizde inanılmaz farkındalıklara eriştim ve ömür boyu yanımda taşıyacağım onları. Artık düşüncelerim beni değil ben düşüncelerimi yönetiyorum bu benim için mucize gibi bir şey. Umarım daha çok kişinin hayatına dokunur.

•  •

Ece Hanıma sosyal medya üzerinden ulaştım. Depresif duygu hallerim için Ece Hocam'dan terapi almaya başladım ve sayesinde süreci çok güzel atlatıyorum. Ece Hanım'dan çok memnunum, bana çok katkısı oldu bu süreçte.