Uzm. Dr. Ersin Baykara

Dermatoloji · Daha fazla

Mezitli 2 adres

Tıp eğitimimi 2008–2014 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tamamladım. 2014–2018 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde pratisyen hekim olarak görev yaptım. Dermatoloji uzmanlık eğitimimi ise 2018–2023 yılları arasında Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladım.

Uzmanlık tezimi “Verruca Vulgaris Tedavisinde Kriyoterapi Etkinliği” üzerine hazırladım. Meslek hayatım boyunca hem klinik dermatoloji hem de kozmetik dermatoloji alanlarında aktif olarak çalıştım. 2023–2025 yılları arasında Amasya Merzifon 5. Hava Jet Üssü’nde uçuş tabibi olarak görev yaparken aynı dönemde Suluova Devlet Hastanesi’nde gönüllü dermatolog olarak hasta kabul ettim.

İlgi Alanlarım

Medikal Dermatoloji

• Akne ve akne izleri

• Atopik dermatit ve diğer egzama türleri

• Seboreik dermatit

• Rozasea

• HPV enfeksiyonları ve siğiller

• Saç dökülmeleri (Androgenetik alopesi, Alopecia areata vb.)

• Mantar enfeksiyonları

• Kaşıntı ve inflamatuvar deri hastalıkları

• Ben (nevüs) takibi ve küçük cerrahi işlemler

Estetik ve Kozmetik Dermatolojİ

• Botulinum toksin uygulamaları

• Dolgu uygulamaları

• Mezoterapi ve PRP

• Eksozom ve rejeneratif tedaviler

• Saç mezoterapisi ve saç tedavileri

• Leke tedavileri

• Cilt gençleştirme uygulamaları

Mesleki Yaklaşımım

Dermatoloji, yalnızca görünen bir cilt sorununun tedavisi değil; kişinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik bütüncül bir yaklaşımdır. Tanı koyarken klinik değerlendirmeyi ön planda tutar, gereksiz işlem ve tedavilerden kaçınırım. Her hastayı bireysel olarak değerlendirir, kanıta dayalı tıp çerçevesinde kişiye özel tedavi planı oluştururum.

Estetik uygulamalarda ise doğal görünümü koruyan, yüz anatomisine saygılı ve ölçülü müdahaleleri benimserim.

Sürekli Eğitim ve Bilimsel

Mesleki gelişimimi güncel literatür ve bilimsel çalışmalar doğrultusunda sürdürmekteyim

VM Medical Park Mersin Hastanesi

Menderes Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:676, Mezitli 33200

Özel VM Medikalpark Mersin Hastanesi

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 676, Mezitli 33340

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Uzm. Dr. Ersin Baykara adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle