Psk. Gamze Ölekli Kökmen

Psikoloji · Daha fazla

Tekirdağ 1 adres

Merhaba ;
Henüz yüz yüze tanışmamışken size kendimden bahsetmek isterim. Ben Psikolog Gamze Ölekli Kökmen. Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldum ve şuan mesleğimin 12. yılındayım. 2013 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastanede göreve başladım ve 3 yılı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölge ve hastanelerinde görev yaptım. Şuan Tekirdağ’da yaşamaktayım. Meslek hayatıma devam ederken mesleki eğitimleri de alarak Bilişsel Davranışçı Terapist ve Co-Psikodramatist ünvanı almaya hak kazandım. Yetişkinler ve çiftlerle çalışıyorum. Aynı zamanda da psikodrama grupları yönetmekteyim.

Mesleki eğitim olarak;
Bilişsel Davranışçı Terapi Kuramsal Eğitim (2014-2015 ) Prof. Dr. Hakan Türkçapar
Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizyon Eğitimi (2020-2021 ) Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu
EMDR Terapisi Eğitimi (2015) Doç. Dr. Onur Okan Demirci
Madde Bağımlılığı (2015) Sağlık Bakanlığı
Psikodrama Hazırlık Aşaması Eğitimi (2020) İstanbul Psikodrama Derneği
Psikodrama Temel Aşama Eğitimi (2021-2023) İstanbul Psikodrama Derneği
Psikodrama İleri Aşama Eğitimi (2023-Halen) İstanbul Psikodrama Derneği
Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi (2025) DOÇAT
MMPI Eğitimi (2014) Türk Psikologlar Derneği ve sayıca fazla daha kısa süren Psikolojik Görüşme ve Psikolojik Testler eğitimi aldım.

Çalışma Alanım; Yetişkin bireylerde depresyon, kaygı bozuklukları (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluk, fobiler, okb), travma sonrası stres bozukluğu, uyku bozuklukları, bipolar bozukluk, ilişki problemleri, bağlanma, vajinismus.

Yetişkin

Online danışmanlık

Hürriyet Mahallesi, Tekirdağ 59000

Röportaj

Gamze Hanım'ı internetten çok detaylı bir şekilde araştırdım ve aldığı eğitimler çok dikkatimi çekti. Eşimle birlikte Gamze Hanım’dan çift terapisi desteği aldık. Terapilere başlamadan önce tartışmalarımız çoğu zaman kavgaya dönüşüyordu. Birbirimizi dinlemek yerine hep haklı çıkmaya çalışıyor, kırıcı sözler söyleyerek ilişkimize daha çok zarar veriyorduk. Zamanla iletişimimiz neredeyse tamamen kopmuştu. Gamze Hanım sayesinde önce birbirimizi gerçekten dinlemeyi, sonra da duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi öğrendik. Seanslar boyunca taraf tutmadan, her iki tarafı da anlayan ve güven veren yaklaşımıyla bize yol gösterdi. Hem kendi bireysel farkındalığımız arttı hem de ilişkimizi daha sağlıklı bir temele oturtmayı başardık. Bu süreci bu kadar yapıcı ve güvenli hale getirdiği için kendisinden çok memnun kaldık. İlişkisine yatırım yapmak isteyen her çifte gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• D

Gamze Hoca'ya internet üzerinden uzunca yaptığım bir araştırma sonucunda ulaştım. Kendisiyle terapiye başladığımda, ilişkilerimde sürekli bir güvensizlik hissediyor ve yakınlaştığımda bile karşı tarafın beni terk edeceğinden endişe ediyordum. Bu durum, sağlıklı ilişkiler kurmamı gerçekten zorlaştırıyordu. Seanslarımız sayesinde bu endişelerin aslında geçmiş deneyimlerimden kaynaklandığını fark ettim ve ilişkilerimde güvende hissetmeyi nasıl öğrenebileceğimi keşfetmeye başladım. Şimdi, daha sakin ve sağlıklı ilişkiler geliştirdiğimi hissediyorum. Bu süreç, yaşam kalitemi ve ilişkilere bakış açımı tamamen değiştirdi. Bunu çevremdeki insanlarda fark ediyor. Genel olarak süreçten çok memnundum o yüzden işinde yetkin ve donanımlı bir psikolog arıyorsanız kendisini kesinlikle tavsiye ederim.

• Online Görüşme Online Terapi  •

Yurtdışında yaşıyorum. Ben ve eşim Gamze Hanım iken seanslara başladık çift terapisi için. Eşimle 24 yıldır evliyiz ve yıllardır bitmeyen sorunlarımız vardı. Hiç çözemedik ayrılık kararı verdik ama onuda beceremiyorduk. Son bir çıkış aradık ve Gamze Hanım ile tanıştık. Terapistimiz Gamze Hanım işinin ehli ve deneyimli. İyiki karşımıza çıktınız. Bize ışık oldunuz ve problemlerimizi çözdük. Problemlerin kaynağını buldu ve onlarla çalıştı. Aslında yıllardır evli çift olarak kendi duygularımızı açıkça birbirimize ifade etmediğimizi anladık. Biz ve çocuklar güzel bir hayat yaşıyoruz.

• B

İnsanın terapiye başlaması için uzun bir karar sürecine ihtiyacı varmış kesinlikle, en azından benim için öyle oldu. Gamze hanımı Doktortakvimi aracılığıyla buldum, ilişkilerimde sorunlarım vardı, biraz bağlanma, biraz da güven sorunu yaşıyorum. Tabi bunlar benim tahmin ettiklerimdi, terapiye başladıktan sonra pek çok farklı örüntü bulduk geçmişten gelen. Daha terapinin başlarında bana “insanın kendini bulması kolay değildir ama bir kere kendini bulduktan sonra bir daha kolay kolay kaybetmeyeceksin” demişti. O cümle benim için önemli bir motivasyon oldu. Yaklaşımı çok interaktif, süreci birlikte yönettiğimizi her an hissediyorum.

• O

Gamze Hanımla google araştırmalarım üzerine tanıştık. Kendisi ile ilk görüşmemizde dahi işinde çok profesyonel olduğunu hissettik. Uzun süredir devam eden evlilik hayatımızda, daha önceden de çözümlemek için adım attığımız ancak ilerleme kaydedemediğimiz bazı problemlerimiz vardı.
    Gamze Hanım sorunlarımıza karşı son derece güven verici, bilimsel ve çözümlemek hususunda bizi motive edici şekilde yaklaşım gösterdi. Kendisine güvenimiz sayesinde tüm yönlendirmelerini tereddütsüz dinledik. Bu süreçte en önemli hususun güven ve doğru yönlendirme olduğuna inanan birisi olarak, Gamze Hanımla tanışmanın büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Gamze Hanımı gönülden tavsiye ediyorum.

• Çift Terapisi  •

• H

Romantik ilişkilerimde hep aynı döngüyü yaşıyordum. Gamze hanımla görüşmeye doktor takviminde araştırma yaparken karar verdim. Yaklaşık 8 ay bir süre terapi yaptık kendisi son derece profesyonel ve sizle alakalı her detayı hatırlıyor ve gerçekten önemsendiğinizi hissediyorsunuz. Artık ilişkilerde aynı döngüyü yaşamamın sebeplerini biliyorum. En önemlisi kendimi tanıdım ve ilişkideki ihtiyaçlarım buna göre şekillenmeye başladı. Şimdi daha güvenli bir ilişki içerisindeyim.

• Psikoterapi  •

• Ş

Gamze hanım hayatımın önemli bir kırılma döneminde elimden tutup beni güzel ve sancılı bir yolculuğa çıkardı. Sancılı olsada bu süreç , terapi sonunda daha sakin, daha olgun bir insana dönüşüyorsunuz. Kendime saygı duyan ve kendimi seven birine dönüştüğüm için size minnettarım. İyi ki insanlara ışık olmaya devam ediyorsunuz iyi ki ...

• başka bir yer Diğer  •

• M

Öncelikle şunu belirtmek isterim bir doktor olarak profosyonel psikolog bulmak için çok uğraştım. Arkadaşım sayesinde tanıştım psikoloğumla. Zamanla bendeki değişimi gördükçe şunu dedim iyi ki karşılaşmışım. Sorunlarımı çözmek benim elimde olsa da bana yön verecek birinin olması, bazen onaylaması çok iyi geldi. Psikoterapi sayesinde bazı şeyleri aştım. Yaptığım bazı şeylerin sebebini görmeye başladım. Agressifligim ciddi bir şekilde azaldı. Zorlandigim yerlerde "başka türlü nasıl davrana bilirdim" diye soruyorum artık kendime. Uzunca bir süre görüşmelerimi devam etdirmeyi düşünüyorum. Umarım hayat buna müsade eder.

• başka bir yer Diğer  •

• B

Hatayimin iyice kördüğüm olduğu, karmasiklastigi ve çıkmaza girdiği dönemimde bir cesaretle başladığım bu yolculukta Gamze hanımı bulabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum.
    Kendimi yakinen tanimamda, farkinda bile olmadığım cok eskilerden beri sırtımda taşıdığım ağırlıkları Gamze hanim ile farkına varmaya, dugumleri cozmeye basladik. Bu süreçte kendisi tecrubesi ve ilgisiyle en büyük destekçim oldu. Hayata karşı hep yanımda taşıdığım korkularımı, onun desteği ile üstesinden gelmeyi öğreniyorum. Tekirdağ için büyük şans kendisini tanımasam İstanbul a gitmek zorunda kalacaktım.

• Randevu  •

• M

Uzun yıllardır tekrar eden kaygı bozukluğu, depresyon ve panik ataklarım vardı. Sürekli antidepresan kullanıyordum fakat buna rağmen bazı tetikleyici durumlarda tekrar başa dönüyordum. Bir tanıdığım vasıtasıyla Gamze Hocam'la tanıştım. İlk seansta çok endişeliydim ancak Gamze Hanım'la ilk karşılaşmamız bile bana çok iyi geldi, enerjisi güler yüzü anlayışı.. Kendime oradan ayrılırken tamam bu sefer iyi olacaksın dedim ilk defa buna içten inandım. Bastırılmış çocukluk travmalarım çok fazlaydı ve bu benim karakterimin oluşmasında çok etkiliydi. Hayatı kendime nasıl ağır hale getirdiğimi Bilişsel Davranışçı Terapi sayesinde fark ettim. Süreçte bu kadar değişime uğrayacağım aklımdan bile geçmiyordu. Çevremdeki çoğu kişi bunu hemen fark etti. Özgüvenim pozitif enerjim hızla artarken, kaygılarım neredeyse yok denecek kadar azalmıştı. Gamze hocamın profesyonelliği, sıcaklığı beni hem iyileştiriyor hem de hayata bakış açımı değiştiriyordu. İyi ki onu tanımışım. Cevremde herkese tavsiye ettim.