Prensibimiz çocuk hastalarımıza kendi evlatlarımız gibi merhametle yaklaşarak ve onları sevgiyle kucaklayarak tedavi etmektir.

Çocuk Cerrahisi oldukça geniş kapsamlı bir branş olup aşağıda belirtilen cerrahiler hassasiyetle tarafımızca yapılmaktadır.

Mesleki deneyimleri

1. Yenidoğan ve bebeklik dönemi sorunları: Yenidoğan döneminde (0-28 gün) saptanan doğumsal anormallikler

• Solunum sistemi ve akciğer anomalileri

• Yemek borusu anomalileri

• Mide ve bağırsak sistemi anomalileri

• Karın duvarı oluşum anomalileri

1. Bebeklik döneminde (2-24 ay) saptanan sorunlar:

• Doğumsal anomaliler (solunum sistemi, mide-bağırsak sistemi, üreme ve idrar yolları)

• Bağırsak kanamaları

• İnvajinasyon (bağırsakların içiçe geçmesi- düğümlenmesi)

• Meckel divertikülü

• Pilor stenozu (mide çıkımı) darlığı

1. Her yaşta sık rastlanan sorunlar: Cerrahi sorunlar

• Kasık fıtığı (inguinal herni)

• Hidrosel

• İnmemiş testis (kriptorşidizm)

• Göbek fıtığı (umblikal herni)

• Apandisit

• Bağırsak tıkanıklıkları

• Solunum ya da mide-bağırsak sistemine kaçan yabancı cisimler

Cerrahi olmayan sorunlar

• Kabızlık, makatta yırtık (anal fissür)

• Yineleyen idrar yolu enfeksiyonları

• Dışkı ve idrar kaçırma sorunları (enkoprezis, enürezis)

• Yineleyen karın ağrıları

• Kusma

1. Özellikli sorunlar yemek borusu ile ilgili sorunlar

Mide-bağırsak sistemi ile ilgili sorunlar

• Mide çıkışı darlıkları (infantil hipertrofik pilor stenozu)

• Mide reflüsü (gastro-özofageal reflü)

• İnce ve kalın bağırsak tıkanıklıkları (intestinal obstrüksiyon)

• Hirschsprung hastalığı (konjenital agangliyonik megakolon)

• Anüs yokluğu (anal atrezi)

Karaciğer ve safra yolları ile ilgili sorunlar

• Karaciğer kistleri (basit kistler, kisthidatik)

• Safra kesesi taşı (Kolelityazis)

Böbrek ve idrar yolları ile ilgili sorunlar

• Böbrek çıkımı darlığı (üretero-pelvik darlık, UPD)

• Böbrek reflüsü (veziko-üreteral reflü, VUR)

• İdrar yollarında darlık (Üreterovezikal darlık (UVD), posterior üretral valv (PUV))

• İdrar deliğinin normal yerinde olmaması (peygamber sünnetli olmak, hipospadyas, epispadyas)

Kız çocuklarına özgü sorunlar

• Yumurtalık kistleri, yumurtalık dönmesi (over kistleri, over torsiyonu)

• Kızlık zarının kapalı olması (imperfore himen)

• Dış genital organlarda yapışıklık (labial sineşi, labial füzyon)

Çocukluk çağı tümörleri

• Böbrek ve böbreküstü bezi tümörleri (Wilm’s tümörü, Nöroblastom)

• Lenf bezi tümörleri (Lösemi ve lenfomalar)

• Kas dokusu tümörleri (rabdomyosarkom), yumuşak doku tümörleri

• Tiroid bezi cerrahi hastalıkları

• Testis (erkeklerde yumurta) ve over (kızlarda yumurtalık) tümörleri

• Göğüs duvarının içe çökük olması (kunduracı göğsü, pektus ekskavatum)

• Göğüs duvarının dışa doğru çıkıntılı olması (güvercin göğsü, pektus karinatum)

Diğer sorunlar

• Damarlar ve lenf sistemi ile ilgili sorunlar (hemanjiom ve lenfanjiomlar)

• Boyunda eğrilik (tortikollis)

• Yabancı cisim yutma (yemek borusunda, mide veya barsaklarda yabancı cisim)

• Soluk borusuna yabancı cisim kaçması (trakea veya bronşlarda yabancı cisimler)

1. Çocukluk çağı travmaları

• Düşmeler

• Kazalar,

• Künt ya da delici travmalar

6.  Genel işlemler

• Sünnet

• Hipospadias (distal ve proksimal tipleri)

• Penisin yapısal bozuklukları

• Ventral kurvatür (penisin öne doğru eğri olması)

• Lateral kurvatür (penisin sola veya sağa doğru eğri olması)

• Penil rotasyon (penisin sola veya sağa doğru dönük olması)

• Endoskopiler

• Yemek borusu endoskopisi (özofagoskopi)

• Rektum endoskopisi (rektoskopi)

• İdrar yolları endoskopisi (üretroskopi ve sistoskopi)

• Laparoskopik cerrahi

• Laparoskopik apandektomi

• Laparoskopik kolesistektomi

• Laparoskopik testis araştırılması

• Laparaskopik invaginasyon tedavisi

• Laparoskopik splenektomi

• Laparoskopik over torsiyonu ve kitlelerine yaklaşım

• Laparoskopik organ biyopsileri

Özel Medikent Hastanesi

Dere Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:16 Lüleburgaz KIRKLARELİ, Kırklareli

• Sigortası olan hastalar

• F

Oğlum Kerem Emir'in inmemiş testis ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi hocamız. Oğlum önceden doktor muayenesine girer girmez ağlardı. Mehmet hocam sayesinde hem doktor fobisini yenmiş olduk hem de doğuştan gelen inmemiş testis sorununu çözmüş olduk.

• D

Mehmet hocamı gerçekleştirdiği zorlu bir penis büyütme ameliyatının sürecini paylaştığı sosyal medya hesabında tanıdım aynı dertten muzdarip 9 yaşında olan ve yanlış sünnet dolayısıyla penis boyunda sıkıntı olduğunu düşündüğüm oğlum için kendisiyle irtibata geçtim.Yoğunluğuna rağmen bana zaman ayırıp mesaj üzerinden kontrolünü gerçekleştirip içimi öyle bir rahatlattı ki kendisi gibi doktorların çoğalması dileklerimle kendisine şükranlarımı sunuyorum

• başka bir yer Diğer  •

Doktor beye 1 yıl önce jinekomasti problemimiz nedeniyle başvurduk, ameliyat sürecinde ve daha sonrasında neler yaşayacağımızı nezaketle, sabırla bilgilendirdi, ilgili davranması, raporları değerlendirip bize geri dönüş yapması, bizim için çok önemli bir özveriydi ,her sorumuza karşılık almamız ,işinin ehli olması, benim gibi kaygılı bir anne için çok önemliydi, oğlumun iyileşme sürecinde kendi çoçuğu gibi yaklaşıp motivasyon konuşmalarıda çok değerli ve kıymetli hissetmemizi sağlamıştır.
    Oğlum yaşamış olduğu hem psikolojik bir travmadan, hem de ergen dönemde yaşamış olduğu sıkıntıdan sayesinde kurtulmuş oldu.
    Meslek aşkı, nezaketli ve çoçuklara olan sevgisi, kişisel beyefendiliği çok yüksek bir hekim,iyi ki yollarımız kesişmiş,iyi bir çoçuk cerrah arıyorsanız ,hiç düşünmeden gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

• başka bir yer Diğer  •

2023 Mart ayında Mehmet hocam ameliyatımı gerçekleştirdi. Ameliyat öncesi ve sonrasında detaylı açıklamaları, güler yüzü beni çok rahatlattı.

• F

Bilgimizin olmadığı ve umudumuzun az olduğu bir hastane sürecinde sadece bir cerrah olarak değil bir abi gibi sürece yardımı ve desteği tedavi sonrasında da kurduğu güzel iletişimi ve her şartta yardım etmeye çalışması hem sağlık hem psikolojik olarak harika biri olması takdire şayan

• başka bir yer Diğer  •

Kızımın tiroit kanseri teşhisi sonrası yaşadığımız o zorlu süreçte, Mehmet Bey bizim için bir doktor olmanın çok ötesine geçti. İki ayrı ameliyat sürecini de titizlikle ve büyük bir özenle yönetti. Her aşamada bizi detaylı bilgilendirdi, tüm kaygılarımıza sabırla yanıt verdi. Hem mesleki bilgisi hem de insanlığıyla gerçekten çok değerli bir hekim. Kızım ve biz, onun sayesinde bu süreci daha güçlü atlattık. İyi ki yollarımız kesişti. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• H

Mehmet bey kızımın apandist ameliyatını yaptı.Acilden yatışımız yapılmıştı bir sürü tetkik yapıldı en son Mehmet hoca görecek ertesi gün akşam üzerine kadar bekliyceksiniz dendi fakat Mehmet bey bizi bekletmedi muayene eder etmez hiç başka tetkik istemeden ameliyata aldı çok güleryüzlüydü sevecendi kontroldede gayet ilgili ve sevecendi .işini hakkıyla yapan bütün doktorlarımızdan Allah razı olsun

• G

Güler yüzlü hastalarına karşı çok ilgili bir doktor 3 yıl önce kızımın ameliyatını gerçekleştirdi her zaman aklıma takılan her soruyu gönül rahatlığıyla sorabiliyor olmak hasta yakınları için çok değerli işini severek yapıyor gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz

• başka bir yer Diğer  •

Degerli Hocam Mehmet Çakmak, kızımın kapali fıtık ameliyatini gerceklestirip, kunduraci gögsü rahatsizliginda vakum tedavisi surecinde bizlere yardimci olmustu. Ilk muayene sonrasi Mehmet Hocamin naifligi ve ilgisi esimle ayni guzel dusuncelerde olmamiza vesile olmus gonlumuz huzurlu bir sekilde ayrilmistik. Ameliyat surecinde cocuklarla ve hasta yakinlariyla olan guzel temasi, yardim severligi, yuksek insani degerleri bizi cok etkilemis olup bizim için çok kıymetliydi. Mehmet Hocamin degerli calismalarini ve başarılarini ilgiyle, mutlulukla takip etmekteyiz. Guzel dualarimiz her daim kıymetli hocamizla birlikte...

• D

Ben çocuğumun sıkıntısı için soru sormuştum çok güzel cevapladı çok iyi merhametli alanında çok iyi bı Dr Allah kimseyi çocuk cerrahisine götürmesin ama eğer olursada böyle bı Dr ile karşılaştirsin çok çok iyi