Merhaba ben Dil Ve Konuşma Terapisti Neva ATALAY. 2020 yılında Haziran ayında Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi lisans bölümünden muzun oldum. Öğrenci olduğum yıllarda rehabilitasyon merkezlerinde, çeşitli dil ve konuşma terapisi danışmanlık merkezlerinde ve Mersin Şehir Hastanesi'nde gözlem stajlarımı ve son sınıfta ÜSESKOM' da uygulama stajımı yaparak mesleki hayata atılmadan terapileri gözlemleme ve terapi süreçlerini yakından takip etme deneyimim oldu. Mezun olmadan önce ve mezun olduktan sonra bilimsel temelli etkili terapi uygulamalarının eğitimlerine katılarak hem kendimi geliştirmeyi hem de danışanlarıma daha iyi bir terapi hizmeti sunmayı hedefledim. Şu anda Mersin'de mesleki çalışmalarımı devam ettirmekteyim. Temmuz 2025’de Tarsus Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans bölümünden mezun oldum. Danışanlarımın çoğunluğunu okul öncesi ve daha sonrasında da okul çağı çocuklar oluştursa da yaş grubu ayırt etmeksizin birçok kişiye dil ve konuşma terapisi hizmeti sunmaktayım.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Mersin Gelişim Danışmanlık Merkezi

Çiftlikköy Mahallesi, 32243 Sokak, Hybrid A Blok, No:18 Kat:2, Daire:5,, Yenişehir, Mersin 33150

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Çiftlikköy Mahallesi, 32243 Sokak, Hybrid A Blok, No:18 Kat:2, Daire:5,, Mersin

Mersin Gelişim Danışmanlık Merkezi

• H

Merhabalar blok kekemelik tedavisi için neva hocamıza başvurmuştum kendisi ile belli bir zaman yüzyüze belli. Bir zaman da online terapi yaptık neva hocayla yaptığım görüşmeler bana iyi gelmişti neva hocamızın dinleyen anlayan yol gösteren bir yaklaşımı vardı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim

• D

Kızım 3 yaşındayken başvurduk Neva hanıma 1 yıldır süren kekemeliği vardı 2 aydır seanslarımıza devam ediyoruz ve kızımın kekemeliği büyük oranda azaldı kızıma yaklaşıma bize olan yaklaşımı çok iyi çok endişeliydik terapiye başlarken nasıl olcağı konusunda bizi rahatlattı her zaman istediğimizde ulaşılabilirliği çok iyi

• M

Oğlum 4 yaşında olmasına rağmen anne dışında kullanabildiği anlamlı tek kelime yoktu. Neva Hanımın alanında profesyonel ve sistemli çalışmalarıyla şuan çok şükür eğitimimizi bitirip mezun olmaya çok yakınız. Oğlumun şuan ki durumu hayallerimin bile çok ötesinde. Dil ve konuşma alanında kısa sürede somut bi sonuç almak isteyen herkese kesinlikle gözü kapalı Neva Hanımla iletişime geçmelerini tavsiye ederim.

• Mersin Gelişim Danışmanlık Merkezi Normal Randevu  •

4yaşındaki kızımda sadece 3kelime vardı..Neva hanıma terapilere başladık 1yıl henüz dolmadan kızımda çok büyük mesafe yol aldık .... 1 yıl önce bu kadar ilerliyeçeğimizi hiç düşünmüyordum ..kızımla sohbet etmek ve edebilmek gerçekten güzelmiş.

• I

Annem beyinde bir damar tıkanıklığı sebebi ile inme geçirdi ve konuşma merkezi bu tıkanıklıktan etkilendi.Rahatsızlandıktan kısa bir süre sonra Neva Hanım ile terapilere başladık.Kendisi alanında son derece donanımlı ve başarılı bir terapist.Seansları titizlikle takip eder, düzenli ödevlendirmeler yapar.Seanslarda oldukça enerjik,pozitif ve güleryüzlüdür.Çok güzel geçen terapi sürecimiz sayesinde annem kısa sürede çok fazla yol katetti.Her hafta seans sonrası ilerleyiş gösterdi.İlk başta konuşmakta fazlasıyla zorlanırken 2 ay sonunda çok daha rahat konuşabiliyor hale geldi.Kısacası annem içinde benim içinde bu süreç çok güzel geçti.Neva Hanımdan çok memnun kaldık.

• F

Neva Hanımdan ile bir seneye yakındır konuşma terapisi alıyoruz.Oğlumun konuşmalarında anlaşılırlığı azdı ama seanslardan sonra baya yol kat ettik.Neva Hanımın seanslarda oğlumla iletişimi çok iyi yeri geldiğinde otoriter yeri geldiğinde sevgi dolu yani çocukların ilgisine uygun profosyenel yaklaşıyor.Ayrıca seans sonrasında bizi bilgilendirmesi ve evde yapabileceklerimiz ile ilgili bizi yönlendirmesi ile ailelere de güven veriyor. Tam anlamıyla profesyonel bir yaklaşım sergiliyor.

• Mersin Gelişim Danışmanlık Merkezi Randevu  •

3 yaşında aşırı hiperaktif bir çocugunuz var ve yaşıtlarına göre dil konusunda çok geriydi. Neva hanım öyle bir mucize gerçekleştirdi ki biz inanamadik. Çocuklara yaklaşımı ve alanındaki uzmanlığı ile seanslarda çok güzel bir konfor alanı sunuyor. kendisini iyi ki tanıdık güler yüzü ve profesyonel kişiliği ile size güven veren yaptığı işle güveninizi boşa cikartmayan birisi

• Y

24 yaşında bir üniversite öğrencisi olarak kekemeliği her zaman engel ve sorun olarak görmem en büyük problemdi benim için. Neva Hanım’ın olaylara farklı bakmasıyla terapiyi her anlamda ele almasıyla beraber bakış açımı geliştirdim. Bu durum konuşurken daha az takılmama ve daha az stresli bir hayat sürmemi sağladı sağlıyor.

• Online Danışmanlık Kekemelik Terapisi  •

• Y

Neva Hanım 3-4 yıldır hayatımızda, oğlumun kekemelik sorunu için başvurduk. Başta çok zorlu bir süreçti, Neva Hanım her türlü desteği sağladı. Arkadaş, anne, kardeş gibi yaklaştı bize ve oğluma. Bana da destek verdi. Her daim ulaşılabilirliği yüksek bir uzman. Danışan takibi iyi. Bizi hiçbir zaman bırakmadı, çok memnunuz kendisinden. Oğlum 1. sınıfa başladı, korkularımız vardı akran zorbalığı vb. Bu korkularımız bitti. Oğlum 1. sınıfa sayesinde kolay bir şekilde adapte oldu. Neva Hanım'ın öngörüleri çok güzel. Ne dediyse çıktı, sorunlarla nasıl baş edilir bunları öğretti. Herkese tavsiye ederim.

•  •

• G

Samimi, guleryuzlu hocamiz.kizima abla gibi arkadas gibi yaklasimi.dil konusunda eksiklerimizi tamamladik, cumlelerimiz artti, oyunlar kurmaya basladi. Neva hocamizla mutlu ve guzel bir sekilde ilerliyoruz.