Erg. Nur Kılıçarpa

Ergoterapi · Daha fazla

İstanbul 1 adres

Lisans eğitimimi Ergoterapi alanında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde tamamladım. Lisans eğitimim sürecinde, Üniversite hastaneleri bünyesinde; el rehabilitasyonu, bağımlılık, duyu bütünleme terapisi ve Parkinson gibi çeşitli gruplarla yürüttüğüm çalışmalarla edindiğim klinik deneyim, nörolojik ve psikiyatrik rehabilitasyon alanlarında bütüncül terapi yaklaşımımın temelini oluşturdu. Lisans eğitimim sonrasında Pediatri alanındaki yetkinliğimi, deneyimli terapistler eşliğinde tamamladığım iki yıllık yoğun süpervizyon süreci ve klinik çalışmalarımla temellendirdim.

Klinik çalışmalarıma devam ederken, İstanbul Medipol Üniversitesi Ergoterapi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansımı tamamlayarak uzmanlık derecemi aldım. Yüksek lisans tezimde Ergoterapi perspektifiyle geliştirdiğim “Yaratıcı Dans” programının, çocukların yürütücü işlev becerileri üzerindeki etkisini inceledim. Çalışmanın detaylarına metin sonunda ulaşabilirsiniz.

Pediatri alanında duyu bütünleme temelli çalışan bir ergoterapist olarak; şu anda Wellist Psikoloji ve Sanat Merkezi’nde duyu bütünleme, motor planlama ve akademik beceriler üzerine odaklanarak çocukların gelişim yolculuklarına rehberlik etmekteyim.

Çocuk

Online danışmanlık

Ergoterapi Randevusu

Koşuyolu Mahallesi Cevat Paşa Sokak No: 40, Kadıköy, İstanbul 34718

• Sigortası olan hastalar

• F

Kızımı okula bırakırken ben çıkar çıkmaz ağlamaya başlardı, iki ayım kapıda beklemekle geçti. Yemek yemeyen, arkadaşlarıyla oynamayıp köşesine çekilen bir çocuktu. Nur Hanım’la çalıştıktan sonra çok değişim oldu. Artık okuluna gülerek giriyor, sosyalleşiyor ve yemeklerini yiyor. O zor günleri sayenizde aştık, emeğinize sağlık.

• C

Duyusal hassasiyetin ne demek olduğunu Nur hanım sayesinde öğrendik 3 yaşındaki oğlum sürekli ağlayan, asla tek başına oynamayan ve hareket etmekten korkan (sürekli oturmak isteyen) bir çocuktu. Evde sadece köfte-makarna döngüsündeydik çorba içirmek imkansızdı. Uykuya geçişlerimiz ise tam bir kabustu. Ergoterapist Nur hanım ile çalışmaya başladıktan sonra hayat kalitemiz değişti. O korkak sürekli kucak isteyen çocuk gitti yerine parkta oynayan, yeni tatlar deneyen ve uyuyabilen bir çocuk geldi. Emekleriniz ve ilginizden çok memnun olduk Nur hanım iyi ki varsınız

• Wellist Psikoloji ve Sanat Merkezi Ergoterapi Randevusu  •

Duyu bütünleme sürecinde Nur Hanım’dan çok büyük destek aldık. Kızımın biricik Nur Ablası,çok sevdi, seanslar bizim için harika eğlenceli ve faydalı oldu.Süreç boyunca hem çocuğumuzda hem de bizim bakış açımızda çok olumlu değişimler oldu. İlgisi, emeği ve her zaman ulaşılabilir olması bizim için çok kıymetliydi. İyi ki tanımışız, emeğine sağlık. Nur Hanımcım

• Wellist Psikoloji ve Sanat Merkezi Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)  •

• D

Nur Hanım’la kızımda ortaya çıkan tik problemi sayesinde tanıştık. Yaklaşık 2 ay süren seans sürecimiz oldu ve iyi ki yolumuz onunla kesişmiş. İlk günden itibaren hem bize hem kızımıza yaklaşımı çok sakin, sabırlı ve güven vericiydi. Kızım kendini yanında çok rahat hissetti.

Seanslar tamamen çocuğun ihtiyacına ve hızına göre ilerledi. Kısa sürede tikte belirgin bir düzelme oldu, duyu bütünleme çalışmalarıyla birlikte kızımda başka olumlu gelişmeleri de gözlemledik. Seanslar oyun gibi geçiyor ama gelişim açısından gerçekten çok dolu.
    Nur Hanım hem çok sıcakkanlı hem de işini severek yapan, ilgili bir uzman. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.