Merhaba, ben Şefika Demirel.

Aile Danışmanı, Çocuk Gelişim Uzmanı ve Çocuk Oyun Terapisti olarak çocuklara, ergenlere, yetişkinlere, çiftlere ve ailelere profesyonel danışmanlık hizmeti sunuyorum.

Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi lisans mezunuyum. Hacettepe Üniversitesi Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladım. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve üniversite onaylı Aile Danışmanlığı eğitimlerine sahibim. Ayrıca Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı yüksek lisans programında akademik çalışmalarımı sürdürüyorum.

Danışmanlık sürecinde her bireyin yaşam öyküsünün farklı olduğuna inanıyor; bilimsel temelli ve etik ilkelere uygun bir yaklaşımla kişiye özel destek sunuyorum. Amacım danışanlarımın güçlü yönlerini keşfetmelerine, ilişkilerini güçlendirmelerine ve yaşam kalitelerini artırmalarına katkı sağlamaktır.

Hizmet Verdiğim Alanlar

Çocuk gelişimi değerlendirmesi

Çocuklarda davranış problemleri

Tuvalet eğitimi

Kardeş kıskançlığı

Sınır koyma ve olumlu disiplin

Çocuklarda öfke nöbetleri

Kaygı yaşayan çocuklara yönelik ebeveyn desteği

Oyun terapisi destekli görüşmeler

Çalışma Yaklaşımım

Danışmanlık sürecinde başta Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) olmak üzere, danışanın ihtiyaçlarına uygun bilimsel yöntemlerden yararlanıyorum. Her seansı gizlilik, güven ve etik ilkeler çerçevesinde planlıyor; çözüm odaklı ve iş birliğine dayalı bir süreç yürütüyorum.

Online danışmanlık hizmeti sayesinde Türkiye'nin ve yurt dışının farklı bölgelerinde yaşayan danışanlarımla güvenli şekilde çalışıyorum.

Eğer ilişkinizde yaşadığınız sorunları anlamlandırmak, aile içi iletişimi güçlendirmek, ebeveynlik sürecinde destek almak veya çocuğunuzun gelişimine yönelik profesyonel danışmanlık almak istiyorsanız, birlikte size uygun bir yol haritası oluşturabiliriz.

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

Evlilik öncesi süreçteyim çok kararsız kaldiğim durumlar var ve kafam çok karışıktı. Bu süreçte Şefika hanimdan destek almaya başladım. ilk 2 görüşmeden itibaren bile kafamın karşılığının gitmeye başladığını. daha doğru kararlar almaya başladığımı ve almam gerektiğini farkettim. Çok memnumum gönül rahatlığıyla herkese tavsiye edebilirim.

• başka bir yer Diğer  •