İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünden 2020 yılında onur öğrencisi olarak mezun oldum. Lisans sürecimde süreğen hastalığı olan çocuklarda gelişim konulu bitirme tezimi tamamladım. İstanbul Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi ve Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Sertifika Programı ile akademik ve uygulamalı yetkinliğimi güçlendirdim.

Özel eğitim alanında 5 yıl boyunca; gelişimsel risk, öğrenme güçlüğü, dikkat sorunları ve okul öncesi hazırlık alanlarında çocuklarla bireysel çalışmalar yürüttüm.  Çalışmalarımda çocuğu ailesiyle birlikte ele alan, oyun temelli ve bütüncül bir yaklaşım benimsemekteyim.

Şu anda DEHB, Otizm Spektrum Bozukluğu, öğrenme güçlüğü ve davranışsal sorunlar gösteren çocuklarla bireysel değerlendirme ve müdahale süreçlerini yürütüyorum. Çocukların gelişimsel, bilişsel ve davranışsal profillerini çok yönlü olarak değerlendirerek ihtiyaçlarına uygun bireyselleştirilmiş erken müdahale ve destek programlarını planlıyor ve uyguluyorum. Müdahale sürecinde gelişimsel, yapılandırılmış ve oyun temelli yaklaşımlar kullanıyor; aileleri sürecin aktif bir parçası olarak ele alarak düzenli geri bildirim, rehberlik ve izlem çalışmalarını sürdürüyorum.

EĞİTİMLER VE SERTİFİKALAR

• Denver II Gelişimsel Tarama Testi

• Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)

• GEÇDA – Gazi Erken Çocukluk Değerlendirme Aracı

• Hacettepe Gelişim Envanteri (3–36 Ay)

• Frostig Görsel Algı ve Dikkat Testi

• Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

• Bir İnsan Çiz Testi

• Bir Adam Çiz Testi

• Çocuk Resimleri Analizi (Projektif)

• Otizm ABA Kapsamlı Eğitim Programı

• MEB Özel Eğitim Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Kurs Belgesi

• Terapötik Kartlar Eğitimi – Marmara Üniversitesi                                                                          MESLEKİ ORGANİZASYONLAR

• V. Ulusal Çocuk Gelişimi Kongresi – “Çocuğun Yüz Dili” Karabük Üniversitesi

• VI. Ulusal Çocuk Gelişimi Kongresi   Üsküdar Üniversitesi

• Her Yönüyle Çocuk Zirvesi Konferansı  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

Çocuk Gelişimi Selen Ördek

Hatay, Hatay

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Selen Ördek adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle