2019 yılında Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümünden, bilişsel psikoloji alanında tezli yüksek lisansından onur derecesi ile mezun oldum. Bu tez çalışmam 16. Avrupa Psikoloji Kongresinde (16th European Congress of Psychology) poster sunumu olarak yer aldı. Mezun olduğum yıl özel bir klinik ve rehabilitasyon merkezi gibi çeşitli alanlarda stajlarımı tamamladım.

2022 yılında, Akdeniz Üniversitesinde yüksek lisans eğitimimi “Bilinçdışı Duygu İfadelerine Dair Hazırlanmanın, Duygu Tanıma Süreçleri Üzerindeki Etkisi” başlıklı tezim ile tamamladım. Şimdi ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında doktora eğitimime devam etmekteyim.

Yüksek Lisans süreci sonrası terapi eğitimlerimi Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi alanlarında, İstanbul Kent Üniversitesi onaylı sertifika programları ile tamamladım.

Akademik gelişimimin yanısıra, çeşitli vakıf ve derneklerde gönüllü çalışmalarda bulundum. Lisans eğitimim sırasında 2 yıl boyunca, dezavantajlı bölgelerde yaşayan ilköğretim öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimleri için gönüllü eğitmenlik yaptım. Buna ek olarak, nörodejeneratif bir rahatsızlık olan Multipl Skleroz (MS) hastalarının toplum içerisindeki görünürlüğünün artırılması ve ihtiyaçlarının fark edilmesi için gönüllü bir çalışma yürüttüm. Benzer şekilde, çeşitli bedensel engellere sahip bireylerin sosyal yaşantılarını desteklemek ve kolaylaştırmak adına ekibim ile birlikte bir ilçe belediyesinin sosyal tesislerinde pilot bir çalışmanın yürütücülüğünde rol aldım.

Gerek klinik ve akademik alanda, gerek gönüllü çalışmalarım ile edindiğim deneyimlerimi uzman psikolog ünvanı ile sürdürmekte, bu süreçte yeni terapi ekolleri, süpervizyon ve eğitim programları ile kendimi geliştirmekteyim. Uzmanlık alanım olan yetişkinlerde: Kaygı bozuklukları, duygudurum bozuklukları, öfke ve dürtü kontrol problemleri, obsesif kompulsif bozukluk, ilişki ve iletişim problemleri üzerine çalışmaktayım. Çalışmalarımda danışanlarımın ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik olarak, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Analitik Terapi yöntemlerini bütüncül bir şekilde kullanmaktayım.

Terapi sürecine adım attığınız yolculukta beraber ilerlemek isterseniz randevu oluşturabilir, bu serüvene birlikte devam edip etmeyeceğimizi birlikte kararlaştırabiliriz.

Görüşler

• U

Senem Hanım ile 8 aylık terapi sürecimiz oldu ve başlangıçta ki ben ile şuan ki ben arasında ki fark kendisinin yardımıyla inanılmaz boyutlara geldi.

• C

Senem Hanım ile birlikte 3 ay kadar çalışma fırsatımız oldu. Bu kısa sürede bana yapmış olduğu değerli katkılar sayesinde farklı bakış açıları kazanmama ve daha farklı düşünmeme sebep oldu. Bu süreçte katkılarından dolayı çok mutluyum.

• I

Senem hanım işini oldukça profesyonel yapıyor. Süreci olması gerektiği şekilde yürütmeye olan gayretini açıkca görebiliyorum. Yönlendirmelerini dikkate aldığımda bana daha fazla katkıda bulunduğunu görebiliyorum, bireysel olarak planlama yapabilmemiz de benim için bir ekstra olumlu yönü oluyor, kendisiyle çalıştığımızdan beri şu ana kadar bir çok konuda farkındalık kazandığımı, hatta bazı zamanlarda sınırlarımı olması gerektiği gibi çizebildiğimi düşünüyorum

• Ö

Senem Hanım ile bir süre kaygılarım üzerine çalıştık. Kendisi çok profesyonel, yaklaşımı çok iyi. Güven ortamı oluşturmada ve süreç planlamasında çok iyi özellikle. Sadece sizin faydanızı düşünüyor, amaca ulaşıldığında daha fazla gitmeniz için süreci uzatan biri de değil. Çok saygılı, kibar ve etik davranan biri. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• G

Destekleyici ve yardımcı bir süreçti,farkındalığı artırmada önemli bir süreçti benim açımdan

• B

Senem Hanım yaklaşık 3 yıl çalıştık, terapi sürecine yaklaşımı oldukça profesyoneldi. İlk başladığım süreçle şu anki bakış açım arasında çok büyük farklar var. Terapi sürecinin bana çok iyi geldiğini ve iyi ki sürece Senem Hanım ile devam ettiğimi söyleyebilirim. Sürecimizi başarıyla tamamladıktan sonra da birçok arkadaşıma kendisini tavsiye ettim.

• başka bir yer Diğer  •

Daha önce birden çok kez terapistle çalışma deneyimine sahip bir danışan olarak, Senem hanım ın yaklaşımından, oluşturduğu güven ortamından, aklımdaki soru işaretlerini gideriş şeklinden çok memnun kaldım. Kendisi çalıştığım en uzun süreli terapisttir. İş ve sosyal hayatımda yaşadığım sorunları çözme kapasitemi geliştirdiğini ve kaliteli bir rehberlik sunduğunu düşünüyorum.