0850 333 0388 Ücret öğren

Trabzon Yomra Fen Lisesi'nden 2015 yılında mezun oldum. İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Tam Burslu Lisans Programını 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak dereceyle tamamladım. Lisans eğitimim sırasında Erasmus+ Programı kapsamında Potsdam Üniversitesi Patholinguistics Bölümünde eğitim aldım.

2023 yılında ise İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Tam Burslu Tezli Yüksek Lisans Programını onur öğrencisi olarak tamamladım. Trabzon'un ilk Dil ve Konuşma Terapistlerinden biri olarak 2020 yılından itibaren aktif olarak Trabzon'da çalışmaktayım. Şuanda kendi kliniğim olan, Sağlık Bakanlığına bağlı Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimimde hizmet vermekteyim.

Yetişkin
Çocuk

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Röportaj

Simge Kurkan
Dil ve Konuşma Terapisti Simge Kurkan, Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi

Pazarkapı mah. Hatip Cami Sk. 1 Nolu Ticari Bina No:1, Kat:2 Daire:8, Ortahisar, Trabzon 61200

Ödeme yöntemleri

• Nakit
  • Banka Havalesi

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

e...

Çocuğumun akıcı konuşma problemi nedeniyle dil ve konuşma terapisti arayışına girmiştim ve Simge Hanım’ı araştırmalarım sonunda buldum. Çocuklarla iletişimi çok iyi. Oğlum severek gidiyor seanslara. Simge Hanım’ın gerçekçi bir yaklaşımı var. Önce ne beklediğimi soruyor, sonra nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatıyor. Böylece her iki taraf da neyle karşılaşacağını ve neye ulaşacağını biliyor. Güçlü iletişim ve işini profesyonelce icra etmek de böyle olur sanırım.

s...

Simge Hanım'a internet üzerinden ulaştım. 7 yaşında oğlum için, konuşurken duraksayarak konuşuyordu ve bazı harfleri çıkarmakta zorluk çekiyordu. İki seansta harfleri düzgün çıkarmayı öğrendi, duraksayarak konuşmalarında konuşma tekniklerini öğreterek biraz daha akıcılık oldu. Ben memnun kaldım, çevreme de tabii ki öneride bulundum birkaç arkadaşıma.

• D

d...

Gittiğimiz özel eğitim kurumunun yönlendirmesi ile Simge Hanım'la tanıştık. Çocuğum bazı sesleri doğru çıkaramıyordu. Öncesinde de iki dil terapisti ile çalışmıştık fakat kelime tekrar etmekten sıkılmıştı ve daha devam etmek istemiyordu çünkü yaşı ve gelişimi açısından hâlâ oyun çağında bir çocuktu. Ama Simge Hanım'la terapilere başladıktan sonra daha keyifli bir süreç geçirdik. Çene yapısından dolayı terapimiz normal süreçten biraz uzun sürdü ama sonrasında çevremdeki insanlar tarafından çocuğun konuşması daha anlaşılır oldu. İhtiyacı olan kişilerin süreçte gecikme yaşamadan destek almasını öneririm. Trabzon'da doğru adresin Venüs Dil Merkezi olduğunu düşünüyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

• G

g...

Simge Hanım’a kreş öğretmenimizin tavsiyesi üzerine, çocuğumuzun az kelime kullanarak konuşması ve bazı harfleri tam olarak çıkaramaması üzerine başvurduk.
    Uzmanımız çocuğumuzun genel durumunu değerlendirerek bir yol haritası planladı. Öncelikle birkaç kelime ile kurduğu cümlelerin artırılması için çalışıldı ve ardından çıkaramadığı harflerin doğru bir şekilde çıkarılmasına geçildi. 2 yıllık bu süreçte çocuğumuz, kendini anlatabilecek uzunlukta cümleler kurmayı ve harfleri doğru şekilde telaffuz edebilmeyi öğrendi.
    Simge hocamızın güler yüzlülüğü ve mesleki bilgi birikiminin verdiği güvenle, gönül rahatlığı ile çevremize tavsiye ederiz.

s...

Çocuk nöroloğumuzun yönlendirmesiyle Simge Hocamızın görev yaptığı kuruma başvurduk. Atipik otizm tanısı olan kızımızın gecikmiş dil ve konuşma bozukluğu vardı. Bulunduğumuz ilde uzman bir dil ve konuşma terapisti bulunmadığı için dönem dönem farklı illerde terapi almak zorunda kaldık.

Öncelikle kapsamlı bir ön değerlendirme yapıldı. Kızımızın yaşı ilerlediği için kısa sürede bir mucize beklemiyorduk. Yolumuzun uzun olduğunu biliyorduk; ancak küçük de olsa bir ilerleme görebilmek bizim için çok kıymetliydi. Simge Hocamız da bunu bize samimi ve gerçekçi bir dille anlattı.

Kısa süre içinde derslere başladık. Zamanla kızımız farklı sesler çıkarmaya ve en azından bunu denemeye başladı.

Bu gelişmeler bizim için çok değerliydi.

Simge Hocamızın çocuklarla olduğu kadar velilerle de iletişimi son derece güçlü. Her zaman ilgili, sabırlı ve destekleyici bir yaklaşım sergiliyor. Kendisiyle tanıştığımız ve bu süreci birlikte yürüttüğümüz için çok mutluyuz. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.

a...

Sosyal medya üzerinden ulaştım. Tavsiye ediyorum ve tavsiyemiz üzerine giden arkadaşlar da oldu.
    Biz 6 yaşında oğlumun konuşurken harf çıkarımında sıkıntı olduğu için ulaştık.
    Oğlum severek gidiyordu ve faydasını fazlasıyla gördük. Oğluma olan tutumu, sevgisi onun da severek gitmesini sağladı. Simge Hanım’ın ilgisi ve öğretimi sayesinde kısa zaman içinde toparladık; hiç bırakmak da istemedik hatta. Bizim için sadece dil terapisti değildi yani. Emeğini ömür boyu hatırlayacağız.

• Ş

şe...r

4 yıldır Simge hocaya geliyoruz. Otizmli çocuğumun hiç cümleleri yoktu. Cümle kurmaya başladı, kendini anlatmaya başladı. Memnun kaldım tavsiye ediyorum.

• Dil ve Konuşma Terapisti Simge Kurkan, Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• P

p....)

Çocuğum anaokuluna gidiyordu, 8-9 harfi çıkartamıyordu ve harfleri yanlış çıkartıyordu. Bu sebepten dolayı başvurduk. Olumlu sonuçlar aldık, her şeyi düzelttik. Şu an için bir sıkıntımız yok. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Sıkıntılarımızda yardımcı oldu. Çok memnun kaldık. Kısa sürede tüm sorunlarımızı çözdük. Oğlum da severek ve isteyerek gitti. Eğlenceli ev ödevleri verdi, çocuğum da sıkılmadan yaptı. Her hafta farklı ödevlerimiz oluyordu. Seanslarda da oyunlar oynuyorlardı. Sürecimiz bitti, her şey yolunda ilerliyor.

e....)

Çocuğumun harf çıkışlarında sıkıntı vardı, destek almak için başvurduk. Seanslarımız çok güzel ve iyi geçti. Seanslarından sonuç aldık. Güler yüzlü bir uzman etkili oldu, faydasını gördük. Kurumdan ayrıldı, iletişimimiz koptu.

e....)

Çocuğum 2-3 harfi söyleyemiyordu, düzgün konuşabilmesi için götürdüm. Seanslarımızdan çok memnun kaldık. Sürecimiz bitti, konuşması düzeldi. Simge Hanım güler yüzlü ve çocuklara karşı ilgili bir uzman. Çocuğum kendisini sevdi ve devam etti. Farklı bir yere de götürdüm, uzmanı sevmemişti, tepki vermişti. Simge Hanım’a mutlu bir şekilde gitti.