Merhaba, ben Klinik Psikolog Zehra Tülücü. Psikolojiye olan ilgim; insanın ilişkiler içinde nasıl şekillendiğini, bağlandığını, çatıştığını ve iyileştiğini anlamaya yönelik derin bir merakla başladı. Bu merak, akademik disiplin ve yoğun saha deneyimiyle birleşerek bugün sürdürdüğüm klinik çalışmaların temelini oluşturdu.
Lisans eğitimimi İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde onur derecesiyle tamamladım. Akademik yolculuğumu Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı ile sürdürerek, danışmanlığını Prof. Dr. Turan Akbaş’ın yürüttüğü; “Romantik İlişkisi Olan Genç Yetişkin Bireylerde Temel Psikolojik İhtiyaçların Doyumu ile Cinsel Doyumun İlişki Doyumu Üzerine Etkisinin İncelenmesi” başlıklı tez çalışmamı başarıyla savunarak mezun oldum.
Bu tez çalışması, TÜBİTAK BİDEB 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı kapsamında başarı bursu ile desteklenmiştir. Ayrıca TÜBİTAK 1001 – 119K365 proje numaralı “Eşler Arasında Çatışma Çözümü Süreçlerinin Güçlendirilmesi” başlıklı projede araştırmacı bursiyer olarak görev aldım. Bilimsel üretimin doğrudan içinde yer almak, terapi sürecine bakışımı yalnızca klinik sezgiyle değil, kanıta dayalı bilimsel verilerle şekillendirmemi sağlamıştır.
Akademik çalışmalarımı uygulama alanıyla bütünleştirmek amacıyla Koç Üniversitesi bünyesinde iki yıl boyunca Research Assistant olarak görev aldım. Bu süreçte UNICEF ve UNFPA gibi uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projelerde aktif rol üstlendim. Ayrıca Türkiye’nin ilk boylamsal araştırması olan PERGEL Projesi’nin PERGEL Bireysel Travma Müdahale Programı kapsamında bir yıl boyunca proje koordinatörü olarak görev alarak, psikososyal süreçlerin uzun vadeli ve bilimsel takibini yürüttüm. Bunun yanı sıra Türk PDR Derneği bünyesinde iki dönem boyunca yürütülen Mentor–Mentee Projesi’nde mentor olarak yer alarak, lisans öğrencileri ve yeni mezun meslektaşlarımıza mentorluk yaptım.
Klinik ve saha deneyimim süresince Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Kabataş Erkek Lisesi gibi Türkiye’nin köklü kurumlarında çalışma fırsatı buldum. Objektif çocuk testleri, projektif değerlendirme yöntemleri, Louisa Duss, yas danışmanlığı, oyun terapisi ve sanat terapisi alanlarında kapsamlı eğitimler aldım.
Terapi yaklaşımım; Bilişsel Davranışçı Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Seksofonksiyonel Cinsel Terapi yaklaşımlarına dayanmaktadır. Bu doğrultuda;
Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’ndan tam burslu Bilişsel Davranışçı Terapi,
Seksofonksiyonel Cinsel Terapi Enstitüsü’nden Cinsel Terapi,
Prof. Dr. Esra İşmen Gazioğlu ve Prof. Dr. Azize Nilgün Canel’den Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi,
Prof. Dr. Esra İşmen Gazioğlu’ndan Sistemik Aile Terapisi,
Prof. Dr. Turan Akbaş’tan Sistemik Psikoterapide Semptomlar ve İşlevleri,
Doç. Dr. Armağan Köseoğlu’ndan Resimleriyle Çocuk ve Psikolojik Testler,
Prof. Dr. Gamze Sart’tan Oyun Terapisi ve Sanat Terapisi,
Prof. Dr. Durmuş Ümmet’ten Psikolojik Danışmada Terapötik Kartların Kullanımı (Personita Kartları) eğitimlerini tamamladım.
Mesleki perspektifimi uluslararası düzeyde derinleştirmek amacıyla aşağıdaki uluslararası atölye ve seminerlere katıldım:
Dr. François de Carufel – Seksofonksiyonel Cinsel Terapi
Dr. Hanna Nita Scherler – Gestalt Perspective on Corona
Dr. Gail Dines – Porn Culture and Raising Children
Dr. Robert J. Sternberg – Time Bomb: How the Western Conception of Intelligence is Taking Down Humanity
Dr. James Pennebaker – Using Words to Improve Health and to Understand People
Dr. Philip Zimbardo – Journey From Evil to Heroism
Dr. Martin Seligman – Q&A Session with Martin Seligman
Mesleki üretimimi Türk Psikologlar Derneği Çift ve Aile Birimi, Türk PDR Derneği ve Tüm Üstün Zekâlılar Derneği çatısı altında aktif olarak sürdürmekteyim. Bunun yanı sıra Toplum Gönüllüleri Vakfı, SosyalBen Vakfı, YÖRET 14. Kuşaklararası Köprü Projesi, Hadi Oyuna Otizm ve Yaşar Kemal Kütüphanesi gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer aldım. Gönüllülük, mesleki kimliğimin ayrılmaz bir parçasıdır.
Güncel olarak mesleki çalışmalarımı Osmaniye Özel YeniHayat Hastanesi bünyesinde Klinik Psikolog olarak sürdürmekteyim.
Çalışmalarımda bilimsel temelli, etik ilkelere bağlı ve güvenli bir terapi alanı sunmayı; bireylerin ilişkisel, duygusal ve cinsel iyi oluşlarını bütüncül bir bakış açısıyla ele almayı temel ilke olarak benimsiyorum. Her danışanla, kendi yaşam öyküsüne saygı duyan; derin, kapsayıcı ve dönüştürücü bir terapi süreci yürütmeyi amaçlıyorum.
- Cinsel İşlev Bozukluğu
- Vajinismus
- Kadınlarda Cinsel İsteksizlik
- Sınav Kaygısı
- Kadın Uyarılma - Orgazm Bozukluğu
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Atatürk Caddesi No:395, Osmaniye 80010
e....g
Yeni evlendiğim dönemde evliliğe uyum sürecimi desteklemek amacıyla Zehra Hocamdan danışmanlık aldım. Sahip olduğu güçlü bilgi birikimi, her konuya anlayışla ve özenle yaklaşımı sayesinde kendimi süreç boyunca oldukça rahat ve güvende hissettim. Bilimsel yöntemlerle ilerleyen, samimi ve profesyonel yaklaşımı evliliğime daha sağlıklı bir şekilde adapte olmama ve ilişkimi güçlendirmeme önemli katkı sağladı.
Değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim
Zehra hanımla terapi sürecine 2023 6 subat depreminden sonra başladım. Gelecek kaygısı, ailevi sorunlar, kaygıyı yönetme ve yaşanılan büyük depreminden travması üzerine çalışmalar yaptık. Bana yaklaşımı ve sıcak duruşu kendimi ona hiç çekinmeden açmamı sağladı. Eleştirmeden yargılamadan objektif bir şekilde dinledi her zaman. Bu onun görevi ama bunu çok iyi yapıyor diyebilirim. Terapi boyunca acaba benimle ilgili ne düşünüyor kaygısına kapılmıyorsunuz. Anlaşıldığını bilmek çok güven veriyor insana. Ayrıca sorunlara detaylı bir anlatımla yaklaşması da beni değerli hissettirdi. Ayrıca önermiş olduğu teknikler günlük yaşamımda hayatımı çok kolaylaştırdı. Kendimi daha iyi hissediyorum ve duygularımı yönetebiliyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kendisini çok seviyorum.
e....b
Zehra hanimdan öfke problemim icin terapi almaya basladim. Artık gündelik yaşamda mantıklı düşünmemeye ve sürekli gerilmeye başlamıştım. kendimi yargilanmadan, elestirilmeden cok iyi sekilde ifade edebildim, guler yuzlu samimi ve icten, bilimsel yaklasimi ile cok rahatlikla farkindalik oluşturuyor.
Daha öncesinden de terapi deneyimi olmuştu fakat beni en iyi anlayan ve bu süreçte destekleyen kişinin Zehra hanım olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hiç şüphesiz bu süreçte destek almak isteyen Zehra hanımdan yardım talep edebilir.• Özel Yeni Hayat Hastanesi • Diğer •
de...e
Sınav kaygısı ve her şeyi çok düşünüyordum kafama takıyordum o yüzden başvurdum ve çok faydasını gördüm hem ilgisi hem her şeyi detaylıca anlatması her şeyiyle çok yardımcı oldu ve çok güler yüzlü çok samimi ilk başladığım günden şu ana kadar gerçekten değiştiğimi hissediyorum
Değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim
Zehra Tülücü isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zehra Tülücü, Psikoloji. Size Zehra Tülücü tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Yetişkin Terapisi, Çift Terapisi, Bireysel Terapi.
Zehra Tülücü adresi nerede?Zehra Tülücü şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Atatürk Caddesi No:395 Osmaniye
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zehra Tülücü isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Zehra Tülücü online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Zehra Tülücü isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zehra Tülücü bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Zehra Tülücü ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Zehra Tülücü hakkında ne düşünüyor?Toplam 4 hasta / danışan, Zehra Tülücü hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.