Hamidiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ergoterapi bölümünden mezun olan Zeynep Aslı Karaca, lisans eğitimi süresince çocuk, yetişkin ve yaşlı bireylerle farklı klinik ortamlarda kapsamlı deneyimler edinmiştir. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Çekmeköy Engelsiz Yaşam Merkezi ve çeşitli toplum ruh sağlığı merkezlerinde edindiği saha tecrübeleriyle çok yönlü bir klinik perspektif geliştirmiştir. Özellikle psikiyatri, geriatri, pediatri ve el rehabilitasyonu alanlarında gözlem ve uygulamalara katılarak bireylerin bağımsızlıklarını desteklemeye yönelik çeşitli müdahale yaklaşımlarında bulunmuştur. Zeynep Aslı Karaca, eğitimine ek olarak birçok mesleki sertifika programına ve kongrelere katılarak mesleki donanımını güçlendirmiştir. Ayres Duyu Bütünleme, çocuk yogası, akuatik terapi, sanat terapisi ve beslenme terapisi gibi çeşitli konularda aldığı eğitimlerle ergoterapiye bütüncül bir yaklaşım benimsemektedir. Ayrıca mesleki gelişimini uluslararası geçerliliği olan eğitimlerle güçlendirmiş; Beckman Oral Motor Beceriler Eğitimi’ni tamamlayarak Beckman Oral Motor Terapisti, aynı zamanda global ölçekte tanınan SOS Feeding (SOS BESLENME) Terapisti unvanlarını kazanmıştır. Bu kapsamlı eğitimler, özellikle beslenme güçlükleri, oral motor beceriler ve duyusal temelli yeme sorunlarına yönelik klinik uygulamalarında bilimsel temelli ve bütüncül müdahaleler sunmasına katkı sağlamaktadır. Takım çalışmasına yatkın, öğrenmeye açık ve sorumluluk sahibi yapısıyla hem klinik hem de toplum temelli ortamlarda etkili çözümler üretmeyi hedeflemektedir.
- Yeme Bozuklukları
Bilişsel Rehabilitasyon
DIR Floortime
Down Sendromu Psikiyatrik Ergoterapi
Dilgem Bakırköy
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
El Rehabilitasyonu
Pediatrik Rehabilitasyon
Psikiyatrik Rehabilitasyon
Z
z....)
Oğlumun atipik otizm tanısı için başvurduk. 5 aydır gidiyoruz, olumlu sonuçlar almaya başladık. İsimlere tepki vermiyordu, artık veriyor. Arkadaşlarına katılıyor. Göz teması da kurmaya başladı. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Zeynep Hanım gayet iyi ve sevecen bir uzman. Oğlumla çok güzel ilgileniyor. Çocukları sevdiğini anlayabiliyorum. Genel olarak memnunum.
h....)
Çocuğum biraz hareketliydi, bilinçsiz hareketleri vardı. Bu sebepten dolayı başvurduk. Çok tatlı dilli bir uzman. Birkaç seansta etkilerini görebildik. Maddi durumdan dolayı bırakmak zorunda kaldık. Durumumuz düzelirse yine kendisini tercih ederiz. İlgili ve alakalı bir uzman. Çok memnunum bize çok iyi geldi. Allah kendisinden razı olsun. Herkese tavsiye ederim.
s...
Aslı Hanım ile kızım yaklaşık bir senedir birlikte çalışıyorlar. Kızımın gelişiminde çok büyük katkıları oldu, özellikle duyu bütünleme ve ince motor alanında çok gelişti. Çocukları motive eden ve aileyi de sürece dahil eden bir ergoterapist. Kızımın özgüveninde, günlük yaşam becerilerinde ve sosyal iletişiminde çok güzel değişimler görüyor olmamız bizim için çok kıymetli, iyi ki yollarımız kesişmiş.
Z
z...
Oğlum için atipik otizm başlangıcı olabileceği söylendi ve ergoterapi ihtiyacı vardı, göz teması yoktu ve dikkat eksikliği vardı. Zeynep Aslı hanımla sürecimiz başladı. Olumlu yönde ilerleme kaydettik, göz teması arttı, dikkati arttı. Sabırlı, sevecen, sakin yaklaşımı ile oğlum onu çok sevdi. Oğlum artık kendisi seanslara gelmek istedi. Profesyonelliği ve ilgisiyle çocuğumu güvenle teslim ediyorum. Çevreme tavsiye ediyorum. İyi ki tanıdık onu ve iyi ki hayatımızda...
a...
Aslı Hanım'a çocuğumuz için ulaştık. Epilepsi hastası, bacaklarında yürürken dengesizlik vardı bu sebeple başvurduk. İyi ki yollarımız kesişmiş. Bu süreçte bize o kadar çok yardımcı oldu ki, hem çocuğumuzdaki değişimi hem de kendi bakış açımızdaki farkı görmek bizi çok mutlu etti. Her seans sonrası biraz daha umutlandık, biraz daha güçlendik. Güler yüzü, sabrı ve içtenliği için kendisinden çok memnunuz. Gerçekten iyi ki var.
b...
Aslı Karaca ile çocuğumun beslenme terapisine başladığımızdan beri, çok iyi bir ilerleme kaydettik. Seanslarda çocuğumun beslenme alışkanlıkları ve yemekle olan ilişkisi üzerine çok keyifli ve etkili çalışmalar yaptık. Aslı hocamız, çocuğumun ihtiyaçlarını ve zorluklarını çok iyi analiz ederek, ona uygun bir yaklaşım geliştirdi. Yemek saatlerini daha eğlenceli hale getirmek için farklı yöntemler denedik, böylece çocuğumun yemek konusunda daha istekli ve rahat olmasını sağladı. Seanslarda hep sabırlı, sakin ve anlayışlıydı, bu da sürecin hem biz hem de çocuğum için çok daha verimli geçmesini sağladı. Beslenme terapisi sürecinde gösterdiği profesyonellik ve ilgisi için çok memnunuz, gerçekten çok değerli bir destek aldık.
g...
Çocuğumuzda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı henüz başlangıç aşamasındayken Aslı Hanım’a başvurduk. Kendisinin alanına olan hakimiyeti, sabırlı ve sevecen yaklaşımı sayesinde kısa sürede olumlu gelişmeler gözlemledik. Çocuğumuzun sürece güvenle dahil olmasını sağladı. Alan bilgisi, iletişim becerisi ve profesyonelliğiyle iyi bir terapistte olması gereken tüm özellikleri taşıyor. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
m...
Oğlumda otizm başlangıcı olabileceği söylenmişti ve bazı belirtiler bizi gerçekten endişelendiriyordu. Özellikle parmak ucunda yürümesi, göz teması kurmaması ve oyunlara dahil olmaması bizi çok zorluyordu. Aslı Hanım’la tanıştıktan sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı. İlk günden itibaren oğlumla kurduğu sıcak iletişim ve sabırlı yaklaşımı sayesinde seanslara severek gitmeye başladı. Kısa sürede o kadar güzel ilerlemeler kaydettik ki… Parmak ucu yürümesi neredeyse tamamen bitti, göz teması çok arttı ve artık oyunlara kendi isteğiyle katılıyor. Aslı Hanım sadece işini yapan biri değil, gerçekten çocukları seven, onları anlayan bir terapist. Her seans sonrası oğlumda yeni bir gelişme fark etmek bize umut veriyor. İyi ki yollarımız kesişmiş, iyi ki onunla tanışmışız. Gerçekten gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim.
b...
Aslı Hanım ile Dilgem de tanıştık. Kızım da denge, güvensizlik ve dikkat eksikliği vardı. Aslı Hanım'ın ilgisi ve sevgisi sayesinde kızım da ilerleme gözlemledik. Evde neler yapmamız gerektiği hakkında bize çok yardımcı oldu. Halen Aslı Hanım ile çalışmaya devam etmekteyiz ve kendisinden çok memnunuz. Verdiği emekler bizim için çok kıymetli. Herkese tavsiye ediyorum.
s...
Uzmanımız Aslı Hanım ile Dilgem’de çalışmaya başladıktan sonra tanıştık. Biz otizm için başvurduk. Çocuklarla iletişimi inanılmaz güçlü, sabrı ve sevgisi sayesinde oğlumuz seanslara her zaman büyük bir istekle katılıyor. Oyun temelli yaklaşımıyla terapileri hem keyifli hem de çok verimli geçiyor. Profesyonelliği, bilgisi ve samimiyeti sayesinde çocuğumuzun gelişiminde kısa sürede gözle görülür ilerlemeler kaydettik. Sadece çocuğumuzla değil, bizlerle de iletişimi çok güçlü; sürecin her aşamasında bizi bilgilendiriyor ve evde destekleyici öneriler sunuyor. Aslı Hanım’ın enerjisi, ilgisi ve işine olan tutkusu sayesinde kendimizi her zaman doğru ellerde hissediyoruz. İyi ki tanımışız, gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyoruz.
Zeynep Aslı Karaca isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zeynep Aslı Karaca, Ergoterapi. Size Zeynep Aslı Karaca tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Ergoterapi Randevusu, Nörolojik Rehabilitasyon, Randevu, Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme), Ergoterapi, Pediatrik Rehabilitasyon, El Rehabilitasyonu, Normal Randevu, Down Sendromu Psikiyatrik Ergoterapi, Kognitif Rehabilitasyon.
Zeynep Aslı Karaca adresi nerede?Zeynep Aslı Karaca şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Şenlikköy Mah. Çatal Sok. No:5 B D:2 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zeynep Aslı Karaca isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Zeynep Aslı Karaca uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Zeynep Aslı Karaca isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Zeynep Aslı Karaca, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Zeynep Aslı Karaca isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zeynep Aslı Karaca tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Zeynep Aslı Karaca hakkında ne düşünüyor?Toplam 16 hasta / danışan, Zeynep Aslı Karaca hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Zeynep Aslı Karaca hangi sigortaları kabul ediyor?Zeynep Aslı Karaca tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.