Prof. Dr. Abdullah Özgönül

Genel Cerrahi daha fazla

Gaziantep 1 adres

1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. 31 yıldan bu yana kamuda çalışmaktayım, Bu sürenin 29 yılı Genel Cerrahi Anabilim dalında geçmiş olup, 1997 yılında başlayan bu süreç (Cerrahi asistanlığı, Uzmanlık, Yardımçı Doçentlik, Doçentlik, Profosörlük) halen devam etmektedir. Bu sürecin son 7 yılı ise Genel Cerrahi Profesörlügü kapsamındadır. Üniversitedeki Eğitim sürecimde; 60 adet Uluslararası Hakemli dergilerde yayınlanan makalem, 14 adet Uluslararası bildirim, 38 Ulusal Dergilerde yayınlan makalem, 55 Ulusal bildirimin yanı sıra Genel Cerrahin değişik alanlarında sayısı onlarla ifade edilecek pek çok kurs ve kongrelerine katıldım. Ayrıca 20 yıldan bu yana Genel Cerrahi kliniğinde 4.ve 3. Sınıf öğrencilerine staj dersleri verdim. Aynı zamanda 3 asistanın tez Hocalığını ve 25 asistanın yetişmesine katkıda bulundum.
Üniversitedeki Akademik sürecim boyunca Fakülte Kurul Üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Cerrahi Yoğun Bakım Sorumluluğu, Dergi Sekretaryası, Proje Yöneticiliği, Ulusal Dergi hakemlikleri, Kongre düzenleme, Konsey Başkanlığı, Komite üyelikleri vb. gibi pek çok görevlerde bulundum.
Bu süreç içerisinde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Ve Acıbadem Üniversitesi KC ve böbrek nakli Ünitelerinde ortalama 3 yıl çalışarak, 2014 yılında Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında KC nakli Programını başlatarak 4 yıl boyunca bu merkezin mesul müdürlüğünü yaptım. Bu dönem de pek çok canlı karaciğer nakli yapıldı.
Cerrahi yıllarımda 10 binin üzerinde ameliyata yaptım. Bu ameliyatlar içerik bakımından özelikle son dönemde sayıları yüzleri bulan kanser ameliyatları (yemek borusu, mide, pankreas, kalın barsak, karaciğer, meme), ayrıca Genel cerrahi ameliyatları (fıtık, Guatr, kist hidatik, mide ülseri, hemoroid, anal fistül, fissür, kıl dönmesi), acil operasyonları yer almaktadır.
26 yıldan bu yana Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında çalışmaktaydım ancak son 1 ay içerisinde görev yerimi değiştirerek, görevime Profesör olarak Gaziantep Şehir Hastanesinde devam etmekteyim.

Gaziantep Şehir Hastanesi

İbn-i Sina Mahallesi, Şahinbey, Gaziantep

• Sigortası olan hastalar

Genel Cerrahi Randevusu

ben şanlıurfadan mehmet bakır. sn abdullah hocamızdan cenabıı allah razı olsun onun sayesinde yıllarca acı çektigim hastalıgımdan kurtuldum sürekli karın agrısı şikayetlerim vardı gögsümde çok şiddetli batmalı agrı vardı 5 defa apandisit ameliyatı olacaksın diye hastaneye yatırdılar ve 2 veya 3gün sonra taburcu ettiler birtürlü hastalıgımın teşisini bulamadılar taki hocamızı tanıyana kadar hocamızın sayesinde hastalıgım çare buldu nasılmı fmf testi yaptırarak yani hastalıgım ailevi akdeniz ateşi tşk hocam tşk hocam tşk minnet duyuyorum size saygılarımla mehmet bakır