Eğitim ve Akademik Özgeçmiş
Prof. Dr. Baran Tokar, tıp eğitimini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Çocuk Cerrahisi Uzmanlığını 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde almıştır. Akademik ve mesleki gelişimini uluslararası düzeyde sürdüren Prof. Dr. Tokar, 2007 yılında Avrupa Çocuk Cerrahisi Board Uzmanlık Diploması (FEBPS), 2011 yılında ise Tıpta Uzmanlık Kurulu Çocuk Ürolojisi Uzmanlık Diploması ile Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi alanında yetkinliğini belgelendirmiştir.
Mesleki Deneyim
• 2022 – Halen: Prof. Dr. Baran Tokar Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Kliniği
• 1996 – 2024: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı
• 2011 – 2024: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı
• 2002 – 2003: The University of Adelaide, Women’s and Children’s Hospital, Department of Paediatric Surgery (Avustralya)
Mesleki ve Kurumsal Üyelikler
Bilimsel ve Akademik Görevler
• 2024 – Halen: Pediatrik Üroloji Derneği Başkanı
• 2015 – 2018: Pediatrik Üroloji Derneği Genel Sekreteri
• 2021 – 2024: Pediatrik Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
• 2021 – Halen: International Pediatric Endosurgery Group (IPEG)-MEC Yönetim Kurulu Üyesi
• 2021 – Halen: IPEG Yeni İnovasyon Alanları Komite Üyesi
• 2021 – 2024: (IPEG) Teknoloji Komitesi Başkan Yardımcısı (TEC Committee Co-Chair)
• 2009 – 2021: IPEG Gelişen Teknolojiler Komite Üyesi
• 2021 – Halen: ESPES (European Society of Pediatric Endoscopic Surgeons) Teknoloji ve Araştırma Komite Üyesi
• 2021 – 2024: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlıkta Bilgisayar Destekli Tanı ve Tedavi Merkezi Müdürü
Kitap Editörlüğü ve Yazarlığı
• Çocuklarda Endoskopik Cerrahi Atlası: Baran Tokar, Aydın Yağmurlu, (400 sayfa, tek cilt), Intertıp Yayınevi, 2015, (ISBN: 978-605-5004-14-9)
• Çocuk Cerrahisinde Endoskopik Cerrahi Video Arşivi: Baran Tokar, Aydın Yağmurlu, DVD Video Atlası, Intertıp Yayınevi, 2015, (ISBN: 978-605-5004-22-4)
• Uluslararası ve Ulusal yayımlanmış kitaplarda 40 Kitap bölümü yazarlığı
Bilimsel Yayınlar ve Bildiriler
• Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış 90 bilimsel makale
• Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş 300 basılı bildiri ve konuşma
Aldığı Ödüller
• En Başarılı Sözlü Sunum Ödülü, European Society of Paediatric Endoscopic Surgeons 2017 Kongresi -Wroclaw, Polonya (2017)
• Best Idea (En İyi Fikir) Ödülü, European Society of Paediatric Endoscopic Surgeons 2013 Kongresi Marsilya, Fransa (2013)
• Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi En Başarılı Sözlü Sunum Ödülü, Adana (2018)
• Ulusal Pediatrik Üroloji Kongreleri En Başarılı Video Ödülleri (2012–2016, toplam 5 ödül)
• Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi En Başarılı Video Ödülleri (2009 ve 2012, toplam 2 ödül)
• Çocuk Cerrahisi Dergisi En İyi Yayın Ödülü (2023)
• Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi En İyi Olgu Sunumu Ödülü (2023)
• Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi En Başarılı Poster Ödülü (2001)
- İnmemiş Testis
- Hipospadias
- Kasık Fıtığı
- Böbrek Genişlemesi
- İşeme bozuklukları
Batı Kent mah. Orgeneral Kıvrıkoğlu Cad. Cemşit Sok. Duru Park Cadde Sitesi. C Blok D.1, Eskişehir
Prof. Dr. Baran Tokar
Batı Kent mah. Orgeneral Kıvrıkoğlu Cad. Cemşit Sok. Duru Park Cadde Sitesi. C Blok D.1, Tepebaşı, Eskişehir 26000
f.....
Oğlumuzun idrarını tutamama şikayeti vardı. Hocamız detaylı baktı. Fizyoterapist Buse hanım pelvik kas değerlendirmesini yaptıktan sonra tedavimiz başladı. Haftalık fizyoterapi seanslarından çok fayda gördük.
• Prof. Dr. Baran Tokar • Randevu •
b...
Oğlumda iki tarafta da kasık fıtığı vardı. İlk olarak başka doktor tarafından takip ediliyordu; onun yönlendirmesi ile Baran Bey'le iletişime geçtik. İlk olarak belirli bir kiloya gelmesi beklendi ve planlı ameliyat yapıldı; sonraki aşamada ise maalesef acil şekilde gerçekleştirildi. Testisler için ise inmemiş testis tanısı konuldu. Ameliyat sonrası testislerin büyüklüğü için gerekli ultrason ve tahliller yapılıp büyümeleri takip edilmektedir. Oğlumun sünneti de Baran Bey tarafından yapılmış olup, gerekli işlemler titizlikle gerçekleştirilmiştir. Doktorumuzu tavsiye ederiz.
Ö
ö....)
Çocuğumun böbreklerinde kaçak vardı. Bu sebeple başvurduk. İlaç tedavisi gördük, daha sonra ameliyat oldu. Ameliyatımız iyi geçti; şu anki sağlık durumu iyi. Her aradığımızda ulaşabiliyoruz. Baran Bey'den Allah razı olsun; bizimle çok ilgileniyor. Her şeyi açıkça söyleyerek ilerliyor. Herkese tavsiye ederim.
Ö
ö.....
Bebekliğinden beri oğlumun tedavisini yapan Baran Bey çok ilgili ve açıklayıcı bir doktor. 4 yıl boyunca itina ile hipospadias tedavisini (ve diğer komplikasyonları) mükemmel bir şekilde tamamladı. Bütün olasılıkları açıklayıp işlemleri detaylı ve alternatif yönleriyle net bir şekilde paylaştı. Sonsuz güvenimizle oğlumuzu ellerine emanet ettik ve sonuç mükemmel oldu. Çok minnettarız. Kendini mesleğine adamış, çok disiplinli bir uzman; iyi ki var, iyi ki yollarımız kesişmiş. Gözü kapalı öneriyoruz.
e....)
Oğlumun sünneti için başvurduk. İnternetten araştırıp buldum. Operasyon iyi geçti. Çok ilgili ve alakalı bir hoca. Asistanı da iyi. Baran Hoca bizi ameliyattan önce yeterince bilgilendirdi. Herhangi bir sorun yaşamadık, memnunuz kendisinden.
m....)
Çocuğumun idrar kaçırma sorunu için başvurduk. Kapalı ameliyat gerçekleştirdi; ameliyatı normal geçti. Hâlâ sorun devam ettiği için açık ameliyat oldu; takipli hastasıyız. Baran Bey iyi bir doktor. Alanında başarılı bir hoca. Herkese tavsiye ederim.
Üniversiteden doktorlar ve tedavi olan hastalar aracılığıyla ulaştım. Çocuğumda idrarın böbreğe geri kaçması, yani mesane reflüsü için müracaat ettik. Çocuğum ameliyat oldu. Ameliyatımız başarılı geçti ve şu an takip ediliyor. Zaten tavsiye ediyorum ve bu sayede ulaşanlar oluyor.
e...
oğlumun hipospadias sorunu nedeniyle doktor arayışımız vardı.
O zamanlar tıp fakültesinde çalışıyordu Baran Bey. Onu önerdiler.
Şu an oğlum 7 yaşında ve en son ameliyatını Ağustos 2025'te olduk. Yedi yıl içinde çok başarılı ve zor 4 ameliyat atlattı ve şu anda her şey yolunda. Olması gerektiği gibi.
Bu sorun ya da Baran Bey'in yardımcı olabileceğini düşündüğüm başka sıkıntılar yaşadığım tüm tanıdıklarıma Baran Bey'den bahsediyorum.
Baran Bey son derece işinin ehli bir doktordur. Tavsiyem 1 ile 10 arasında değerlendirilecekse 10 tam puan veririm.• • •
Y
y.....
Baran Bey'in çalıştığı hastane sayesinde tanıdık; çocuk cerrahisi bölümünde yatıyorduk ve hastaların tavsiyesiyle ulaştık. Biz hipospadias hastası olarak başvurduk. Her anlamda süper bir cerrah.
Z
z...
Oğlumun doğuştan hipospadias hastalığı dolayısıyla çevremdeki insanların önerisiyle hocama başvurduk; hocamız bizi en ince ayrıntısına kadar aydınlattı. Süreç hakkında bilgilendirdi. Kendisiyle 5 ameliyat geçirdik. Her defasında çok ilgiliydi. Oğlumun rahatsızlığında tek güvenebileceğim doktordur. Kendisi insanı değerlere önem veren, hasta-doktor ve yakınlarının psikolojik davranış durumlarına hassaslıkla yaklaşan o ilişkiyi koruyabilen, yol gösteren idealist bir doktordur. Ayrıca yanında çalışanlar da, asistanları da hocam gibi disiplinli, işini güzel yapan kişilerdir.
Baran Tokar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Baran Tokar, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Ürolojisi. Size Baran Tokar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu.
Baran Tokar adresi nerede?Baran Tokar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Batı Kent mah. Orgeneral Kıvrıkoğlu Cad. Cemşit Sok. Duru Park Cadde Sitesi. C Blok D.1 Eskişehir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Baran Tokar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Baran Tokar online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Baran Tokar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Baran Tokar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Baran Tokar hangi dilleri konuşuyor?Baran Tokar ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Baran Tokar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Baran Tokar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Baran Tokar hakkında ne düşünüyor?Toplam 37 hasta / danışan, Baran Tokar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
- Eskişehir bölgesinde SGK kabul eden Çocuk Cerrahları
- Eskişehir bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Çocuk Cerrahları