Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi bölümünden 2016 yılında mezun oldum. 2015 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelli öğretmenliği bölümüne başladım 2018 yılında mezun oldum. Rehberlik Araştırma Merkezinde ve çeşitli okullarda staj yaptım. 2018 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri fakültesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümüne başladım. 2022 yılında mezun oldum. Dil ve Konuşma Terapisti bölümünde İstanbul Bahçelievler Devlet hastanesinde, İstanbul Ümraniyeye Devlet hastanesinde ve çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde stajımı yaptım.Danışanlarımı Dkt. Chynar Jumageldiyeva Danışma Merkezinde görmekteyim

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Dkt Chynar(Çınar) Jumageldiyeva

esentepe mah, yeşil sok fsm bulvarı A blok Kat 7 No 17, Nilüfer, Bursa

• C

Sevgili öğretmenimiz ile yaklaşık olarak bir yıldır çalışmaktayız kızımın ilk dil terapisi öğretmeni kendisi. İlk günden beri ilgisi sevgisi hoşgörü ve bilgisi ile atipik otizm tanılı ve hiç konuşmayan kızımız çok büyük bir ilerleme kaydetti. Sayesinde dört yıl sonunda kızım bana ilk kez anne dedi ve şu anda dört buçuk yaşında kendini ifade edebilen özgüvenli iletişim açısından kendini geliştirmeye çalışan bir çocuk haline geldi. Derslerine koşa koşa giden evde hep öğretmenini taklit eden ondan öğrendiği şeyleri pekiştirmeye çalışan bir kızımız var artık. Eğer şansımız varsa tüm dil terapi sürecini Çınar hanım ile devam ettiririz. İyi ki karşımıza çıktı dediğimiz bir eğitimci kendisi.

• Dkt Chynar(Çınar) Jumageldiyeva Randevu  •

• M

Çınar hoca sayesinde oğlumun konuşması düzeldi eksik kelimelerimiz çok vardi halen devam ediyoruz tabikide ama gerçekten işinin ehli kibarlıgı güler güzlülügüyle çok sevdiğimiz hocamız herkese tavsiye ederiz dil terapis ti arayis icinde olanlar mutlaka çınar hocayı tercih etsin

• başka bir yer Diğer  •

• M

Dil terapisine başlarken endişelerimiz vardı ama doğru yere geldiğimizi gördük. Çocuğum kısa zamanda kelime haznesini geliştirdi, iletişimi güçlendi. Çok memnun kaldık.

• Dkt Chynar(Çınar) Jumageldiyeva Randevu  •

• D

Oğlumdaki konuşma gecikmesi için Çınar hocama başvurdum.Öncesinde 2 dil terapistiyle görüştüm.Sırf yorum yapan çok diye gittim fakat yorumlar hep boş ve doldurmaymış.Anlayabiliyorsunuz tavırlarından.Çınar hocamla ilk derse girdik,çocuğumdaki fark ve oyunla verdiği eğitimden etkilendim.Hemen o gün haftada 2ye çıkardım.Konuşmada kritik dönemi kaçırmamak adına seçimlerimiz ve devamlılığı önemli.Çınar hocam bizim şansımız oldu.Oğlum 3 yaşında ve 3 ayda cümleler kurup kendini ifade etmeye başladı.Yormadan severek eğlenerek sürecimize devam ediyoruz.Bildiklerini bana da öğretti.Aynı odada ben de vardım ve hep gözlemleyip eğitimi evde devam ettirdim ki bunu diğer dil terapistleri asla yapmıyor ve süreci istedikleri gibi uzatıyorlar.İnş yorumuma denk gelirsiniz de arayışınıza yön olurum.Eğitim evet bi şekilde veriliyor ama sevgi diliyle eğitim vermeyi malesef her eğitimci bilmiyor onu henüz öğrenememişler o yüzden seçimlerimizde dikkatli olalım zira geleceğe yön veren yine kendi seçimlerimiz

• başka bir yer Diğer  •

• Y

oğlumun kekemeliği var 3 ay önce Çınar hanım'la yolumuz kesişti bize Çınar hanım çok iyi geldi hem kekemeliği konusunda hem de özgüven sosyal olarak çocuğum çok gelişti Çınar Hanım'ı herkese anne olarak benim gibi bu durumu yaşayana tavsiye edebilirim gönül rahatlığıyla

• Dkt. Chynar Jumageldiyeva Kekemelik Terapisi  •

• H

12. Seansta 8 sesi tam bitirdik. Çok çok harika ilerledi derslerimiz. Çınar hanım işini ve çocukları çok seviyor buda başarıya dönüşüyor. Ve tabiki çocuğumun derslere çok severek gitmesini sağlıyor. İyiki Çınar hanımla çalışma fırsatı bulduk.

Dkt. Chynar Agaja

Teşekkür ederim sizinle birlikte herşey güzel oluyor

Çocuğumda konuşma geriliği vardı, cümle kurmakta zorlanıyordu. Ekleri söyleyemiyordu, herkesle iletişim kurmazdı ama Chynar hanım çok ilgili oyun temelli yaklaşımıyla artık oğlum cümle kurabiliyor. isteklerini bize söyleyebiliyor. Kendisine çok teşekkür ederim, herkese de öneriyorum.

• Dkt. Chynar Jumageldiyeva Konuşma Terapisi  •

• oğlumda konusma sorununu 2 yasinda farkettik bir sure nedenini araştırdık ve dil ve konuşma terapistine başladık cinar hanimdan once iki dil terapisti girdi hayatimiza ama en etkili cinar hanim oldu iki iki buçuk aydır cinar hanimla birlikte bu yolu devam ediyoruz ve bu kisa zamanda cok yol kat ettik artik hem bizim hemde etrafimizin kolaylıkla fark edeceği düzeyde gelişme oldu bizim yolumuz iyiki cinar hanımla kesişmiş kendisini hic tereddüt etmeden tavsiye ediyorum oglum artik kendini cok daha iyi ifade ediyo önceden dediklerini hic anlamıyorduk şimdi daha net anlıyoruz

• Dkt. Chynar Jumageldiyeva Randevu  •

• G

Oğlum geç konuşmaya başladı 7 yasinda şuan ve cinar hanımın sayesinde bütün ekleri ve kelimeleri öğrenmeye calisti başarılı oldu şuan oğlumu daha iyi anlıyorum.

• N

Chynar hanım, oğlumu çok güzel takip ediyor,son derece ilgili ve takibi bırakmıyor bizleri yönlendiriyor,oğlum şu an r harfini söyleyebiliyor,diğer harfleride telaffuz etmeye başladı,herkese tavsiye ederim.