Uzm. Kl. Psk. Elif Gürel Demirel

Psikoloji daha fazla

Afyon 1 adres

Merhaba, Ben Uzman Klinik Psikolog Elif GÜREL DEMİREL. Lisans eğitimimi 2016 yılında Okan Üniversitesi psikoloji bölümünde tamamladım. Aynı zamanda pedagojik formasyon eğitimini aldım. Ardından Okan Üniversitesinde yetişkinler üzerine Klinik Psikoloji programında uzmanlığımı aldım. Bitirme projesini ‘Zorbalığın İntihara Etkisi’ üzerine yazdım. Alanları tanımak için farklı anaokullarında ve özel bir lisede okul psikoloğu olarak çalıştım. Farklı danışmanlık merkezlerinde bireysel seanslar almaya devam ettim. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Kartal Anadolu Adliyesi ve farklı okullarda stajyer psikolog olarak görev aldım ve farklı alanlarda çalışma fırsatı yakaladım. Bunların yanı sıra Simge Psikoloji, Alyssa Swan süpervizörlüğünde Uluslararası Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, İlişki Pusulası Aile Çalışmaları Enstitüsü Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu önderliğinde ‘’Aile ve Evlilik Terapisi’’ eğitimini, Cised kurucusu Psikoterapist Cem Keçe önderliğinde ‘’Cinsel Terapi’’ eğitimini, Davranış Bilimleri Enstitüsü kurucu başkanı Emre Konuk önderliğinde ‘’1. Ve 2. Düzey EMDR’’ eğitimini, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar önderliğinde ‘’Çocuklar ve Ergenlerde EMDR 1. Ve 2. Düzey’’ eğitimini, Global Child EMDR Alliance Türkiye Grubu Kurucusu Avrupa Akredite EMDR Süpervizörü Derya Altınay önderliğinde ‘’EMDR Kum Tepsisi Protokolü Uzmanlık Eğitimi’’, ‘’Çocuk ve Ergenlerde Bağlanma Travmaları ve EMDR Terapisi’’eğitimi ve AIP Perspektifinden Borderline Kişilik Bozukluğu ve EMDR ile Terapisi eğitimini, Zeynep Özmeydan önderliğinde TR-V-OCD EMDR Tedavi Protokolü ile OKB Tedavisi eğitimini, Hayal Demirci ve Ahmet Cemil Ölçer önderliğinde ‘’EMDR de sık kullanılan protokoller; Kompleks Yas, Kısa Süreli Performans Geliştirme, Psikosomatik Hastalıklar, Dürtü Protokolü eğitimini, Şirin Atçeken önderliğinde ‘’ EMDR Bilişsel Müdahaleler Eğitimi’’ni tamamladım. Ayrıca süpervizyon süreçlerim devam etmektedir. Çocuklar için değerlendirmede kullanılan objektif ve projektif testler eğitimi uygulamalı sertifikalarını edindim. Yüksek lisans eğitimimi tamamlarken ‘Bilişsel Davranışçı Terapi’ ekolü ile birçok danışan ile çalıştım. 2020 yılında kurucusu olduğum Elif Gürel Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde çocuklar ile Oyun Terapisi, EMDR terapisi, Kum Tepsisi Terapisi, ergen, yetişkin bireyler için BDT, EMDR ve Kum Tepsisinde EMDR ekol ve yöntemleriyle psikolojik destek sağlamaktayım.

Uzm. Kl. Psk. Elif Gürel

Dumlupınar Mahallesi, 2. Dumlupınar Caddesi, Gürel Apartmanı, No:29, Daire:3, Kat:2, Afyon 03200

Makaleler
Röportaj

• F

Uzmanımıza stres, kaygı bozukluğu, panik olma, dijital bağımlılık ve içe kapanıklık gibi durumlardan dolayı başvurduk. Uzmanımızın ismini tesadüfen internet ve doktor takvimi üzerindeki yorumlardan duyduk. Üç dört aydan itibaren duygu dünyasında ve sosyal çevresinde olumlu değişiklikler gördük. Seanslarımıza devam edeceğiz. Uzmanımızın sevecen, ilgili ve anlayışlı.

• N

Elif hocamı fikirlerine değer verdiğim bir arkadaşım tavsiye etti. Uzun zamandır gitsem mi gitmesem mi diye kendime bahaneler üretirken gittim ve iyi ki gitmişim. Etrafımdaki herkesin derdini kendime dert edinmiştim, kendime değer vermediğimi anladım. Kimseye hayır diyemiyordum ama Elif hocam hayatıma gireli her şey çok değişti. Ben varım ve çok kıymetliyim, bunun farkına varabilmek öyle kıymetli ki... Ben kaç yaşında kadınım, kendime yaptığım en iyi iyilik Elif hocamın hayatıma dokunmasına izin vermek oldu. Ben etrafımda değer verdiğim herkese kesinlikle tavsiye ediyorum. Bazen çıkmazlara düşüyoruz, yardım almak kötü bir şey değil; aksine ruhumuzun da hasta olunca ilaca ihtiyacı var, bu da Elif hocamdan geçiyor. İnsanlara sınır koyabilmek, hayatın kıymetini bilmek öyle güzelmiş ki, ben bunları yapamıyordum ama artık farklıyım, daha da iyi olacağına inanıyorum.

•  •

Çocuğum ve kendim için gidiyorum. Eşimle ilgili sorunlarımdan dolayı destek almak istedim. Sürecimiz devam ediyor. Çok olumlu sonuçlarını görüyoruz. Kızımda oyun terapisi alıyor. Kızım için iyi dönüşler aldık. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Herkese tavsiye ederim.

• N

OKB sebebiyle ulaştım. Toplam 11 seans gerçekleştirdik. Elif Hanım çok profesyonel bir şekilde ilerledi. Durumuma göre EMDR tedavisi uyguladı ve memnun kaldım. Çevremdekilere kesinlikle tavsiye ederim.

•  •

Kendi içimde çözemediğim sıkıntılarım için başvurdum. 10 seanstır gidiyorum, olumlu sonuçlar alıyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum. Elif Hanım alanında başarılı bir uzman. Memnunum kendisinden, sürece devam ediyorum.

• N

Anksiyete için başvurdum. 2-3 aydır gidiyorum. Seanslarım gayet güzel. Çok psikolog denedim ama Elif Hanım'dan gayet memnunum. Herkese tavsiye ederim.

•  •

Günlük yaşantımı çok zorlaştıran obsesyonlar ile Elif Hanım'a DoktorTakvimin'deki yorumlara bakarak ulaştım. EMDR yöntemiyle geçmiş yaşantımdan kaynaklanan anıları tek tek duyarsızlaştırmaya başladık. Stresle baş etme yöntemleri üzerine çalıştık. Zor bir süreçti. Elimi kolumu bağlayan sarmaşıklar varmış sanki, Elif Hanım bu sarmaşıkları tek tek kesti.

• R

Çok harika biri güler yüzlü içten kendini yanında çok rahat hissediyorum

• Uzm. Kl. Psk. Elif Gürel Aile Danışmanlığı  •

• N

Kaygı problemi için başvurdum. Kendim araştırıp buldum. 7 aydır gidiyorum, kaygı durumumda azalmalar oldu. Ben kendisinden çok memnunum. Anlayışlı ve iyi bir dinleyici.

• M

Anksiyete ve kaygı için tavsiye üzerine başvurdum. 2-3 aydır gidiyorum, olumlu sonuçlar almaya başladım. Elif Hanım çok iyi bir insan, işini biliyor. Gayet kendisinden memnunum.