Merhaba, ben hem Dil ve Konuşma Terapisti hem de Fizyoterapi (FTR) alanlarında eğitim almış, multidisipliner çalışma prensibini benimsemiş bir uzmanım. Lisans eğitimlerimi Üsküdar Üniversitesi (ÜÜ) ve İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bünyesinde tamamlayarak, insan sağlığına hem fiziksel hem de iletişimsel açıdan bütüncül bir yaklaşım getirmeyi hedefledim.

Uzmanlık Alanlarım ve Deneyimlerim

Kariyerim boyunca, hastalarımın yaşam kalitesini artırmak adına rehabilitasyonun farklı katmanlarında derinleştim:

• Nörolojik Rehabilitasyon: Nörolojik kaynaklı hareket ve konuşma kısıtlılıklarında, sinir sisteminin onarım sürecini destekleyen kapsamlı terapi programları uyguluyorum.

• Manuel Terapi: Hareket sistemi bozukluklarında, ellerimi kullanarak uyguladığım özel tekniklerle ağrıyı azaltmaya ve fonksiyonelliği geri kazandırmaya odaklanıyorum.

• Yutma Bozuklukları Terapisi: Özellikle nörolojik vakalarda kritik önem taşıyan yutma fonksiyonunun güvenli ve etkin bir şekilde sürdürülmesi için kişiye özel stratejiler geliştiriyorum.

• Konuşma Bozuklukları ve Kekemelik: İletişim bariyerlerini aşmak adına; kekemelik, artikülasyon bozuklukları ve dil gecikmeleri üzerine kanıta dayalı terapi yöntemleri sunuyorum.

Yetişkin

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

• Y

y...

İnternet üzerinden ulaştık. Kızım da beyin tümörü sonrası yutma bozukluğu ve dil kası gerilemesi vardı; o konuda bir destek alıyoruz. Dil kası konusunda ilerlemesini çok gördük fakat şu an yutması tam anlamıyla gelmedi. Memnun kaldık ve etrafımızdaki hasta ve hasta yakınlarına tavsiye ederim.

•  •

• M

m...

İnternet üzerinden ulaştım. Yutma bozukluğu sebebiyle başvurdum. Beyincik kökündeki tümörden ameliyat geçirdim; ameliyata bağlı dilimde ve dil kökümde sorunlar oluştu. Yutkunma bozukluğuna sebep oldu. Dilimde ve hareketlerinde yüksek seviyede kısıtlamalar oluştu. Ertuğrul Hoca sayesinde belli bir seviyeye ilerledik; hala yutkunamasam da gözle görülür ilerleme kaydettik. Şu anda tavsiye ediyorum çevreme; bundan sonra da ederim.

•  •