Doç. Dr. Gülenay Gencosmanoğlu Türkmen

Perinatoloji · Daha fazla

Yenimahalle 1 adres

1983 yılı Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi doğumluyum. Liseyi Ankara Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde okudum. 2001 yılında üniversite sınavlarında 3.tercihim olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazandım. 2007 yılında Gazi Tıp Fakültesi'nden başarı ile mezun oldum. Girdiğim ilk Tıpta Uzmanlık Sınavında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nü kazandım. 7 ayın sonunda Ankara'ya olan özlemim nedeniyle istifa ederek TUS'a tekrar girdim ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nü kazandım. Şanlıurfa Doğumevi'nde mecburi hizmetimi tamamladım. Mecburi hizmetimi bitirdikten sonra girdiğim yandal sınavında yüksek bir derece yaparak doğmuş olduğum Zekai Tahir Burak Doğumevi'nde perinatoloji (yüksek riskli gebelik tanı ve tedavisi) eğitimi almaya hak kazandım. 3 senelik yoğun bir eğitim sürecinden sonra 2018 yılında Perinatoloji Uzmanı oldum. 2.mecburi hizmetimi ise Ankara'da Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladım. Evliyim. 2012 ve 2018 doğumlu iki kızım var. Bu yoğun eğitim hayatıma rağmen sanırım halen en sevdiğim etkinlik yeni bilgiler edinmek için çalışmaları takip etmek olsa da tenis oynamayı (masa tenisi dahil), yoga yapmayı, müzik dinlemeyi ve tabi kızlarımla vakit geçirmeyi seviyorum.

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

Perinatoloji Randevusu

Kentkoop Mahallesi 1868. Sokak Batıkent Bulvarı No:15, Yenimahalle 06680

• Sigortası olan hastalar

• H

2021 yılında preeklampsi nedeniyle bir kayıp yaşayınca 2023 yılında gebe kalır kalmaz doktor arayışına geçtim. Gülenay hoca bizim şansımızdı. Doğru yönlendirmeleri,sakinleştirici tavrı ve güven veren hali tansiyonumu kontrol altına almamızı sağladı. İletişimin ne kadar önemli olduğunu hatta hayat kurtardığını kendisi sayesinde anlamış olduk. 10 gün önce 2. Kızımı da kucağımıza aldık. 2 bebeğimin de takibini Gülenay hoca yaptı. Riskli gebeliği olan, daha önce kötü tecrübeler yaşamış olup önlem almak isteyen tüm gebelere gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Allah Gülenay hocamdan razı olsun

• B

Canım Gülenay Hocamla gebeliğimin 20.haftasında tanıştık. Tip 1 diyabet hastası olmam sebebiyle riskli gebelik grubundaydım. 20. Haftadan doğuma kadar canım doktorum her soruma detaylı yanıt verdi. Tüm endişelerimi sabırla giderdi. Doğum başladığında 4cm açıklıkla hastaneye gittim ve doktorum doğumun başından sonuna kadar hastanedeydi ve süreci kendi yönetti. Beni vajinal doğum için teşvik etti. Sağlıkla bebeğimi kucağıma aldım. Şimdi etrafımda hamile olan, çocuk düşünen herkese Gülenay hocamı tavsiye ediyorum. Hiç düşünmeyin derim. Hem bilgi olarak hem insani olarak müthiş biri.

• Medical Park Ankara Batıkent Hastanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu  •

İkiz hamile olduğumu öğrendiğimde kesişti yollarımız Gülenay hocamla. İlgisi, bilgisi, yönlendirmeleri, hem bebeklerimin hem de benim takibimi çok iyi yapıyor oluşu hamileliğim boyunca ve doğum anında hem bilinçli hem de daima güvende hissettirdi. Ani gelişen doğumumuzu çook büyük korkular yaşamama rağmen müthiş bir destekle yöneterek bebeklerimi sağlıkla kucağıma verdi. Ailelerimizin ani gelişen doğuma yetişmeleri imkansızdı ve Gülenay hocam o buz gibi ameliyathanede sıcacık sarılıp bana aile oldu. Ömrüm boyunca unutmayacağım bir andı. Kısacası muayeneye gittiğinizde sadece bir doktorla muhatap olmuyorsunuz; tecrübe ve alakanın yanında bir dost, şefkatli bir güven ortamı buluyorsunuz.

• Medical Park Ankara Batıkent Hastanesi Çoğul Gebelik Takibi  •

Oğlumu kucağıma sağlıkla almamda her zaman yanımızda olan desteğini esirgemeyen doktorum, tıbbi öngörüleri ve kontrollerdeki rahatlatıcı bilgi aktarımı sayesinde kontrollü ve kaygısız bir hamilelik süreci geçirmemde katkısı büyük. Çokça sevgiler kendisine

• C

Gülenay hocamı daha önceden tanıdığım için hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren kendisine gittim. İşinde gerçekten çok başarılı, güler yüzlü ve detaylı açıklamalarıyla her zaman kendimi çok güvende hissettiren bir doktor. Yoğun olmasına rağmen ilgisini hiç eksik etmedi. Detaylı ultrasonumu büyük bir özenle ve titizlikle yaptı.
    Gece gündüz demeden her aramamda büyük bir ilgi ve sabırla yardımcı oldu. Normal doğum yaptım; doğum sürecinde yanımdan hiç ayrılmadı desem yeridir. Onun sayesinde çok hızlı ve rahat bir doğum gerçekleştirdim. İyi ki yolum kendisiyle kesişmiş, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Medical Park Ankara Batıkent Hastanesi Normal Doğum  •

• D

Hem alanında çok donanımlı hem güleryüzlü hemde hamile bir kadına nasıl davranmasını bilen bir doktor. Özellikle riskli gebelik olduğundan anneleri rahatlatıyo olması detaylıca defalarca inceliyo olması alanında da şehir dışından bir sürü kişinin gelmesine vesile oluyor. İyi ki varsınız hocam. Sizinle Elay sürecinde birlikte olmak çok güzeldi

• Medical Park Ankara Batıkent Hastanesi Perinatoloji Randevusu  •

Sevgili hocamla iki yıldır tanışıyoruz. İyi kötü her anımızda yanımızda olan muhteşem doktorumuzla ikinci gebeliğimde de beraber ilerledik. 13. Haftada serklaj dikişi yaptı ve sapasağlam dikişle güzel bir gebelik yaşattı bana. Bebeğim aniden doğmak isteyince de hocamın sayesinde kucağıma aldım ve doktorum sayesinde rahim yırtığı farketti ve hayatımızı kurtardı. Her anımda destek oldu ne zaman ihtiyacım olsa ulaşabildim Ankara böyle muhteşem bir hekime sahip olduğu için çok şanslı

• Medical Park Ankara Batıkent Hastanesi Yüksek Riskli Gebelik Takibi  •

• Z

​"Doktoruma her gittiğimde kendimi güvende ve emin ellerde hissettim. Hem mesleki bilgisi hem de hastasına olan yaklaşımı takdire şayan. Sorularımı her zaman sabırla ve açıklayıcı bir şekilde yanıtladı.Riskli bir gebelik geçiriyordum her konuda desteği beni rahatlattı ve harika bir gebelik süreci geçirdim.İyi ki yollarımız kesişmiş.Doktor arayışı içinde olup tereddüt eden arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ediyorum.

• Medical Park Ankara Batıkent Hastanesi Yüksek Riskli Gebelik Takibi  •

• D

Canım doktorum hamileliğimin 6. Haftasında tanıştık hamilelik boyunca her zaman çok ilgili güler yüzlüydü. Aklıma takılan her şeyi sordum hepsine çok net cevaplar aldım. 39. Haftada muayeneye gittim doğumun yaklaştığını söyledi sancılarım başlayınca mesaj attım hemen gel dedi ve bebeğimi kucağıma aldım. Hamilelikte, doğumda ve sonrasında çok ilgiliydi iyi ki yollarımız kesişmiş.

• G

Gülenay hoca işinde gerçekten çok iyi. Bilgisi zaten sorgulunamaz düzeyde bunun yanı sıra riski olan gebelik sürecinizde size o kadar güven ve huzur veriyor ki iç huzurunuzu da sağlıyor. Kendinizi ve bebeğinizi gönül rahatlığıyla emanet edebilirsiniz..