Uzm. Psk.
Çocuk Gelişimi
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
Antalya 1 adres
Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar eğitim alanında çalışarak çocuklar, ergenler ve ailelerle çeşitli çalışmalar yürüttü. İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nü yüksek onur derecesiyle tamamladı. Ardından Antalya Belek Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. Topkapı Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nı “Theraplay’in ayrılık kaygısı yaşayan çocuklarda uygulanması” konulu çalışmasıyla tamamladı. Ayrıca Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlayarak çocuklar, ergenler, yetişkinler, çiftler ve ailelerle çalışmaya başladı. Mesleki gelişimi kapsamında psikopatoloji, oyun terapisi, aile danışmanlığı ve psikoterapi alanlarında eğitimler aldı. Ekolün kurucusu Byron Norton tarafından verilen eğitim ve süpervizyonlar sonucunda Amerikan Oyun Terapileri Derneği (APT) onaylı Deneyimsel Oyun Terapisi Uygulayıcı Sertifikası almaya hak kazandı. Ayrıca Theraplay® uygulayıcı eğitimlerini tamamladı. Çalışmalarında çocuklarla Theraplay®, Nurture and Play®, Deneyimsel Oyun Terapisi, Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), bağlanma temelli ve sanat temelli uygulamalardan yararlanmaktadır. Yetişkinlerle Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) yaklaşımıyla çalışmakta; çift ve ailelerle İlişki Pusulası modelini kullanmaktadır. Hamilelik sürecindeki ebeveynler ve yeni bebekli ailelerle ise Nurture and Play® yaklaşımı çerçevesinde bağlanma odaklı çalışmalar yürütmektedir. Özellikle kaygı ve stres ile ilgili zorluklar , duygu düzenleme güçlükleri, davranış problemleri, ebeveyn-çocuk ilişkileri, ebeveyni ile ayrılık ve bağlanma güçlükleri, akran ilişkileri, ilişki ve evlilik sorunları alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Anne Baba Ayrılığı
- Nakit
Ödeme yöntemleri
- Banka Havalesi
Görüşler
Habibe Hanım kızımın güvende hissetmesini sağlıyordu, yaşına uygun bir dille konuşuyor ve duygularına önem veriyordu. Oyun ve etkinliklerle iletişim kuruyor, çocuğun gelişimini destekleyecek öneriler sunuyordu.
ı.....
Antalya'da birkaç psikolog, çocuk psikoloğu ile temasim oldu. Sakın yapısı, işini sevmesi, işini titizlikle yapması, ebeveyni de analayan bir yerde durması beni cezbetti. Çocuklarla birlikte oldugindaki enerjisini görmeniz lazım. Böyle bir ihtiyaç varsa ki bence herkesin var hiç vakit kaybetmeden iletişime geçin zaten hemen anlayacaksınız
• Psk. Habibe Can • Oyun Terapisi •
Oğlum karanlıktan çok korkuyor ve günlük yaşamını etkileyen yoğun kaygılar yaşıyordu. Bu nedenle destek almaya karar verdik. Süreç boyunca bize de nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda yol gösterildi. Zaman içinde oğlumun korkularıyla daha rahat baş edebildiğini ve kaygılarının belirgin şekilde azaldığını gözlemledik.
• Psk. Habibe Can • Çocuk ve Ergen Psikolojisi •
Sınav kaygısı nedeniyle Habibe Hanım’dan destek almaya başladık. Süreç boyunca hem çocuğumuz hem de biz neler yapabileceğimiz konusunda yol gösterici bilgiler edindik. Zaman içinde sınavlarda ve test çözerken daha iyi odaklanabildiğini, kaygısını daha iyi yönetmeye başladığını gözlemledik. Süreçten cok memnun kaldık .
• Psk. Habibe Can • Stres Yönetimi •
Uzm. Psk. Habibe Can
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
f.....
Oğlum sınıfta söz almakta zorlanıyor ve oldukça çekingen davranıyordu. Bu nedenle destek almaya karar verdik. Süreç boyunca evde de önerileri uygulamaya çalıştık. Zaman içinde oğlumun sınıfta daha fazla söz almaya, kendini daha rahat ifade etmeye başladığını gözlemledik. Bizim için oldukça faydalı bir süreç oldu.
• Psk. Habibe Can • Stres Yönetimi •
s....ç
Çocuğumuzun öfke nöbetleri nedeniyle başvurduk. Habibe Hanım ilk görüşmeden itibaren hem bizi dikkatle dinledi hem de çocuğumuzla çok doğal bir bağ kurdu. Süreç boyunca sadece seanslarda değil, evde neler yapabileceğimiz konusunda da bizi yönlendirdi. Birkaç ay içinde hem okuldan hem de evden olumlu geri bildirimler almaya başladık.
f....
Birinci sınıfa başlayan kızımla ayrılamıyor Okulun bahçe kapısında bekliyordum Habibe hanıma başladıktan sonra Theraplay Temelli oyunlar oynadık.Kızımla aramızdaki bağ dahada güçlendi,kızım kendi başına okula gidebilir hale geldi Antalya’da psikolog /pedagog arayan herkese tavsiye ederim .
• Psk. Habibe Can • Psikoterapi •
Habibe Can isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Habibe Can, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Aile Danışmanlığı. Size Habibe Can tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Aile Danışmanlığı, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Grup Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Davranış Bozuklukları.
Habibe Can adresi nerede?Habibe Can şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- yeşilbahçe mah. metin kasapoğlu cd. 33/7, Antalya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Habibe Can isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Habibe Can uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Habibe Can isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Habibe Can, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Habibe Can isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Habibe Can tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Habibe Can hakkında ne düşünüyor?Toplam 7 hasta / danışan, Habibe Can hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Habibe Can hangi sigortaları kabul ediyor?Habibe Can tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.