Kl. Psk. Harun Çolak

Psikoloji · Daha fazla

İnegöl 1 adres

Uzm. Klinik Psikolog ve Terapist Harun ÇOLAK 2005 yılında istanbul Üniversitesinden mezun olmuştur.
2013 - 2016 yılları arasında İstanbul Psikoterapi Enstitüsünde Bütüncül Psikoterapi Teorik, Formülasyon ve Supervizyon eğitimlerini tamamlamış olup Psikoterapist ünvanını kazanmıştır.
2014 - 2016 yılları arasında İstanbul Esenyurt Klinik Psikoloji Yüksek Lisan programını tamamlamış Klinik Psikoloji alanında diploma sahibi olmuştur.
2014 yılında Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneğinden (CİSED) cinsel terapi eğitimi almıştır.
2014 yılında Amerikan Psikoloji Derneği üyesi Klinik Psikolog Dr. Arthur Freeman' la ''Anksiyete Bozukluklarında Bilişsel Davranışçı Terapi'' konulu atölye çalışmasına katılmıştır.
2014 yılında Prof. Dr. Vamık Volkan'la "Narsisistik ve Borderline Vakalarda Nesne İlişkilerinin Derinlemesine İncelemesi" atölye çalışmasına katılmıştır.
2015 yılında "Psikanalitik Psikoterapide Masterson Yaklaşımı" eğitimini tamamlamıştır.
2015 yılında Klinik Psikolog ve Psikanalist New Yourk Üniversitesi öğretim üyesi ve Uluslararası İlişkisel Psikanaliz ve Psikoterapi Birliği (IARPP) kurucu Başkanı Lewis Aron'la "İlişkisel Psikanalize Giriş" konulu atölye çalışmalarına katılmıştır.
2015 yılında Prof. Dr. Giuseppe De Benedittis' le "İçimizdeki Şifacı Hipnozun Büyülü Dünyasında Yolculuk" çalıştayına katılmıştır. Bu süreçte çeşitli Psikoterapi ve Hipnoz konulu akran supervizyonlarına katılmıştır.
2016 yılında Dr. Joseph D. Lichtenberg tarafından yönetilen "Kendilik Psikolojisinde Terapi Teknikleri ve Klinik Etkileşim " konulu atölye çalışmasına katılmıştır.
MEB onaylı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yönetmeliğine uygun şarlar altında verilen Aile Danışmanlığı Sertifikası almıştır.
Yetişkinlerde kullanılan (16 yaş ve üstü) tanılayıcı ve tedavi düzenleyici test olan MMPI kişilik testi eğitimini almış ve psikoterapi süreçlerinde aktif olarak kullanmaktadır.
MEB onaylı Bağımlılık Eğitimlerine katılmıştır.
Çocuklarda ilgi ve yetenek alanlarını belirleyici WISC-R zeka testi eğitimi almıştır ve gerektiğinde uygulamalar yapmaktadır.
İstanbul Üniversitesi onaylı Evlilik Okullu eğitimi almıştır.

Yetişkin (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Röportaj

ÖZDE PSİKOLOJİ

Osmaniye Mahallesi Şebboy Caddesi No 91 kat 2 ofis 14 Şimşek Plaza, İnegöl 16400

• Sigortası olan hastalar

Harun bey ile tavsiye üzerine en sıkıntılı olduğum zamanda tanıştım.İki yıl terapi sürecim devam etti.Kendimden ümitsiz bir şekilde devam ettim.Yaşımdan dolayı değişebileceğimi içimde yaşadığım sıkıntılarımı aşabileceğimi hiç zannetmiyordum.Eşimle ve hayatla en bunaldığım zaman dilimleriydi.Harun bey güler yüzle ve sabırla beni dinledi.Benim de hatalarımla yüzleşmemi sağladı.Terapiye devam ettikçe kendimdeki değişimi görmeye hissetmeye başladım.Olaylara olumlu bakmayı takmamayı öğrendim.Yaşadıklarınıız zihniniden sliinmiyor fakat farklı bakmayı,olumlu bakmayı öğrendim Harun bey sayesinde.Harun bey iyi bir terapist .Kendisine başarılar diliyorum.

• başka bir yer Diğer  •

• Z

Harun hocaya etrafımdaki bir çok kişinin tavsiyesi üzerine gittim ve hepsinin memnuniyetleri çok çok yüksek. 10 ay gibi bir süreden beri terapilere devam ediyorum, terapilere başladığımda çok mutsuz ve bambaşka biri olarak başladım şimdi çok başka, olaylara çok farklı noktalardan bakmanızı sağlıyor ve sizi güzel bir bakış açısına taşıyor. hala uzun bir yolum var ama Harun hoca ile sonucun çok daha sağlıklı, güzel ve güçlü olacağına dair inancım var. İyi ki yollarımız kesişti ve bu sürece başladım. gitmek isteyen herkese gönülden tavsiye ediyorum :)

• D

Harun Bey ile terapi sürecim benim için çok kıymetli ve dönüştürücü bir deneyim oldu. Terapiye başladığım dönemde kendimi oldukça sıkışmış, duygularımı anlamakta ve ifade etmekte zorlanan biri olarak hissediyordum. Seanslar sayesinde hem kendimi daha iyi tanımayı hem de yaşadığım durumlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşabilmeyi öğrendim.

Harun Bey’in sakin, yargılamayan ve güven veren yaklaşımı sayesinde seanslarda kendimi rahatça ifade edebildim. Zamanla farkındalığım arttı, tepkilerimin nedenlerini anlamaya başladım ve bu durum hayatımdaki ilişkilerime de olumlu şekilde yansıdı.

Terapi süreci boyunca kendimi daha güçlü, daha dengeli ve daha umutlu hissetmeye başladım. Harun Bey’in sürece olan ilgisi, düzenli takibi ve yönlendirici yaklaşımı sayesinde kendime dair birçok konuda netlik kazandım. Terapiye başlamayı düşünen ancak çekincesi olan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Emekleri ve katkıları için kendisine çok minnettarım .

• F

Harun Bey'le yaklaşık üç yıl süren terapi sürecim, kendimi ve duygularımı daha net görebilmeyi öğrenmem açısından benim için oldukça kıymetliydi. Bu süreçte psikolojiye olan ilgimi fark edip bunu dile getirebildim. Hatta bu cesaretle Psikolojiyi ikinci lisans olarak okumaya karar verdim ve şu an son sınıf öğrencisiyim.

Terapi sayesinde duygusal farkındalık kazandım ve kendimle daha bilinçli bir ilişki kurmayı öğrendim. Gelişim benim için hâlâ devam eden bir yolculuk olsa da, o dönemde aldığım desteğin hayatımın yönünü belirlemede önemli bir katkısı olduğunu söyleyebilirim.

• ÖZDE PSİKOLOJİ Diğer  •

• O

Eşimle birlikte çift terapisi sürecindeyiz. Başlangıçta bazı konularda birbirimizi anlamakta zorlanıyorduk ve iletişim problemleri yaşıyorduk. Bu süreçte Harun hocamız sayesinde hem kendi davranışlarımızı fark etmeye hem de karşı tarafı yargılamadan dinlemeye çalışıyoruz. Seanslarda Harun hocanın yönlendirmesi ve verdiği dersler ile bize farklı bir bakış açısı kazandırdı. Hâlâ öğrenme aşamasındayız ama ilerleme kaydettiğimizi hissediyoruz. Sürecimiz devam ediyor ve katkısından son derece memnunuz.

• ÖZDE PSİKOLOJİ Çift Terapisi  •

Harun beye eşimle yaşadığımız sorunlarla ilgili gitmiştik, zor bir süreçteydik. Harun bey çok dikkatli önemseyerek ilgiyle dinliyor. Samimi davranışı ve yardımcı olmak istediğini görmek, önemsenmek, rahat ve iyi hissettiriyor. Kolaylıkla duygularımı paylaşabildim. Hayatımızı kolaylaştıracak, nokta atışı tavsiyeleri farkındalığımızı arttırıyor. Danışanını birçok farklı konuda düşünüp kolaylık sunuyor. Kendisinden Allah razı olsun.

• ÖZDE PSİKOLOJİ Çift Terapisi  •

• N

Alanında kendini çok iyi yetiştirmiş,güven veren,sabırlı,kısa sürede çok iyi ilerleme sağlayabilirim bir terapi süreciydi

• ÖZDE PSİKOLOJİ Bireysel Terapi  •

Harun hoca ile seanslarda kendimi rahatça ifade edebildiğim, anlayışlı ve profesyonel bir bir süreç geçirdim .Süreç boyunca beni yargılamadan dinlemesi ve farkındalık kazanmama yardımcı olması benim için çok değerliydi. Destek arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• ÖZDE PSİKOLOJİ Bireysel Terapi  •

Harun Hocamla sürecimiz uzun süredir devam ediyor. Görüşmelerimizde; karamsarlığımı ve kafa karışıklığımı gidermemde, doğru yerde sorduğu doğru sorularla yolumu secmemde rehber oldu.Duygularımı tanımlamamda, anlamlandirabilmemde ve en önemlisi bakış yönümü değiştirmemde etkili oldu . Değişimin önce insanın kendinde başlaması gerektiğini hocam sayesinde öğrendim ve kendi adıma bir dönüşüm yoluna girdim . Kendisi deneyimli, ilgili, samimi bir terapist.

• başka bir yer Diğer  •

• Z

Henüz terapi sürecimin başındayım fakat ilk görüşmelerden itibaren kendimi güvende ve rahat hissettim. Samimi, anlayışlı ve dikkatle dinleyen bir psikolog. Bu sürecin bana iyi geleceğini düşünüyorum.

• ÖZDE PSİKOLOJİ Diğer  •