Kl. Psk. İdil Çıtak

Psikoloji · Daha fazla

Manisa 1 adres

Lisans ve yüksek lisans eğitimimi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde tamamlayarak Klinik Psikoloji alanında uzmanlığımı aldım. Yüksek lisans sürecimde 'Kadınlarda Somatik Duygusal Çatışma, Algılanan Stres ile Bedensel Farkındalık Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi' üzerine hazırladığım tez çalışmamla, klinik odağımı zihin-beden bütünlüğü ve somatik süreçler üzerine yapılandırdım. Akademik ve mesleki gelişimim boyunca Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu Üniversite Temsilciliği, Üniversite Psikoloji Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Öğrenci Komitesi gibi görevlerde bulunarak mesleki organizasyon ve temsil süreçlerinde aktif rol aldım. Klinik tecrübemi; Özel Tıfıl Anaokulu ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Psikiyatri & Psikoloji polikliniğinde vaka takibi, tanısal değerlendirme ve klinik gözlem süreçleriyle zenginleştirerek farklı yaş gruplarının psikopatolojik süreçlerini deneyimledim. Akademik altyapımı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bünyesinde Research Assistant olarak yürüttüğüm bilimsel araştırmalar ve raporlama çalışmalarıyla güçlendirdim. Ayrıca bilginin toplumsallaşmasına verdiğim değerle, 2024 yılından bu yana Akhisar Gözde Haber Ajansı’nda köşe yazarlığı yapmaktayım. Profesyonel gelişimimi; farklı psikoterapi ekollerinde derinleşen kapsamlı eğitim ve süpervizyon süreçleriyle yapılandırdım. Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımı başta olmak üzere aldığım eğitimlerinin yanı sıra, Psikanalitik Süpervizyon ve yoğunlaştırılmış psikanaliz çalışmalarıyla mesleki donanımımı destekledim. Feminist psikoloji, toplumsal cinsiyet gibi alanlardaki uzmanlıklarımla klinik desteğimi multidisipliner bir  zemine oturtmaktayım. Terapi süreçlerimde, danışanlarımın bireysel ihtiyaçlarına yönelik, bilimsel temelli ve bütüncül bir yaklaşım sunmayı amaçlıyorum.

Yetişkin (İlgili adreslerde)

Manisa/Merkez, Manisa

• Sigortası olan hastalar

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Kl. Psk. İdil Çıtak adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle