Dil ve konuşma terapisti Melike KALAY, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Eğitim süresince çeşitli merkezlerde staj ve gözlem yapmış ayrıca birçok danışanın terapi sürecini yürütmüştür. Lisans eğitimi sırasında birçok seminer, kurs ve kongrelere katılmıştır. Aynı zamanda Floortime 201 terapistidir. Akıcılık, gecikmiş konuşma, konuşma sesi bozukluğu, ses bozukluğu, yarık dudak damaklı bireylerde terapi, zihin kuramı ve afazi alanlarında çalışmaktadır. Trabzon'da kendi kliniğinde yüz yüze danışan kabulüne devam etmektedir.
- Kekemelik ,
Ses Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
m...
Oğlum 3.5 yaşında ve yaşıtlarına göre kelimesi çok yetersizdi.Ben Google’dan ve sosyal medyadan araştırarak buldum. Zaten ilk görüşmede doğru yerde olduğumuzu kalpten hissettim. Melike Hanım dünyanın en tatlı insanlarından. Çokta kibar bir hanımefendi. Sevecenliği ile çocuğumla arasında çok güzel bir bağ kurdular. Onlar seanstayken ben bekleme odasında gülüşmelerini keyifle dinliyorum. Biz başlayalı 2 ay oldu. Oğlumdaki dil gelişimini artık fark ediyoruz. Eminim ki bir süre sonra oğlum akranlarına yetişecek. Melike Hanım'ı gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Sadece tek bir pişmanlığım olabilir oda şu ki keşke çok daha önce tanışmış olsaydık diyebilirim.
b...
Melike Hanıma hoca tavsiyesiyle ulaştım. Çocuğumun gecikmiş konuşması nedeniyle başvurduk. Melike hocamız çok ilgili, işin ehli. Gerçekten biz memnunuz. Tavsiye ederim.
s...
Melike Hanım'a bir arkadaşımın önerisiyle ulaştım. Oğlumun gelişimi takip eden bir çocuk gelişimcinin kelime ve cümle sayısının az olduğunu ve bir terapiste başvurmamızın iyi olacağını söylediği için görüşmeye geldik ve ilk görüşmede devam etmeye karar verdik. Her seansa geldiğimizde oğlumun koşarak içeriye girmesi, Melike Hanım'ın samimi ve doğru yaklaşımı sayesinde çok hızlı ilerleme kaydettik. Hem kelimelerinin sayısı, hem de cümle becerisi gözle görülür şekilde arttı. Sanırım birkaç seansımız daha olacak. Seanslarımızın bitmesine sevinirken bir yandan da çok üzülüyorum. İyi ki varsınız.
C
c...
Melike Hanım'a internetten araştırmalarım sonucu ulaştım ve aşırı memnunum. Kızım çoğu harfi "d" harfi kullanarak konuşuyordu. Başka bir merkezde çalışırken tanışmıştım, Melike Hanım'ı hep takip ettim. Kendi yerini açınca çok sevindim ve randevuyu gece bile verse, o saatte bile gitmeye razıydık. Terapi sürecine gelecek olursak, her hafta verimli geçen bir süreç ve bize de çok güzel eğitimler vererek evde de aktif olmamızı sağlıyor. Bu süreçte hem çocuğumun etkilenmemesi hem de harfleri düzeltmemizi sağladı. Çok güzel ilerlemelerimiz oldu. Hiç kimsenin şüphe duymadan gitmesi gereken ve geç kalmamamız gereken bir dil ve konuşma terapisti. Kızım her yere yürüyerek giderken Melike Hanım'ın yanına koşarak gidiyor. İyi ki varsınız.
a...
İnternet üzerinden araştırma yaptığım süreçte bulduktan sonra sayfasından inceledim. Yorumları ve geri dönüşleri oldukça iyiydi. Bu nedenle biz de seans için randevu oluşturduk. Çocuğumuzda bazı kelimeleri telaffuz etmede zorluk yaşıyorduk, bu sebeple başvurduk. Yaklaşık bir buçuk aydır seanslara gidiyoruz ve hala devam ediyoruz. Çocuğumuz söyleyemediği kelimeleri ve ekleri söylemeye başladı. Melike Hanım'ın yaklaşımı oldukça iyi ve çok güler yüzlü. Çocuğumuz seanslara çok severek ve isteyerek gidiyor. İşinde iyi bir terapist, çevremdeki herkese tavsiye ederim. Sevgilerle.
a...
Melike hocamızla yollarımız kesiştiği için kendimizi çok mutluyuz. Konuşma gecikmesi sebebiyle dil terapisine başvurduk. Gerçekten çocuk ruhundan anlayan, onların kalplerine dokunan, güler yüzü ve mesleğindeki tartışılmaz başarısı için kendisini tebrik ediyorum. Seans süreleri çocuklar için kısa çünkü hiçbir çocuk yanından ayrılmak istemiyor. Eğer çocuğunuz için en iyisini istiyorsanız tartışmasız Melike hocam derim.
sü...
Kızımın çok sevdiği bir ablası oldu
Melike hanıma başladığımızda kızım çok kekeliyordu ama şimdi çok çok azaldı özgüveni çok gelişti. Ben bir anne olarak kızımın üzerindeki etkisinden çok memnunum
Mesleğinin hakkını veriyor
Başarılarından dolayı Melike hanımı tebrik ediyorum.• DKT Melike KALAY Kliniği • Kekemelik Terapisi •
m....s
Melike hocam ile iyi ki yolumuz kesişti, çok içten ve çok sıcakkanlı tavrıyla oğlumun da sevgisini hemencecik kazandı, oğlum özleyerek severek seanslarına katıldı ve kısa sürece çok güzel dönüşler aldık. İyi ki siz Melike Hocam
• DKT Melike KALAY Kliniği • •
bu...
Melike Hanıma oğlumun konuşurken takılması sebebiyle başvurduk. Melike Hanım son derece donanımlı ,anlayışlı, alanında uzman ve güleryüzlü biri. Enerjisi ve verdiği güvenle karşısındaki rahatlatan bir yapısı var. Her şeyi tane tane ve ayrıntılı bir şekilde bize aktardı.Oğlumla çok kısa sürede iletişim kurdu ve mutlu bir şekilde seansa katılımını sağladı.Çözüm odaklı oyunlarla yaklaşımı sayesinde ilk seanstan itibaren oğlumun konuşurken takılmaları azaldı, daha akıcı konuşmaya başladı. Seans sonrası aile ile detaylı görüşmesi ve yönlendirmesi çok kıymetli .Çok güzel ilerliyoruz.İyi ki yollarımız kesişmiş.
• DKT Melike KALAY Kliniği • •
P
p...
Melike Hanıma internet sitesinden ulaştım. 2.5 yaşında olmasına rağmen cümle kurma ve konuşma geriliği vardı. Bu sebepten dolayı başvurduk. Kendisiyle ilk telefonda konuştuğumda enerjisini çok sevdim ve randevu talep ettim. Melike Hanım çocuk ruhundan anlayan, onların ne istediğini çok iyi bilen ve sıcacık ortamıyla terapilerini başarıyla gerçekleştiren birisi. Çevremde çocuklu aileler pek fazla yok ama olsaydı kesinlikle tavsiye ederdim. Seanslar 40 dakika, maalesef oğlum ne öğretmenine doyuyor ne de ortama. Bazen oğlum ağlayarak çıkıyor seanslardan, onun dışında Melike Hanım'ın sıcaklığını seviyoruz. Oğlum öğretmenine gideceğimizi söylediğimde havalara uçuyor. Melike Hanıma sevgilerimle.
Melike Kalay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Melike Kalay, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Melike Kalay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Normal Randevu, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Dil Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi, Kekemelik Terapisi.
Melike Kalay adresi nerede?Melike Kalay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İskenderpaşa Trabzon
Adresine gitmek zorunda kalmadan Melike Kalay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Melike Kalay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Melike Kalay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Melike Kalay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Melike Kalay hangi dilleri konuşuyor?Melike Kalay ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Melike Kalay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Melike Kalay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Melike Kalay hakkında ne düşünüyor?Toplam 53 hasta / danışan, Melike Kalay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Melike Kalay hangi sigortaları kabul ediyor?Melike Kalay tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.