Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma terapisi lisans bölümünden mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans programını programını tamamlayarak “Uzman Dil ve Konuşma Terapisti” unvanını almıştır. Eğitimi boyunca çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, VM Medical Park Florya Hastanesi'nde, ÜSESKOM Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Birimi'nde ve Üsküdar Üniversitesi NP Beyin Hastanesi'nde dil, konuşma, ses ve yutma bozuklukları alanında değerlendirme ve terapi süreçlerini gözlemiş ve çeşitli uygulamalar yapmıştır.

ALDIĞI EĞİTİMLER

• 2017,Kasım- ETEÇOM (Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı) Kullanım Sertifikası
• 2017,Kasım- GOBDÖ-2-TV(Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği-2-Türkçe Versiyonu) Kullanım Sertifikası
• 2018,Ekim: 9.Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi: ‘Uygulamalı Ses Protezleri’ Kursu, Uzm. DKT Fatma Esen Aydınlı
• 2018,Ekim: 9.Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi: ‘Velofarengeal Disfonksiyonda Konuşma Bozuklukları Açısından Ayırt Edici Değerlendirme, Müdahale ve Terapi Yaklaşımları’ Kursu, Maviş Emel Kulak Kayıkçı
• 2019, Hziran: DIR Floortime 101 (Temel İşlevsel Duygusal Gelişim Kapasitelerinin Geliştirilmesi, Uzm. DKT Egemen Nakışçı
• 2016,Haziran: 3.Uluslararası Disleksi Kongresi
• 2016,Nisan: Dünya Ses Günü Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul
• 2017,Nisan: Dünya Ses Günü Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul
• 2018,Ekim: 9. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Derneği
• 2018,Nisan: Dünya Ses Günü Sempozyumu, Marmara Üniversitesi, İstanbul
• 2019,Mayıs: X. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Medipol Üniversitesi, DKTD

Karesi, Balıkesir

• Sigortası olan hastalar

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Uzm. Dkt. Meryem Savran

İnternetten araştırıp bulmuştum.... Kızımdaki motor konuşma bozukluğundan dolayı başvurdum. Çevremdekilere gönül rahatlığıyla bahsedebilirim...Meryem Hanım işinde gerçekten uzman, çocuklarla nasıl iletişim kurması gerektiğini, onların sorunlarına her detayına kadar yoğunlaşan, sıkmadan nasıl seansı yöneteceği biliyor ayrıca sıcak, samimi ve içten olması ayrı bir avantaj bence...

•  •

Meryem Hanıma internet aracılığıyla ulaştık. Oğlum bazı harfleri söylemede sorun yaşıyordu. Meryem Hanım çok ilgili, dil terapisi konusunda, süreçten memnun kaldık. Tavsiye ederim.

•  •

Uzmanımıza bir öğretmenimizin tavsiyesi üzerine gittik ve prematüre bir oğlum var, neredeyse hiçbir kelime çıktısı vermiyordu. Ama kısa zamanda Meryem Hanım'ın bize önerdiği oyunlar olsun, evdeki yapabileceğimiz aktiviteler olsun hepsini yaptık. Başarılı bir yol katettik. Meryem Hanım çok sevecen ve sıcakkanlı bir uzman. Oğlum onu hemen sevdi, gülerek gidip gülerek ayrılıyoruz. Oyun oynayarak kelime çıktısı ürettik, birlikte çok güzel ilerliyoruz. Başarıları daim olsun.

•  •

10 dan fazla çıkmayan harf, sadece 4 aylık bir süreçte tamamlandı.. hepsi olur k sesi olmaz diye kaygilanirken ben ilk dersin sonunda 5 yaşındaki oğlumun k sesini cikarmasiyla gercekten ağladım.. emeğiniz hakkınız nasıl ödenir bilmiyorum.. Hep iyi insanlarla karşılaşın, hep güzel kapılar açılsın size Meryem Hanım.. iyiki sizi tanıdık iyiki

• Uzm. Dkt. Meryem Savran Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• T

Floortime terapisi için başvurduk, doktorumuz önerdi. 7-8 seans gittik. Güzel sonuçlar aldık, oğluma çok iyi geldi. Kendisi artık ihtiyaç yok dedi, yanından güzel ayrıldık. Bize çok faydası oldu. Bize hep yakın davrandı, oğlum kendisini çok sevdi, memnun kaldık.

•  •

Çocuğum prematüre doğdu. Gelişim uzmanı dil konuşma terapisine gitmemizi önerdi. İsmini çok duydum, bu sebepten dolayı başvurdum. 6 aydır gidiyoruz, olumlu sonuçlar almaya başladık. Meryem Hanım çok iyi ve sevecen bir uzman. Çocuklara karşı ilgili. Önce bize bir şeyleri öğretiyor, bizleri de seanslara alıyor. Güvenli bir ortamı var. Kendisinden gayet memnunuz.

• I

Kızımın dil ve konuşma bozukluğu vardı. 13 harfi çıkartamıyordu, bu yüzden kendisine başladık. 1 yıldır gidiyoruz. Artık bütün harfleri çıkartmaya başladı. Kızım mutlu bir şekilde seanslara katıldı. Sıcakkanlı bir uzman. Memnunuz kendisinden, hiçbir sorun yaşamadık.

•  •

Oğlum birkaç harfi çıkartamıyordu, tavsiye üzerine gittik. İnanılmaz memnun kaldık. Sayesinde kısa sürede harfleri çıkartmayı öğrendi. Her aradığımda kendisine ulaşabiliyorum. Randevularımızı mesaj atarak hatırlatıyor. İlgisi ve alakası iyi bir uzman, güzel sonuçlar alıyor. Sürecimiz devam ediyor, son harfimize geçtik.

• R

Meryem hanımla 3. seansımızı yaptık, sadece birkaç kelime olan ve sosyal anlamda fazlaca çekingen oğlumun hem kelime sayısı çok fazla arttı hem de sosyal anlamla büyük değişimler yaşadık.
    Kendisi çocuklarla iletişimi yüksek ve işinde uzman bir terapist.
    Seans bitiminde bizleri de detaylıca bilgilendirerek dikkat etmemiz gerekenleri anlatıyor.

• Uzm. Dkt. Meryem Savran Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Çok memnunuz. Kendisi çok ilgili birisi. Daha öncesinde 1 yıl kadar görüşme sağlamıştık ara vermiştik şu anda 5-6 seanstır gidiyoruz. Çocuğum şu anda daha rahat eskisi gibi değil. Kekemeliğinden kaçmıyor. Okulda da çok faydası oldu.