Psk. Rengin Kılıç

Psikoloji · Daha fazla

Kırklareli 1 adres

Merhaba, ben Psikolog Rengin Kılıç.

2024 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümünden başarıyla mezun oldum. Lisans eğitimim süresince teorik bilgilerimi pratik deneyimlerle pekiştirmeye özen gösterdim ve farklı kurumlarda staj yaparak saha tecrübesi kazandım.

Mesleki yolculuğuma öğrenciyken başladığım stajlarla adım attım. 2023 yılında Beta Psikoloji Danışmanlık Merkezi'nde ve 2024 yılında Rehber Klinik bünyesinde stajyer psikolog olarak görev alarak klinik işleyişi ve danışan süreçlerini gözlemleme fırsatı buldum. Mezuniyetimin ardından, 2024 yılı itibarıyla Lüleburgaz Neşe Erberk Anaokulu'nda Okul Psikoloğu olarak görev yapmaya başladım ve halen bu kurumda çocukların gelişimsel süreçlerini takip ederek ailelere rehberlik etmeye devam ediyorum.

Mesleki yetkinliğimi artırmak ve danışanlarıma daha kapsamlı destek sunabilmek adına, alanın önde gelen uzmanlarından kapsamlı eğitimler aldım. Uzmanlaşma sürecimde özellikle Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Aile Danışmanlığı ve Cinsel Terapi alanlarına odaklandım:

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT): Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu'ndan 84 saatlik kapsamlı BDT eğitimimi tamamladım. Ayrıca, bu alandaki yetkinliğimi derinleştirmek amacıyla Sırbistan/Belgrad'da Human Ports tarafından düzenlenen 10 günlük Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizyonu programına katılarak uluslararası bir perspektif kazandım.

Aile Danışmanlığı: Marmara Üniversitesi bünyesinde 450 saatlik Aile Danışmanlığı Eğitimi'ni tamamlayarak aile sistemleri ve çift terapisi üzerine uzmanlaştım.

Cinsel Terapi: Prof. Dr. Sultan Doğan tarafından verilen 60 saatlik Cinsel Terapi Eğitimi ile bu alandaki teorik ve pratik altyapımı güçlendirdim.

Sürekli gelişime inanan bir uzman olarak, güncel test ve değerlendirme yöntemleri üzerine eğitimlerime devam etmekteyim. Şu anda İstanbul Üniversitesi'nde MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) Sertifika Programı'nı ve Dr. Ferda Korkmaz Özkanoğlu gözetiminde Moxo Dikkat Testi Eğitimi'ni sürdürmekteyim.

Bunlara ek olarak; Temel Psikoloji Eğitimi kapsamında Bilişsel Davranışçı Terapi, Spor Psikolojisi, Mindfulness Temelli Terapi ve Sanat Terapisi gibi farklı ekollerle tanışarak terapötik bakış açımı zenginleştirdim. Ayrıca, Mayıs 2024'te İstanbul Medipol Üniversitesi'nden Psikolojik İlk Yardım Eğitimi alarak kriz durumlarına müdahale yetkinliği kazandım.

Danışanlarımla kurduğum ilişkide etik değerlere bağlılığı, şeffaflığı ve güveni temel alıyorum. Edindiğim akademik bilgi birikimi ve saha deneyimlerimle, çocuk, ergen ve yetişkin danışanlarımın yaşam kalitesini artırmayı ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmeyi hedefliyorum.

Online danışmanlık

Rengin Kılıç

Lüleburgaz, Lüleburgaz, Kırklareli

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Psk. Rengin Kılıç adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle