Dkt.Sena Kurtulmuş eğitim ve mesleki hayatı boyunca çeşitli kongre, seminer ve terapi eğitimlere katılmıştır. Bunların bazıları;
Lidcombe Kekemelik Programı / 10 Ekim 2023
DIR Floortime Sempozyumu Regülasyonu Anlamak-13.11.2022 Mercure İstanbul Altunizade
Pediatrik Yeme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütüncül Yaklaşım Kursu-25-30 Ekim 2022-Okb.Çiğdem Ergül,Günışığı Çocuk Merkezi
Vakalarla Otizm-04.10.2022- Erg.Öykü Su Unay & Çg.Ceren Ürek
Introduction to Play Based Speech Therapy-17.08.2022-SLP.Anna Dalziel& SLP.Kiersten Singer
Solunum ve Ses Bozuklukları İlişkisi-11.08.2022-Doç.Dr.Elçin Tadıhan Özkan
GOBDÖ-2-TV (Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği)-27.02.2022 Prof.Dr.İbrahim Diken
Türkçe Okul Çağı Dil Gelişim Testi(TODİL)-16.01.2022 Dr.Dkt.Selçuk Güven
TÜRKÇE ERKEN DİL GELİŞİM TESTİ ( TEDİL-TELD-3))-Aralık,2020 Dr.Dkt.Selçuk Güven
Kekemelik Kursu 2021-18.12.2021, Prof.Dr.Scott Yaruss
Okul Öncesi Çocuklarda Kekemelik Terapisi 16-31 Ekim 2021,Kızılboğa Danışmanlık
Okul Çağı Kekeleyen Çocuklarla Çalışmak, 14-15 Mart 2021/21-22 Mart 2021, Prof.Dr.Kurt Eggers
Okul Öncesi Kekeleyen Çocuklarla Çalışmak, 14-15 Şubat 2021/21-22 Şubat 2021, Prof.Dr.Kurt Eggers
ETEÇOM-2 (Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı), Aralık,2020- Prof.Dr.İbrahim H. DİKEN
Hızlı-Bozuk Konuşmada Değerlendirme ve Terapi, Kasım 2020, Prof.Dr.Kurt Eggers
Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi Değerlendirme ve Terapi-Ekim,2020 Mayo Clinic
Introduction to PROMPT: Technique, Eylül,2020, PROMPT Instructor Uzm.Dkt.Nida Şanlı
Maryellen’s Favourite Books to Use During Uncertain Times COVID19 Webinar
Dislekside Okuma Akıcılığının İnformal Araçlarla Değerlendirilmesi ve Desteklenmesi-Doç.Dr.Şaziye Seçkin Yılmaz
Yeni Başlamış Kekemelik Vakalarında Yol Haritası
Konuşma Sesi Bozukluklarında Klinik Değerlendirme ve Müdahale
DIR Floortime 201:Temel Kapasitelerde DIR Floortime Terapisi-Mart 2020,Linus Danışmanlık
PALIN PCI: Ebeveyn-Çocuk Etkileşim Terapisi-Aralık 2019,Micheal Palin Center-İstanbul
Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi-Mayıs 2019, Medipol Üniversitesi
I.Ulusal Akıcılık Bozuklukları Sempozyumu-Mart 2019, Medipol Üniversitesi
DIR Floortime 101:Başlangıç Düzeyi Eğitimi-Ocak 2019, Biruni Üniversitesi
Dünya Ses Günü Sempozyumu-Nisan 2018, Marmara Üniversitesi
V.Yutma Bozuklukları Kongresi-Tanıdan Tedaviye Nörojenik Yutma Bozukluk-Nisan 2017,Hacettepe Üniversitesi Yutma Bozuklukları Araştırma ve Uygulama Merkezi
8.Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi-Ekim 2016,Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi-Türkiye Odyoloji & Konuşma-Ses Derneği
Dkt.Sena Kurtulmuş, ileri derecede İngilizce (C1-Kaplan International Languages - London Covent Garden), Orta derece Fransızca (B1-Institut Français de Turquie) ve Arapça (A2-Akdem İstanbul) bilmektedir.
Dkt.Sena Kurtulmuş, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği (DKTD) üyesidir.
- Kekemelik
- Dil ve Konuşma Bozuklukları
- Gecikmiş Dil ve Konuşma
- Afazi
- Akıcılık Bozuklukları
Maltepe Mahallesi, Eski Çırpıcı Yolu Sokak, NEF 12 Merter, B Blok Daire:157, Zeytinburnu, İstanbul 34010
Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu
Maltepe Mahallesi, Eski Çırpıcı Yolu Sokak, NEF 12 Merter, B Blok Daire:157, İstanbul
Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi
Yutma Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
f...
Kızım 3 yaşında olmasına rağmen asla kelime söylemiyordu ve konuşamıyordu. Sena Hanım sıcak karşıladı, çocuğumuzla çok ilgilendi. Bizi doğru şekilde yönlendirdi. Sürekli takip etti, çok memnun kaldık. Sonuç da aldık. Konuşması gelişti. Güleryüzlü, kibar, işinde çok iyi birisi Sena Hanım. Her gittiğimiz seans sonunda çocuk açısından geri dönüşler aldık, çok iyi bir şekilde. Çevreme de mutlaka tavsiye ederim.
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim. Ne mutlu bana…
m....)
Kızımın kekemelik sorunu için başvurduk. DoktorTakvimin'den araştırıp buldum. Kendisinden çok memnunum. Seansların verimli olduğunu düşünüyorum. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Sena hanım ilgili bir uzman. İşinde uzman olduğunu her şekilde belli ediyor.
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim sevgiyle kalın...
Ö
ö....)
Sena Hanım'dan çok memnun kaldım. Başvurduğumuzda oğlum iki-üç kelime çıkartıyordu, konuşmak istemiyordu. Seanslar sayesinde hızlı bir şekilde ilerledik. Bizi çok güzel yönlendirdi, ödevler verdi, biz de çalıştık. Her zaman kendisine ulaşabildim. Allah razı olsun kendisinden. Sürecimizi güzel bir şekilde bitirdik, iyi bir yol kat ettik.
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim… her zaman yollarınız güzelliklerle dolu olsun sevgiyle
C
c....)
Çocuğum konuşamadığı için başvurdum. 1 senedir ara ara gidiyoruz. Seanslardan olumlu sonuçlar aldık. Şimdi çocuğum konuşuyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Sena hanım gerçekten çok iyi bir uzman. Çocuğumla iletişimi de güzel, memnunum kendisinden.
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim sevgiyle kalın...
g....t
Sena hocamı arkadaş tavsiyesiyle tanımış oldum . 3 yaşındaki oğlumun konuşma gecikmesi şikayetiyle yollarımız keşişti ,. İnanılmaz pozitif biri ileştilimi harika , Sena hocam sayesinde ödevlerle birleştirince çok kısa sürede çok büyük yol aldık . İyi ki varsınız hocam
• Uzman. Dkt. Sena Toktaş • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
fa...ş
Sena hanımı sosyal medya üzerinden kendim araştırarak bulmuştum. 4 yaşındaki oglumun konuşma geçligi yaşıyordur. Birlikte seanslara başladık seanslar çok eğlenceli geçiyordu oglum sena hanımı çok sevdi çoçuklarla kurdugu iletişim çok güzeldi.
Ev ödevlerin de verdi beraber ilerledik ve çok faydasını gördüm. Emeklerine sağlık.Yusuf ali Sena ablasını özliycek• Uzman. Dkt. Sena Toktaş • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz beni çok mutlu etti, yorumunuz için teşekkür ederim bende sizleri çok özleyeceğim...
ay...a
Sena hocaya tavsiye ve yönlendirme üzerine gittik. En başta kendisinin uzmanlıkları ile alakalı çok fazla eğitimler almış olması bana güven verdi. İlk görüşmemizde de kendisi oldukça sıcak kanlı alakalı ayrıntılı ve sağlıklı geri dönüşler verdi. Önümüzdeki tüm süreci anlattı. 5.5 yaşındaki oğlumun 3 harfi çıkarırken fonetik olarak karıştırmaları vardı. Sena hoca her harf için 1 ay kadar çalışacağımızı düşünebilirsiniz demişti tam da söylediği gibi oldu. Her seans dakikası dakikasına dolu dolu geçti. Hiçbir harf üzerinde fazladan veya az vakit geçirmedi tamamen kararındaydı. İletişimi çok kuvvetli samimi net enerjik güler yüzlü kibar donanımı oldukça yüksek mesleğine saygı ve sevgi duyan bir terapist. Küçük oğlumla alakalı (danışanı olmamasına rağmen) sorduğum danıştığım şeylerle bile dikkatle alakadar oldu. Herkese gönülden tavsiye ederim
• Uzman. Dkt. Sena Toktaş • Dil Terapisi •
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz beni çok mutlu etti, yorumunuz için teşekkür ederim...
h ...t
Sevgili Sena Hocamla yaklaşık olarak 6 ay geçirdik 2.5 yaşındaki oğlumun konuşma gecikmesi vardı ilk seansımızda doğru yerde olduğumu anlamıştım sorularımın hepsinin cevabını net bir şekilde alabilmiştim şimdi oğlum 3 yaşında ve Sena Hanımdan öğrendiği o kadar çok şey oldu ki ikili kelimeler hatta üçlü kelimeler fiil kullanmayı öğrenmesi çok kısa zamanda kendını ıfade edebılmeye başladı.İyi ki yollarımız kesişmiş iyi ki varsınız hocam
• Uzman. Dkt. Sena Toktaş • Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu •
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
T
t.....
5.5 yasındaki atipik otizm oğlumun konusma problemleri için basvurdugum Sena hanımla olan terapi sürecimizde kendisinin ilgisi, ricam doğrultusunda diğer eğitmenlerimizle işbirliği için, sürece aktif olarak katıldığı için güzel bir süreç oldu. Tanımaktan çok mutlu olduğum, kısa sürede kendisinin etkisiyle oğlumun günlük hayatına yansıyan gelişmeleriyle bizi destekleyen, her anlamda bir ğroblem olduğunda anlayışla karşılayan bir terapist. Kendisiyle iletişimimizden, sürecimizden, bize kattıklarından, ortaklaşa karar verebilmekten ve birbirimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmekten dolayı içim rahat olarak seanslara devam ederken, her anlamda memnunum ve olumlu dönüşlerini de alıyorum. Kendisinin sıcaklığından, samimi yaklaşımından ve ortaklaşa bir yolu paylaşmaya açık olduğundan dolayı onu tanıdığım için çok mutluyum
• Uzman. Dkt. Sena Toktaş • Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi •
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, başarmaya devam edeceğiz, sevgiler..
d....f
Sena hanımdan konuşması geciken kızım için destek aldık. Verdiği hizmet çocuğuma çok iyi geldi. özellikle her seanstan sonra bizimle olan konuşmaları çocuğumuza nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda çok yardımcı oldu. Düzenli devam ettiğimiz bu süreçte 4 yaşındaki kızım 5 ay gibi bir sürede uzun cümlelere geçebildi. şimdi eskisi kadar sık devam etmiyoruz aralıklı görüşmelerle süreç devam ediyor. Sena hanımı herkese tavsiye ediyorum.
• Uzman. Dkt. Sena Toktaş • Gecikmiş Konuşma Terapisi •
Uzm. Dkt. Sena Toktaş
Yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler...
Sena Toktaş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sena Toktaş, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Sena Toktaş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Normal Randevu, Dil Terapisi, Konuşma Terapisi, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi.
Sena Toktaş adresi nerede?Sena Toktaş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Maltepe Mahallesi, Eski Çırpıcı Yolu Sokak, NEF 12 Merter, B Blok Daire:157 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sena Toktaş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Sena Toktaş online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Sena Toktaş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sena Toktaş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sena Toktaş hangi dilleri konuşuyor?Sena Toktaş ile Arapça, Fransızca, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sena Toktaş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sena Toktaş bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Sena Toktaş ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Sena Toktaş hakkında ne düşünüyor?Toplam 119 hasta / danışan, Sena Toktaş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri