Psikoloji daha fazla

Trabzon 1 adres

Merhaba ben Uzman Psikolog Serra Hacısalihoğlu.

2003’te ‘Alkol kullanım bozuklukları’ konulu tez çalışmasıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra 2010’da KTÜ Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisansı’nı ‘Madde kullanımı ve anne babaya bağlanma biçimleri’ konulu tez çalışmasıyla tamamladım.

Lisans eğitimimin son senesinde İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Bağımlılık Polikliniği’nde çalışmaya başladım ve iki sene burada Bağımlılık Danışmanlığı yaptı. 2005-2018 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi ‘nde öğrencilere danışmanlık hizmeti verdim.2018’den itibaren KTÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD’da görev yapmaktayım.

20 senelik meslek hayatım boyunca aldığım farklı psikoloji ekollerindeki eğitimleri danışanın ihtiyacına göre sentezleyerek kullanmaktayım.

Depresyon
Ergenlik sorunları
Sınav kaygısı
Gündelik yaşam sorunları
İlişki/evlilik sorunları
temel çalışma konularım arasındadır.

Ergen,yetişkin ve çiftlerle online ve yüz yüze görüşmeler yapmaktayım.

Üniversite, Farabi Cad. No:64 Trabzon Merkez, Ortahisar, Trabzon 61080

• Sigortası olan hastalar

Psk. Serra Hacısalihoğlu

Uzmanıma arkadaş tavsiyesiyle başladım. Ben depresyonda ve düzensiz bir hayat yaşıyor olmakla sorun yaşıyordum. Uzmanım sayesinde önce yataktan sonra evden çıktım. Sonra işe başlayıp evlendim. Bunlar bir yıllık çalışma sürecimizde adım adım oldu. Serra Hanıma güvendim. Kararlarımıza bazen bir süre dirensem de yaptım ve daha iyiyim. Yolumuz kesiştiği için çok memnunum.

•  •

Serra Hanım'a bir arkadaşımın tavsiyesi ile ulaştım ve kendisiyle uzun bir dönem birlikte çalıştık. İlişki sorunları ve gündelik kaygı yönetimi sebebiyle başvurdum, gayet olumlu bir deneyimdi. Kendisinin deneyiminin ve bilgisinin fazla olması sebebiyle farklı durumlara farklı tekniklerle yaklaştı. Ben süreçten fayda gördüğüm için soranlara her zaman öneririm. Ayrıca kendisinin ofisi, konumu ve seans için bulunduğumuz odanın fiziki koşulları da gayet iyi.

• F

Serra Hocam'la iyi ki yollarımız kesişti. Hayatımda çok büyük farkındalıklara yol açtı ve kendimle barışmama yardımcı oldu. Olumlu ve düzenli seanslarımızı gerçekleştirdik. Kesinlikle herkesin hayatında bir kez olsun Serra Hoca'yla görüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Çevremdeki herkese mutlaka bahsediyorum ve öneriyorum.

• Ü

Serra hanım çok ilgili ve anlayışlı biri. Bakışları bile bunu anlamanıza yeterli. O güven duygusunu hissettiğinizde gerisi geliyor zaten. Zaman kavramı olmasa da sürekli konuşsam istiyor insan. İyileşme sürecimde bana fazlasıyla yararlı olduğunu düşünüyorum.

• Psk. Serra Hacısalihoğlu Çift Terapisi  •

• B

Serra Hanım'a başka bir hekimin aile terapisi konusunda kendisini tavsiye etmesi üzerine ulaştım. Ancak eşim istemeyince bende kendisiyle bireysel terapi alma kararı aldım. Başladığımda 6 aylık bir bebeğim vardı. Hem doğum sonrası yaşadığım zorluklar, hem anksiyete hem de çocukluktan kalma bir sürü travma sahibiydim ve artık nefes almak bile yük geliyordu. Böyle bir yol ayrımında ruhumu iyileştirmeye karar vererek Serra Hanım'la çalışmaya başladık. Aylardır birçok konu üzerine kendisinden danışmanlık aldım. Gerek kullandığı teknikler, gerekse bu teknikleri kullanırken ki profesyonelliğiyle uzmanlığını ortaya koyuyor. Kendi adıma zorlu (kendinle yüzleşmek zordu) ama bir o kadar da olumlu verimli bir süreç geçiriyoruz. Beni hayata döndürdü, hatta bendeki olumlu süreç evliliğime ve çocuklarıma o kadar yansıyor ki bir süredir yeniden doğmuş gibiyim. Şiddetle tavsiye ederim. Kendisini tanıdığım ve çalıştığım için mutluyum.

•  •

Serra Hanım'a bir arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Zor bir süreçte bana çok yardımı oldu. Yaklaşık 1 yıl kadar görüştük. Merkeze kendimi koymam gerektiğini sayesinde fark ettim. Benim için faydalı bir deneyim oldu. Gelişim gösterdiğime inanıyorum. Kendisinden çevremdeki insanlara sık sık bahsediyorum.

• I

Psk. Serra Hacısalihoğlu disiplini, profesyonelliği ve güven veren yaklaşımı ile terapi sürecinin verimli geçmesini sağlıyor. Terapi süreci hayata bakışımı ve hayattan beklentilerimi belirlemede/yeniden düşünmede, bugünümü olumsuz etkileyen travmalar ile şekillenmiş davranış kalıplarını fark etme ve hayat kalitemi düşüren iç sesimin üzerinde düşünüp farkındalık kazanmamda adım atmamı sağladı. Serra Hanım sayesinde attığım adımlarla eskiye göre kendimi daha huzurlu ve olumsuz durumlara karşı daha güçlü hissediyorum. Zaman zaman düşüşler yaşasam da Serra Hanım'ın sorularını ve önerilerini hatırlayıp içsel terapimi sürdürebiliyorum, iyi ki yolum kendisi ile kesişmiş.

• Psk. Serra Hacısalihoğlu Bireysel Terapi  •

• D

Arkadaş tavsiyesi ile ulaştım. Duygu karmaşası ve kişisel gelişim sebebiyle başvurdum. Serra Hoca ile yaklaşık 7 aydır çalışmaktayız ve bana inanılmaz katkısı oldu. Kendisine sonsuz güvenim ve inancım var. İşinde çok başarılı ve profesyonel. Çevremdekilere sonsuz tavsiye ederim.

• B

Serra hanımla ilk görüşmeye gidişimde dibe vurmuş durumdaydim kısa sürede toparlanmami ve kendimi hatirlamami sağladı.

• Psk. Serra Hacısalihoğlu Yetişkin Terapisi  •

• D

Serra hocaya bir yakınımın tavsiyesiyle gittim. Yaklaşık altı ay devam ettim. Sosyal kaygımla ilgili çalıştık. Çok yol katettik. İyi ki yollarımız kesişmiş. Kendisini öneririm.