Dkt. Şeyma Aslan, Kahramanmaraş’ta doğdum. Lise öğrenimimi Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünü tüm burslu olarak kazandım ve onur öğrencisi olarak 2023 yılında mezun oldum. İstanbul’da; NP Beyin Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Şişli RAM ve çeşitli özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde staj yaptım. Şu anda Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimimde hizmet vermekteyim.

Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Sağlık Meslek Hizmet Birimi

Haydar Bey Mahallesi Hanifi Mahçiçek Bulvarı Açıkgöz Plaza No:4 Kat:2 Numara: 6, Onikişubat, Kahramanmaraş 46050

• Sigortası olan hastalar

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Haydar Bey Mahallesi Hanifi Mahçiçek Bulvarı Açıkgöz Plaza No:4 Kat:2 Numara: 6, Kahramanmaraş

Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Sağlık Meslek Hizmet Birimi

4 yaşındaki oğlumun kekemeliği için başvurmuştuk. Bizi bilgilendirdi ve kaygılarımızı azalttı diyebilirim. Hocamız çok güler yüzlü, çocuklarla iletişimi çok iyi. Oğlum şu an 5 buçuk yaşında kekemeliği kayboldu. Konuşmaktan çekinen, her istediği şeyde ağlayan çocuk şimdi kendini daha iyi anlatıyor, çok özgüvenli kreşte arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor.

• Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Sağlık Meslek Hizmet Birimi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• Z

Kızımın artikülasyon bozukluğu olduğunu fark ettik. İnternetten araştırma sonucu Kahramanmaraş'ta bir kurumu araştırıp ziyaret ettik. Ön görüşme sonucunda kızımın eğitim alması gerektiğini anladık ve eğitim almaya karar verdik. Şeyma Aslan Hanım'a denk geldik, iyi ki de geldik. Kızımızla güzel ilgilendi ve güzel bir gelişim sağladık. Hocamızın ilgi ve alakasından dolayı çok memnun kaldık.

• N

Kızım 5 yaşındayken bazı harfleri çıkartamaması üzerine dil ve konuşma terapisi derslerine başladık bu süreçte sevgili Şeyma hocamız hızlı ve etkili bir şekilde ilerleme kaydetmemizi sağladı. Güler yüzü, neşesi kızıma ilgili yaklaşımı ve tecrübesiyle biz çok memnun kaldık. Süreci tamamladık şu an bütün harfleri düzgün bir şekilde çıkarabiliyor.

• Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Sağlık Meslek Hizmet Birimi Artikülasyon Bozukluğu Terapisi  •

Kekemelik için başvurdum. Süreç hakkında gerçekten bana çok şey kattığını düşünüyorum. Şeyma Hoca'nın ilgisi ve yaklaşımı bana çok iyi geldi. Tavsiye ediyorum.

• Ü

Tesadüfen sosyal medyada karşılaştım. Oğlumun kelimeleri eksikti, tam net anlaşılır değildi ve peltekti. Şeyma Hanım gayet başarılı bir uzman. Dr. Şeyma Aslan ile görüştükten sonra daha da dikkatli bir şekilde konuşma terapisine ihtiyacı olduğunu anladık. Şeyma Hanım'ı insanlara gönül rahatlığıyla önerebiliyorum, çocuklarımız güvenli ellerinde diyerek paylaşıyorum.

• I

Özverili ve başarılı bir terapist olan Şeyma hocamız sayesinde oğlumun kekemeliginde belirgin bir azalma olduğu için çok mutluyuz.

• Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Sağlık Meslek Hizmet Birimi Kekemelik Terapisi  •

Çocukluğumdan beri konuşma bozukluğu bildiğim bir durumdu. Bu konuda daha önce nefes alışverişi ile alakalı olduğu düşünülerek nefes egzersizleri ile ilgili terapi aldım. Özellikle meslek hayatına atılmadan önce bu meseleyi halletmeye karar verdim. Sonrasında ise bir tanıdığım vasıtasıyla bana Şeyma Hocam tavsiye edildi. Süreç konusunda ise Şeyma Hocam'ın ilk günden itibaren her şeyi konuşma bozukluğu sebebi ne yapılması gerektiği vs. konularında yeterli açıklamaları yaptı. İlk defa ilk seansımda konuşma bozukluğunun psikoloji ile alakası olduğunu fark etmemi sağladı. İlerleyen süreçlerde görev verildi ve yaptığım zaman neler oldu, nasıl gitti ve sonraki görev olarak devam etti. Sürecin sonuna geldiğimde ise epey bir yol kat ettiğimi kendim fark ediyordum. Kesinlikle çevresindekilere tavsiye ederim.

• Z

Sosyal medya üzerinden ulaştım Şeyma Hoca'ya. Çocukluktan kalma kekemeliğim var. Benim sosyal hayatta çok zorluk çekiyordum, bu sebepten karşıma çıktı. Konuştuk, seanslarımız birebir gerçekleşiyor. Bazen verdiği ödevleri yapamıyordum, dışarıda seanslarda telafi ediyoruz. Ben faydasını gördüm. İleri zamanda umarım bu seansların daha da fazla etkisini göreceğime inanıyorum. Şeyma Hocam'ın sayesinde, ben de elimden geldiğince onun verdiği tavsiyeleri yapmam gerekenleri yapacağım.

•  •

Kızımın dil konusunda problemleri vardı kurumumuz bu konuda çok iyi 2 yılımız ve kızımın konuşması bu süreçte çok iyi oldu öğretmenlerimizden ve kurumdaki tüm çalışanlar ilgisi ve alakası çok iyi derslerimiz gayet verimli ve emin adımlarla ilerliyoruz daha iyi olmak için sonuna kadar ilerlicez.

• Dil ve Konuşma Terapisti Şeyma Aslan Sağlık Meslek Hizmet Birimi Dil Terapisi  •

• Z

Çocugumun Artikilasyon bozukluğu nedeni ile basvurdugumuz kurumda karşılaştıgımız gerek kişiligi gerek sıcak ve samimi yaklaşımı ile çocugumuzun gelişimine büyük katkı sağlayan Şeyma Aslan hanım a başarılı bir kariyer diliyorum...