Klinik Psikoloji alanında Yüksek Lisans eğitimimi Hasan Kalyoncu Üniversitesin'de (2023), ikinci yüksek lisans eğitimimi Gaziantep Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında (2019), lisans eğitimimi Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında (2015) tamamladım.
Sahada önde gelen kurum ve kuruluşlardaki deneyimlerim arasında, İstanbul Alman Lisesi (Deutsche Schule Istanbul), Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) ve Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi, Sanko Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Bölümünde gönüllü olarak staj çalışmalarım bulunmaktadır. Ek olarak, 2015-2021 yılları arasında Gaziantep Özel Sanko Okullarında okul psikolojik danışmanı olarak görev yaptım. Halen, Ay Psikoloji'de kurucu psikoterpisti olarak çocuk, ergen, yetişkin ve ailelere online ve yüz yüze terapi ve psikoeğitimler ile destek vermeye devam ediyorum.
Uygulayıcı sertifikasına sahip olduğu pek çok terapi eğitimleri ve testler bulunmaktadır.
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, EMDR Derneği ve Oyun Terapileri Derneği üyesidir.
Katıldığı Eğitimler
• Çocuk ve Ergenlerle EMDR I.Düzey Eğitimi - Prof. Dr. Ümran Korkmazlar.
• EMDR ve Hikaye Tekniği Eğitimi - Prof. Dr. Ümran Korkmazlar
• EMDR Flash Tekniği- Prof. Dr. Ümran Korkmazlar
• Çocuklarla Oyun Terapisi ve EMDR - Prof. Dr. Ümran Korkmazlar & Uzm. Psk. Dan. Emrah Devrim
• Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi - Dr. Reyhana Seedat.
• Filial Oyun Terapisi Eğitimi - Dr. Reyhana Seedat.
• Deneyimsel Oyun Terapisi I. ve II. Düzey Eğitimi - Dr. Byron Norton & Nilüfer Devecigil
• Gottman Çift Terapisi I. ve II. Düzey Eğitimi - Filiz Kaya Ataklı & Özge Altan Aytun
• Çocuk ve Ergenlerle Kabul ve Adanmışlık Terapisi -Dr Özlem Sürücü&Prof.Dr Runa İdil Uslu
• MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) – Sepin İnceer
• Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi- Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu
• Çocuklar İçin Felsefe- Dr. Özge Özdemir
• Montessori Uygulayıcı Eğitimi- Emel Çakıroğlu Wilbrant
• Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi Eğitimi- Dr. Meltem Mazıcı
• Moxo Dikkat Testi - Moxo Türkiye
• Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği (WISC-R)-Padem
• Çocuklara Uygulanan Objektif Testler ( Ankara Gelişim Envanteri, Okula Hazırlık Testi, Çocuklarda Tematik Algı Test, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Resim Çizme Testleri, Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Louissa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi, Duygu Durumu Ölçekleri)
• CharacterIX Kişilik Envanteri- İzotomi
• Profosyonel İletişim, Beden Dili, Diksiyon ve Hitabet Sanatı- Riccon Academy
• Duygular Beyin ve Gelişim - Isabelle Fıllıozat
• Çocuğun Duygusal Dünyası- Isabelle Fıllıozat
• Bütün Beyinli Çocuk: Çocuğunuzun Zihnini Besleyecek 12 Strateji, Dr. Daniel J. Siegel
• Oyuncu Ebeveyn Olmak, Lawrence Cohen
• Psikoterapide Metafor Kullanımı- Klinik Psikolog İpek Kerestecioğlu
• Çocuk ve Ergen Psikoterapisine Giriş Eğitimi- Klinik Psikolog İrem Polat & Klinik Psikolog İpek Kerestecioğlu
• Çocuklarla Ölüm Hakkında Konuşmak- Klinik Psikolog İrem Polat
• VI. PDR Uygulamaları Kongresi- Gaziantep Üniversitesi
• XI. Ulusal PDR Öğrenci Kongresi – Hacettepe Üniversitesi
• Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcı Drama Atölyesi- Ütopya Eğitim ve Sanat
• Oyun Terapisi Psikoloji Gündemi-Hasan Kalyoncu Üniversitesi
•Bağlanma Temelli Ebeveynlik, Attachment Parenting International Onaylı Kalpten Bağlı Ebeveyn Eğitmenliği Sertifika Programı - Barbara Nicholson & Lysa Parker& Aslıhan Onaran
- Depresyon
- Stres
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Sosyal Fobi
Güvenevler Mah. 29002 Nolu Sk. No:27 Alaçam Sitesi A Blok Kat:4 Daire:11 Şehitkamil/Gaziantep, Şehitkamil, Gaziantep
- Sigortası olan hastalar
- Sigortası olan hastalar
Güvenevler Mah. 29002 Nolu Sk. No:27 Alaçam Sitesi A Blok Kat:4 Daire:11 Şehitkamil/Gaziantep, Gaziantep
Aile Rehberliği
Rotter Cümle Tamamlama Testi
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
Çözüm Odaklı Terapi
me...e
Sezil hanıma doğumdan sonra gelişen depresyon hali ve baş edemediğim duygularım olduğu için başvurdum. Son derece güvenli, anlaşıldığımı hissettiğim ve profesyonel bir terapi süreci içerisindeyim. Hem annelik konusunda hem kendimi keşfetmem konusunda tüm anlayışıyla destek oldu. Haziran ayından bu yana kendimde gerçekten çok büyük iyileşmeler görebiliyorum. Görüştüğümüz seanslar esnasında zorlandığım noktalara anında ve duyarlı dönütler aldığım için çok memnunum. Gitgide daha da iyi hissettiğim için doğru yerde olduğuma çok eminim, kendisine desteği, güvenilirliği ve profesyonelliği için minnettarım.
• Ay Psikoloji • EMDR Terapi •
Sezil hanım gayet nazik, kızımla güzel bir iletişim kurdu, test sonuçlarımız hakkında tekrar görüşeceğiz. Kendisini tavsiye ediyorum.
• Ay Psikoloji • Randevu •
C
c.....
Hayatımda kendime yaptığım en büyük iyilik Sezil Hanım’dan psikolojik danışmanlık almak.
Hem benim, hem kızımın hayatına öyle güzel dokundu ki; bir değil, iki çocukluğu birden iyileştirdi.
Bir yandan kendi çocukluğuma kabul vermeye çalışırken bir yandan da kızıma gösterdiğim anlayış kapasitem genişledi.
2,5 yaşındaki kızımla sarpa sarmış ilişkim, kızım 3 yaşına girerken yumuşacık, sevgi dolu bir hale büründü.
Sezil Hanım, sizi hem anladığını hissettiriyor, hem yanınızda oluyor, hem de sizi doğru bakış açılarına yönlendiriyor ve doğruyu görmenizi sağlıyor.
Sanırım hayatımın sonuna kadar minnettar kalacağım.
İyi ki var, iyi ki yolumuz kesişti.
İyileşmek isteyen herkese gönülden tavsiye ediyorum.• Ay Psikoloji • Diğer •
s....b
Kızım ile lgs sürecinde Sezil hanımın çok yardımını gördük yaklaşık 7 aydır seanslara devam ediyoruz sınavımız dündü ve kızım çok rahat bir şekilde sınava girip çıktı kaygısı yok denecek kadar azdı ayrıca kızımla iletişimi çok güzeldi seanslara çok severek gidip geldik sezil hocam iyiki bu süreci sizinle geçirdik
• Ay Psikoloji • Çocuk ve Ergen Psikolojisi •
se...n
Sezil hanıma 5 yaşındaki oğlumun öfke problemi üzerine ve bir arkadasimin tavsiyesi üzerine gittik. Bazen anne baba olarak çocuklarımızı anlamakta güçlük çekiyoruz ve iletisimde zorlanabiliyoruz. 3 aylık bir sürede ara vermeden, önerilerini dikkate alarak görüştük. Oğlum terapilere severek ve hevesle gitti çünkü anlaşıldığını hissediyordu ve oyun odasından rahatlamış çıkıyordu. Bize çok iyi geldi.
• Ay Psikoloji • Oyun Terapisi •
s....u
Sezil hanım, kızımın okul fobisi üzerinden görüştük. Kızım okul fobisini yönetme ve bununla başetmek yetisini arttırdı. Sezil hanım kızıma birayesel terapi ve EMDR yönetemi uyguladı.
• Ay Psikoloji • Bireysel Terapi •
P
pe...r
Sezil hanıma gitme sebebimiz oğlum 6 yaşında ve aşırı öfkelenmesi sinirlenince aşırı tepki vermesi sebebiyle gittik. Gerçekten 3-4 aylık bir oyun terapisi sonrası gayet olumlu şeyler oldu oğlumda. Kendisininde bize söylediklerini harfiyen yerine getirdik bu süreç sonucunda oğlum gayet sakinledi şükürler olsun. Randevu saati vs olsun çok yardımcı oldu. Okul açıldıgı için haftasonuna denk getirdiler hep. Çok memnun kaldık tavsiyem yüzde yüzdür.
• Ay Psikoloji • Oyun Terapisi •
g....o
İşte yaşadığım zorlu süreç için tavsiye üzerine başvurdum. 6-7 ay gittim. İyi geldi. İhtiyaç duyduğum konularda da devam ettik. Farkındalığıma kendime dönmeme ve iyi hissetmeme yardımcı oldu. Sezil Hanım'ın mesleki olgunluğu, sakinliği ve yaklaşımı çok iyi. İsmini paylaştığım kişilerde oldu. Onlardan da olumlu geri bildirim aldım. Ben memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim.
a....h
Babamı kaybettim. Tavsiye üzerine gittim. 6-7 seans aldım. Seanslar sonrasında kendimi iyi hissettim. Güzel yönlendirmesi sayesinde her şeyim kolaylaştı. Çevreme yönlendirme yapıyorum. Sezil Hanım işini gönülden yapıyor. Ekonomik kısmının daha arka planda olduğunu hissettirdi. Sıcakkanlı, samimi birisi. Anlattığım şeylerde gözlerinin dolduğunu gördüm, duygulu birisi. Seanslarına iple çekerek gidiyorum. Çok memnunum.
R
r....u
Sınav stresi için tavsiye üzerine başvurdum. 3-4 ay gittim. Seanslar sayesinde sınav stresiyle başa çıkmayı öğrendim. Beni rahatlattı ve faydası oldu. Ara ara görüşmeye devam ediyorum. Her aradığımda çok yardımcı oluyor. Önerdiğim kişiler de gitti ve memnun kaldı. Çok seviyorum kendisini. Sezil Hanım çok tatlı, ilgili birisi. Çok memnunum. Herkese tavsiye ediyorum.
Sezil Sağlamer isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sezil Sağlamer, Psikoloji. Size Sezil Sağlamer tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu, Randevu, Aile Rehberliği, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Bireysel Terapi, Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Kinetik Aile Çizim Testi, Aile Danışmanlığı.
Sezil Sağlamer adresi nerede?Sezil Sağlamer şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Güvenevler Mah. 29002 Nolu Sk. No:27 Alaçam Sitesi A Blok Kat:4 Daire:11 Şehitkamil/Gaziantep Gaziantep
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sezil Sağlamer isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sezil Sağlamer uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sezil Sağlamer isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sezil Sağlamer, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sezil Sağlamer hangi dilleri konuşuyor?Sezil Sağlamer ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sezil Sağlamer isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sezil Sağlamer tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sezil Sağlamer hakkında ne düşünüyor?Toplam 46 hasta / danışan, Sezil Sağlamer hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sezil Sağlamer hangi sigortaları kabul ediyor?Sezil Sağlamer tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.