Merhaba, ben Uzman Psikolojik Danışman Tolga Soylu.
Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında Doktora eğitimime devam ediyorum (tez aşaması).

Yaklaşık 8 yıldır ergen ve yetişkinlerle; kaygı, depresyon, ilişkisel zorlanmalar, sınır koyma güçlükleri, öz-değer problemleri gibi konularda çalışıyorum.

Danışma sürecinde tek bir “doğru yol” yerine, her danışanın ihtiyacına göre şekillenen, bilimsel temelli ama insani bir yaklaşımı benimsiyorum. Bilimsel temelli çalışmayı önemsiyorum; çünkü etkili olduğu kanıtlanmış yöntemlerle ilerlemek hem güvenli hem de sürdürülebilir bir değişim sağlar. Aynı zamanda sürecin insani yönü benim için çok kıymetli; çünkü değişim, yalnızca tekniklerle veya bilimsel değil, kişinin kendini anlaşılmış ve güvende hissettiği bir ilişki içinde mümkün olur.

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) ve danışan merkezli yaklaşım temel referanslarım. Amacım, sizi “düzeltmek” değil; yaşadıklarınızı anlamlandırmanıza, duygularınızla daha esnek bir ilişki kurmanıza ve hayatınızı sizin için anlamlı olan yönde ilerletmenize eşlik etmek.

Seanslarda büyük vaatler yerine bu sürecin bir 'yolculuk' olduğunu ve küçük ama gerçek, kalıcı değişimleri önemsiyorum.

Yetişkin

Uzun süredir yaşadığım kaygılarım vardı ve tek başıma baş edemediğimi hissediyordum. Seanslarda kendimi çok güvende hissettim. Sakin, anlayışlı ve yol gösterici yaklaşımı sayesinde kısa sürede fark edilir bir rahatlama yaşadım. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Ş

Yoğun panik atak yaşadığım bir dönemde terapiye başladım. İlk birkaç seanstan itibaren panik ataklarımı yönetmeyi öğrenmeye başladım ve 7-8 seans sonunda kontrol tamamen bende hâle geldi. Tolga hocamın sakin, güven veren ve yargılamadan dinleyen yaklaşımı süreci benim için çok kolaylaştırdı. Seanslarda kendimi gerçekten anlaşılmış ve güvende hissettim. Kaygı ve panik atak konusunda destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• D

Sancılı bir sürecin içerisindeyken tanıştık Tolga Beyle.Uzamış yas sürecimin ve suçluluk psikolojimin üstesinden gelmemde büyük desteği oldu.Terapi sürecinde farkındalık kazanmama yönelik pratikler yaptık.Bir çok konuda aydınlanma yaşadım.Artık daha iyi hissediyorum. Hayat yolculuğumda düşmem diyemem elbette ama düştüğümde nasıl kalkacağımı öğrendim artık. Psikolojik sağlamlığıma katkı sağladı.

• Online Psikolojik Danışmanlık Diğer  •

Danışma sürecinde empatik, yargılamayan ve güven veren yaklaşımıyla kendimi rahatça ifade edebildim. Aynı zamanda süreci profesyonel, net ve açıklayıcı bir şekilde yürüttü. Desteği benim için oldukça kıymetliydi.

• Online Psikolojik Danışmanlık Diğer  •

Daha önce birkaç uzman görüşmesinden olumsuz ayrıldıktan sonra tavsiye üzerine Tolga Bey ile görüşme sağladım. İlk görüşmeden itibaren samimi ve ilgili tavrıyla sürece tekrar güven duymamı sağladı. 4 ay süren seanslar boyunca problemlerime yaklaşım tarzıyla süreçten birçok yeni farkındalıkla ayrıldım. Benim için çok büyük bir başarı. Tolga Bey’le karşılamak benim için büyük bir şanstı.

• başka bir yer Diğer  •