Merhaba, ben Tuğçe. Yaklaşık 6 yıldır çocuk gelişimi alanında çalışıyorum. Kurucusu olduğum, gözbebeğim PENABA Çocuk Gelişim Merkezinde hem yöneticilik hemde çocuk gelişimci olarak görev yapıyorum.
Çocukların gelişim yolculuğuna eşlik etmek, onlar büyürken küçük adımlarının nasıl büyük değişimlere dönüştüğünü görmek benim için büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı.
Otizm spektrum bozukluğu, mental retardasyon, özel öğrenme güçlüğü, gelişim geriliği ve gelişim takibi alanlarında çalışmalar yürütüyorum. Her çocuğun kendine özgü bir öğrenme biçimi olduğuna inanıyor, bu nedenle her süreci çocuğun bireysel özelliklerine göre şekillendiriyorum.
Oyun temelli, sevgi dolu ve güvene dayalı bir yaklaşım benimsiyorum.
Ailelerle kurduğum yakın ve samimi iletişim ise sürecin en önemli parçası. Bir çocuğun gelişiminde en güçlü ekip, onunla birlikte el ele yürüyen ailesidir.
Amacım; çocuklarımın potansiyellerine ulaşmalarına detsek olmak ve ailelerin bu süreci umutla, güvenle ilerlemelerine yardımcı olmaktır.
- Hiperaktivite
- Uyum Bozuklukları
- Okula Uyum Sorunları
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
- Davranış Bozuklukları
Frankfurter Dikkat Testi
Frostig Görsel Algı Testi
Gessell Gelişim Testi
PENABA Çocuk Gelişim Merkezi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Çocuk ve Ergenler için EMDR
g....g
Gelişim geriliği tanısı ile gitmiştik Tuğçe hocama. Bizimle çok güzel ilgilendi, çok güler yüzlü ve bilgili. Düzenli ve disiplinli çalışması çok hoşumuza gitti. Biz çok memnun kaldık, aynı sorunu yaşayan ebeveynler gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.
s....b
Tuğçe hocaya konuşma gecikmesi olan çocuğum için gitmiştik. Ekibindeki dil ve konuşma terapistine yönlendirdi. Hızla gelişim gösterdi ve terapilerimiz bitti. Biz çok memnun kaldık kendilerinden ve çalışma sistemlerinden.
b....k
Tuğçe hanım tam umutlarımız tükendi derken çıktı karşımıza. Otizmli oğlumla 5 yaşına kadar birçok kurum ve öğretmen değiştirdik. Karşımıza çıkan herkes bu işe ticari bakıyordu. Kurumlar sürekli öğretmen değişikliği yapıyordu. Tuğçe hanıma gittiğimizde kendisi ve ekibi bize çok detaylı bir değerlendirme yaptılar. Çocuğumun seviyesini belirlediler ve eğitimlere başladık. Eğitimlere başladıktan sonra biz bugüne kadar eğitim almamışız dedik. Oğlumun ilerlemesinden, öğretmenlerin ilgisinden çok memnunuz. Allah hepsinden razı olsun. İyi ki varsınız.
Tuğçe Mengi
İyi ki geldiniz… Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler.
Tuğçe hanıma 2 yıl önce oğlumdaki gelişim geriliği için başvurmuştum. Detaylı değerlendirme sonrası geride kaldığımız beceriler belirlendi ve eğitime başladık. Çok şükür hiçbir sorunumuz kalmadı çok güzel ilerledik. Kendisi ve PENABA ekibine yolumuza ışık tuttukları için minnettarım.
b....b
2.5 yaşında Otizm tanısı alan kızım için gittik Tuğçe hanıma. Kendisi ve ekibi bizimle çok güzel ilgilendi. Gereken gelişim testleri yapıldıktan sonra eğitim planımız oluşturuldu. Ekibi ve kendisinden çok memnunuz.
el...n
Tuğçe hanım ve ekibine 1.5 yıldır devam ediyoruz. Kızımın ilerlemesine çok katkıda bulundular. Otizmli bir çocuk ile ne çalışılacak hangi eğitimler verilecek hepsine hakimler. Allah razı olsun iyi ki varsınız.
Tuğçe Mengi
Sizlerde iyi ki varsınız… Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
P
p....d
6 sene önce yollarımız kesişmişti farklı yerlerde kaybettiğimiz zamanı düşünüp üzülürken Tuğçe hocam ve ekibinin yaklaşımı çocuğumun her geçen gün kaybettigi zamanı kapatıp yaşıtlarına yetişip ilerlemesi mucize gibiydi şimdi ilkokulda oğlum iykim dediğim Kurum ve eğitmen umarım okuyanlarada burdan bir nebze yardımcı olurum doğru ellerdesiniz
• PENABA Çocuk Gelişim Merkezi • Diğer •
Tuğçe Mengi
İyi ki kesişti yollarımız… Oğluşumun güzel haberlerini aldıkça yaşadığımız motivasyonu kelimelerle anlatamam. Samimi yorumunuz için çok teşekkür ederiz.
n....y
Tuğçe hanım la yollarımız iyi ki kesişti. Oğlumda ki ilerleme, keza kendisinin saygısı, bilgisi, yönlendirmesi mükemmeldi.Bu denli donanımlı insanlarla yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim
es...k
Mayıs 2025’te Avusturya’dan İstanbul’a, PenABA ile yeni bir sürece başladık.
Yaklaşık altı ayda çocuğumun gelişiminde çok anlamlı ilerlemeler gözlemledim.
PenABA’da uygulanan yapılandırılmış eğitim ve bireysel yaklaşım sayesinde, çocuğumun güçlü yönlerini fark ettim ve günlük yaşam becerilerinde belirgin gelişmeler oldu.
Bu süreç, bir ebeveyn olarak bana da çok şey öğretti.
Gelişimin sabırla, doğru yönlendirmelerle ve kararlılıkla mümkün olduğunu gördüm.
Benzer yolda olan ailelere, erken adım atmanın ne kadar önemli olduğunu özellikle belirtmek isterim.
Tuğçe Mengi
İyi ki geldiniz, birlikte çok daha güzel adımlar atacağız. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler.
K
k.....
Hocamı İnternet üzerinden bulmuştum. Gelişim geriliği tanısı olan oğlum için gitmiştim. Güler yüzlü biri, kurumu ve ekibi çok donanımlı. Oğluma çok katkı sağladılar Allah bin kere razı olsun. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Tuğçe Mengi
Güzel oğlum ve kıymetli annesi. Sizinle çalışmak çok güzeldi. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler.
Tuğçe Mengi isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Tuğçe Mengi, Çocuk Gelişimi. Size Tuğçe Mengi tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Deneyimsel Oyun Terapisi, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Burdon Dikkat Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Frankfurter Dikkat Testi, Gessell Gelişim Testi, Frostig Görsel Algı Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi).
Tuğçe Mengi adresi nerede?Tuğçe Mengi şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Erol Kaya Caddesi Doğu Mahallesi Aralık Sokak N:4/4 Pendik
Adresine gitmek zorunda kalmadan Tuğçe Mengi isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Tuğçe Mengi uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Tuğçe Mengi isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Tuğçe Mengi, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Tuğçe Mengi isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Tuğçe Mengi tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Tuğçe Mengi hakkında ne düşünüyor?Toplam 14 hasta / danışan, Tuğçe Mengi hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.