1982 yılında Adana’da doğan Doç. Dr. Uğur Mercan, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda akademik kariyerine başlamıştır.

2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Case Western Reserve University, School of Dental Medicine, Department of Oral and Maxillofacial Surgery bünyesinde fellowship programını tamamlamış; aynı dönemde hazırladığı “İşlenmiş Dentinin Kemik Formasyonu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi” başlıklı çalışmasıyla doktora (PhD) derecesini almıştır.

2016 yılında, AO Foundation tarafından verilen Cranio-Maxillofacial Surgery Fellowship bursunu kazanarak Almanya’daki Hannover University, Department of Craniomaxillofacial Surgery kliniğinde ileri düzey eğitim programını tamamlamıştır.

2021 yılında Doçentlik unvanını alarak akademik kariyerinde önemli bir aşamayı tamamlamıştır.

Akademik kariyeri boyunca; dental implantoloji, zygomatik implantlar, geriatrik (yaşlı) implantoloji, piezo cerrahisi, yumuşak ve sert doku rekonstrüksiyonları, oral cerrahide greftleme yöntemleri, maksillofasiyal travmalar, temporomandibuler eklem hastalıkları ve cerrahi tedavileri ile kök hücre uygulamaları gibi birçok alanda klinik ve deneysel araştırmalar yürütmüş; bu çalışmaları hem yerli hem de uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmıştır.

2014–2020 yılları arasında İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak görev yapmış; aynı dönemde Başhekim Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Geriatrik hastalarda dental tedavi yaklaşımlarına yönelik bilgi ve tecrübelerini, Türkiye’de bu alanda yayınlanan ilk kapsamlı kaynak olan “Geriatrik (Yaşlılık) Dişhekimliği” kitabında hem editör hem de yazar olarak bilim dünyasıyla paylaşmıştır.

2024 yılında gerçekleştirilen Türk Dişhekimleri Birliği seçimlerinde, meslektaşlarının oylarıyla 20. Dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir.

Doç. Dr. Mercan; Nobel Biocare (Nobel Academy Türkiye), ITI (International Team for Implant), MODE Implant (MIA Academy) ve Acteon Group gibi sektörde öncü firmaların ulusal ve uluslararası akademik konuşmacısıdır. Bugün, edindiği akademik ve klinik tecrübelerini kendi kliniğinde hastalarıyla buluşturmakta; bilimsel faaliyetlerini ve eğitici çalışmalarını sürdürmektedir.

Yetişkin
Çocuk

Dr. Dt. Uğur Mercan Muayenehanesi

Eğriçam Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:170 Kıratlı Apartmanı kat: 2 No:3,, Akdeniz, Mersin 33160

Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Randevusu

Eğriçam Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:170 Kıratlı Apartmanı kat: 2 No:3,, Mersin

• H

20’lik diş çekimi sürecinde doktorum işlem öncesi ve sırasında detaylı bilgilendirme yaptı ve bu da beni oldukça rahatlattı. Çekim hızlı ve sorunsuz geçti. Klinik çalışanlarının ilgisi ve yaklaşımı da çok iyiydi

• Dr. Dt. Uğur Mercan Muayenehanesi 20'lik Diş Çekimi  •

Bence gayet iyiydi her şey, tedaviye tam zamanında gelindi ve tedavi tam da istediğim gibi kısa sürdü. Sonuç harikaydı, süreçten ve sonuçtan memnun kaldım.

• Dr. Dt. Uğur Mercan Muayenehanesi Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Randevusu  •

İşlemimiz devam ediyor ancak gerçekten Mersin'de bulabileceğiniz en iyi diş hekimi

• Dr. Dt. Uğur Mercan Muayenehanesi Enfekte ve Periapikal Lezyonlu Dişlerde Kanal Tedavisi  •

• Ü

Ilgisi,bilgisi,hastaya yaklaşımı ve sohbeti ile gereksiz işlem yapmadan olması gerekeni anlatan harika bir doktor.

• Ö

"Iğdır'dan yirmi yaş dişimi çektirmek için gittim. Konu sağlık olunca anksiyetem tutuyor, ancak asla korktuğum gibi olmadı; dişimin çekildiğini bile hissetmedim. İşlem oldukça hızlı ve sorunsuz geçti. İyileşme sürecimde de doktorumun dediklerini dikkatle dinleyerek düzenli olarak uyguladım; hiçbir ağrı yaşamadım, abartılı derecede şişliğim de olmadı. Tavsiye üzerine ilk kez gittiğim bir klinikti. Bugün 'İyi ki gitmişim.' diyebiliyorum. Çok mutlu, sağlıklı ve memnun ayrıldım. Tedavi sürecinin bu kadar rahat geçebileceğini hayal dahi edemiyordum."

• Dr. Dt. Uğur Mercan Muayenehanesi 20'lik Diş Çekimi  •

• B

Tarafik kazası sonrası oluşan üst çenedeki göçükün kemik tozu ile doldurup takma dişlerim yenilendi hem bi cerrah olarak hem insan olarak hemşireleride çok iyi ilgililer çok memnunuz

• Dr. Dt. Uğur Mercan Muayenehanesi Ağız Cerrahisi  •

• I

Doktorumdan memnunum. Kendisi ilgili ve güler yüzlü birisi. Kaplama, dolgu, diş sıktığım için plak yapıldı. Yapılan tedavilerimden memnunum.

•  •

1 sene kadar tedavi oldum. Diş implantım yapıldı ve çene müdahalesi oldu. Ben çok memnun kaldım herhangi bir sıkıntım olmadı. Uğur Bey çok iyi bir doktor. Hasta ilişkileri konusunda da çok iyi, pozitif. Kendisi hastayı motive ediyor. Öncesinde yapılacaklar hakkında bilgilendirdi. Çenemi ikiye ayırdı kemik tozu koydu bayağı zor bir işlemdi. 1 sene kadar tedavim için gittim, geldim. Herhangi bir sıkıntı olmadı, gayet iyi.

•  •

Uğur hocam ağız ve çene cerrahi konusunda çok profesyonel bir doktor.Diş eti rahatsızlığım vardı uğur hocam filmini çekip ne yapılacağını bana detaylı anlattı. İki dişimi hiç ağrım olmadan çekti sonrasında da hiçbir sıkıntı yaşamadım şu an tedavim hala devam ediyor .Uğur hocam ve ekibinden çok memnun kaldım

• O

Diş etlerimde 9-10 tane kist, ayrıca diş eti çekilmesi ve kemik erimesi vardı. Çok fazla doktora gittim ama hiçbiri beni tatmin etmedi. Aynı zamanda iğne fobim var ve diş hekiminden çok korkan bir insanımdır. Tavsiye üzerine Uğur Bey'e ulaştım. 8 saatlik bir operasyon yaptı. Kist temizliği, implantlar, diş eti tedavim yapıldı. Uyandığımda tüm tedavim yapılmış ve geçici dişlerim takılmış durumdaydı. Hiçbir sorun yaşamadım. Uğur Bey harika bir doktor. Keşke daha önce tanısaydımda bu tedaviyi çok önce yaptırsaydım. Benim gibi bir hastayı bile çok memnun etti. Çok kibar ve ilgili. Tüm sorulamarıma bıkmadan usanmadan detaylı cevaplar verdi. Hastayı çok güzel motive ediyor. Herkese özellikle benim gibi korkusu olan hastalara kesinlikle tavsiye ederim.