İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi lisans mezunuyum; aynı üniversitede dil ve konuşma terapisi alanında uzmanlığımı almak üzere yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Eğitim sürecimde hastane, özel merkez ve rehabilitasyon kurumlarında çocuk ve yetişkinlerle yoğun klinik deneyimler edindim.

Dil ve konuşma terapisti olarak hem çocuk hem yetişkin bireylerle çalışmaktayım. Çalışma alanlarım arasında; gecikmiş dil ve konuşma, gelişimsel dil bozukluğu, konuşma sesi bozuklukları, kekemelik ve hızlı bozuk konuşma (akıcılık bozuklukları), ses ve yutma bozuklukları, motor konuşma bozuklukları (apraksi ve dizartri), edinilmiş dil bozuklukları (afazi, parhinson, demans, MS), sosyal iletişim bozuklukları, otizm spektrum bozukluğu yer almaktadır.

Mesleki gelişimimi desteklemek adına birçok ulusal ve uluslararası eğitim programına ve kongrelere katıldım. Bunlar arasında PROMPT Giriş Kursu, DIRFloortime 101 ve devam etmekte olduğum DIRFloortime 201 eğitimi, Doctor Vox ses terapisi teknikleri, Total larenjektomilerde ses rehabilitasyonu, Modifiye Baryum Yutma Çalışması, YOON Wai Lam yutma eğitimi, BDT temelli bütüncül kekemelik eğitimi, Apraksi’de pediatrik terapi teknikleri, otizm ve Down sendromunda oral motor terapi teknikleri, AGTE ve objektif testler uygulayıcı eğitimleri, Etkileşim Temelli Erken Müdahale Programı, J. Scott Yaruss tarafından verilen kekemelik değerlendirme ve terapi eğitimleri yer almaktadır.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

• Sigortası olan hastalar

Nesa Danışmanlık Merkezi

Halkalı Merkez Mahallesi 1.İkitelli Caddesi No:2 A Blok K:12 D:117, Küçükçekmece, İstanbul 34303

• Sigortası olan hastalar

Dkt Yağmur Akçaoğlu

İstanbul, Bağcılar, İstanbul

Yağmur Hanım’a başladığımızda oğlum bazı sesleri çıkarmakta çok zorlanıyordu ve konuşurken kendini ifade etmekte güçlük çekiyordu. Seanslar ilerledikçe hem telaffuzunda hem de kendine güveninde çok büyük değişiklikler oldu. Şimdi arkadaşlarıyla çok daha rahat iletişim kurabiliyor. Sabırlı yaklaşımı, oyunlarla süslediği seansları ve bize verdiği ev ödevleri sayesinde evde de çalışmamızı kolaylaştırdı.

• Nesa Danışmanlık Merkezi Artikülasyon Bozukluğu Terapisi  •

Kızımız bazı harfleri söylemekte zorlanıyordu. Yağmur Hanım’ın desteğiyle artık çok daha net konuşuyor. Özgüveninin artması bizi de çok mutlu etti.

• B

Çocuğumuz konuşurken sürekli takılıyor, bu da hem evde hem okulda sorun yaratıyordu. Ailece çok kaygılıydık. Yağmur Hanım’ın profesyonel yaklaşımı ve sabrı sayesinde oğlumuzda gözle görülür bir ilerleme oldu. Şimdi cümlelerini daha rahat kuruyor. Aile olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz.

• Dkt Yağmur Akçaoğlu Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

“3 yaşındaki oğlumuz neredeyse hiç konuşmuyordu. Endişemiz çok büyüktü. Yağmur Hanım ilk görüşmeden itibaren bize çok güven verdi. Sadece terapi odasında değil, evde de nasıl destek olmamız gerektiğini anlattı. Şimdi oğlumuz cümleler kurmaya başladı. Onun ilk defa ‘anne seni seviyorum’ demesini Yağmur Hanım sayesinde duyabildim.”

• T

Öğrencilerimden biri yaşıtlarına göre konuşmada çok gerideydi. Yağmur Hanım ile başlayan sürecin ardından hızlı bir gelişim gördük. Artık sınıfta derse daha aktif katılıyor, sorulara cevap veriyor. Eğitimci olarak böyle bir ilerleme görmek çok kıymetli.

• Online Danışmanlık Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• M

Yağmur Hoca'dan bir süre seans aldı kızım. Çok memnun kaldık, hala kızım soruyor Yağmur hocayı başta ağlayarak gitmişti sonrasında hep gitmek istedi.
    Kısa süre içinde çok güzel sonuçlar aldık. 5-6 harf çıkaramıyordu kızım, şimdi hemen hemen hepsini çıkarıyor.
    Biz çok memnun kaldık, alanında çok iyi, mesleğini özveriyle yapan bir hocamız.

• F

Yeğenimi gecikmiş konuşma nedeniyle Yağmur Hocaya götürdüm. İlk seanstı, çok ilgili ve güler yüzlüydü. Çocuğu hemen rahatlattı, bize de süreci detaylı şekilde açıkladı. İlk görüşmeden itibaren güven verdi, bundan sonraki seanslar için içimiz çok rahat.

• Dkt Yağmur Akçaoğlu Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Yağmur hocanın alanında çok başarılı bir dil konuşma terapisti olduğunu söyleyebilirim. Benim çocuğum tek tük kelime kurarken, onun desteği ile 2 ay içinde konuşmayı başardı. Şu anda da gayet iyi düzeyde konuşuyor. Kendisiyle şu an sadece harf çıkışlarını çalışıyorlar. Kendisinden memnunum.

• H

Yağmur hocamız gittiğimiz kurumda çalışıyordu ve bizim dil konuşma eğitimi almamız gerekiyordu. Yağmur hocamız değerlendirmeye aldı dil konuşmanın yanında prompt eğitimi de alması gerektiğini söyleyerek sürecimiz başladı. Yüz ve çene kasları ile ilgili çalışmalar yapılıyor, çıkaramadığı harfler ve ek'lerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Şimdilik süreç çok güzel ilerliyor, biz çok memnunuz ve aynı zamanda çok ilgili. Ders bitiminde verdiği bilgiler ve yönlendirmeleri benim için çok önemli ve değerli. Yağmur hoca ile her zaman devam etmek isterim, aynı zamanda da önerebileceğim bir uzman.

• D

Yağmur öğretmenden çok ama çok memnunuz. Konuşma gecikmesi sebebiyle başvurduk. Çocuklarla iletişimi olsun, velilerle iletişimi olsun son derece memnunuz. Kendisi sayesinde çocuğumuz kısa süre içinde gelişim göstermiştir.