Merhaba, ben Yeşim Merve KARADAĞ. Lisans öğrenimimi tam burslu olarak onur derecesi ile Biruni Üniversitesinde sonlandırdım.

Üniversite öğrenimim boyunca sosyal ve akademik olarak pek çok faaliyete katıldım. Alanımızda ilk olmak üzere Linguinfo dergisinde genel koordinatörlük, yazarlık ve grafik tasarım yaparak bilgimi geliştirdim. Aynı zamanda Dil ve Konuşma Terapisi Kulübünde aktif olarak 3 yıl boyunca yönetimde, 1 yıl başkanlık çalışmalarında bulundum. 1 adet TÜBiTAK projesi yürüttüm ve ek olarak danışman hocamın katkısıyla farklı çalışmalarda da bulundum.

Anaokulu, klinik ve rehabilitasyonlarda aktif olarak 4 yıl boyunca gözlem stajlarında bulundum. Okulumun anlaşmalı olduğu rehabilitasyon merkezinde ve klinikte uygulamalı olarak danışan kabulünde bulundum ve terapilerini gerçekleştirdim.

Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde uzmanlık eğitimime devam etmekte ve aktif olarak İstanbulda sahada görev almaktayım.

Eğitim ve Sertifikalarımdan Bazıları:

•DIR Floortime 201

•ETKİ-DİL: Etkileşim Temelli Grup Dil Müdahale Programı

•TEDİL: Türkçe Erken Dil Gelişim Testi

•TODİL: Türkçe Okul Çağı Dil Gelişim Testi

•Talktots Uzman Eğitimi: Gecikmiş Dil ve Konuşma Ebeveyn Eğitimi

•Otizmde Gestalt Dil Gelişiminin Doğal Dil Edinimi Protokolleri Kullanılarak Değerlendirilmesi

•Zihin Kuramı ve Testleri

Çayır Caddesi, No:3 Kat:4, Ataşehir, İstanbul 34752

Lovas Çocuk

Yayla Sokak, No:20 Kat:2 Ofis 2, Ümraniye, İstanbul 34000

• Sigortası olan hastalar

8 yaşındaki kızım r harfini söyleyemediği için Yeşim Merve Hanım’dan destek almaya karar verdik. Öncelikle Yeşim Hanım’ın pozitif enerjisi ve ilk görüşmeden itibaren kurabildiği güzel iletişim sayesinde kızım seanslara hep çok istekli gitti. Yapılandırılmış ve çocuk odaklı yaklaşımı sayesinde kısa sürede olumlu gelişmeler gözlemledik. Birkaç seansla çözülebileceğini hiç beklemiyordum ancak oldukça kısa ve zahmetsiz şekilde harf sesini rahatça çıkarmaya başladı. Seanslar sonrası evde yapılacak basit egzersizleri yaparak ilerledik. Hem iletişimi hem de süreci yönetme biçimi son derece güven vericiydi. Alanında yetkin ve ilgili bir uzman. İhtiyacı olan ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Lovas Çocuk Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• H

Otizmli oğlumun konuşma problemi var; bu sebeple başvurduk. 3-4 ay gittik. Şu anda devam edemiyoruz. Seanslarından olumlu sonuçlar aldım. Yaklaşımlarından mutlu oldum. Çocuğumun durumunu tespit etti, doğru yaklaştı ve ona göre doğru bir tedavi yolu izledi. Çocuğumun iletişiminden de çok memnunum. Çocuğumun dilinden anladı, konuşmamasına rağmen iyi bir iletişim yakaladılar, çok memnun kaldım.

• K

Kızım çoğu harfi çıkartamıyor, söyleyemiyor ve ayıramıyordu. Bu sebeple başvurdum. 10–11 ay gittik, çok olumlu sonuçlar aldık. Sürecimiz bitti, kızım mezun oldu. Çok memnunum; kendisinden iyi ki tanımışım. Elektriğimiz tuttu; çocukların dilinden anlıyor. Farklı uzmanlara gittik; verim alamadık, ilerleme olmadı. Yeşim Hanım'la ilk 1 ayda olumlu sonuçlar aldık. Herkese tavsiye ederim.

•  •

3 yaş konuşma gecikmesi için başvurduk. Seanslarımız gayet güzel gidiyor, sürecimiz devam ediyor. Haftada bir kez görüşüyoruz. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Yeşim Hanım ilgili, uyumlu bir uzman. Çocuklarla iletişimi oldukça iyi. Memnunum, kendisinden bir sıkıntımız yok.

• H

Çocuğum bazı kelimeleri çıkaramıyordu; 8 harfi söylerken cümle içinde yutuyordu. Bu sebepten dolayı başvurduk. 5 ay gittik; olumlu sonuçlar aldık. Çok destek verip yardımcı oldu. Her aradığımda ulaşabiliyoruz. Yeşim Hanım'ın çocuğa yaklaşımı çok iyi. Çocuğum mutlu olmasaydı ve istemeseydi bırakırdık. Daha önce başka yere gitmiştik; verim alamadık. Yeşim Hanımı sosyal medyada ve çevremde gördüm; başarılı bir süreç geçirdik; memnun kaldık kendisinden.

•  •

Kızımın hafif düzeyde otizm tanısı var. 4-5 yaşına kadar ezbere konuşuyordu; soru sorulduğunda cevap veremiyordu. Şimdi güzel konuşuyor, ama karşılıklı iletişim kuramıyor. Yeşim Hanım'ı sosyal medyada takip ediyordum. Çok tatlı bir kadın; kendisini çok seviyorum. Kızımla çok sevdiğim güzel bir ilişki kurdular. Kızım kendisine gidince kelimeleri daha anlaşılır oldu. Kızım sevmediği bir öğretmenle verim alamıyoruz. Uzman başarılı olsa bile, Yeşim Hanım kızıma çok iyi geldi. Velilerle ilişkisi iyi, cana yakın, sıcak kanlı; açıklamaları da güzel. Konumu bize uzak olduğu için devam edemedik; yaz tatilinde tekrardan Yeşim Hanım'a dönmeyi düşünüyoruz.

• G

Yeşim Merve Karadağ ile kızım için görüştük. Kızımın konuşma sırasında takılmaları vardı ve Yeşim Hanım’ın dil ve konuşma terapisi konusundaki uzmanlığı gerçekten çok faydalı oldu. İki aylık süreçte büyük bir yol kat ettik ve kendisi son derece sıcak kanlı ve ilgili. Kendisine minnettarız ve kesinlikle tavsiye ederiz.

• G

27 aylık çocuğum az da olsa keimeleri vardı ama cümleleri yoktu.Karar verdim bi dil terapistinden yardım almaya ancak daha öncede böyle bi durumu eşim asla kabul etmedi.Ben de online olarak Yeşim hanımı tercih ettim ve yaklaşımı o kadar naif ve düzgündü ki bayıldım kendisine.6-7 haftalık görüşmelerimiz oldu daha 2. Haftasında oğlum beni tekrar etmelere başlamıştı bile.İyi ki diyorum benim ve oğlum için dönüşüm oldu Yeşim hocam çok tatlısınız öğrettiğiniz her şey çok kıymetli.

• Online Danışmanlık Randevu  •

Emekleriniz için ben teşekkür ederim

• R

Yeşim hoca yaklaşık 4 ay birlikte kızımın çıkaramadığı sesler vardı çalıştık Sabrı güler yüzü benim için önemliydi tereddüt etmeden seans alabilirsiniz biz çok sevdik yeşim hocayı

• ASYA PSİKİYATRİ VE PSİKOTERAPİ Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Emekleriniz için ben teşekkür ederim

Yeşim Hanım ile yaklaşık 8–9 aydır oğlumla birlikte büyük bir memnuniyetle seanslarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte oğlumuzda çok güzel ve gözle görülür bir gelişme kaydedilmiştir. Konuşmaları artık daha anlaşılır hâle gelmiş, daha önce çıkaramadığı birçok sesi doğru şekilde telaffuz edebilir duruma gelmiştir.

Yeşim Hanım son derece ilgili, sevgi dolu ve samimi bir uzmandır. Çocuklarla iletişimi çok güçlüdür ve mesleki bilgi birikimi oldukça geniştir. Her çocuğun bireysel ihtiyaçlarını dikkate alarak özel etkinlikler hazırlamakta, gelişim sürecini titizlikle takip etmektedir. Seans süresini en verimli şekilde değerlendirerek çocuğa sabırla, anlayışla ve sevgiyle yaklaşmaktadır. Bu süreçte bizlere her zaman destek olmuş, ilgisini ve güler yüzünü eksik etmemiştir. İyi ki yollarımız kesişmiş ve Yeşim Hanım’ı tanımışız

• Online Danışmanlık Randevu  •

Dkt. Yeşim Merve Karadağ

Değerli yorumunuz ve emekleriniz için ben teşekkür ederim