Dkt. Yurdagül ERDAL, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olmuştur. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Programına devam etmektedir.
Eğitim hayatı süresince Biruni Üniversitesi Hastanesi ve çeşitli rehabilitasyon kurumlarında uygulamalı staj yapmıştır. Bunlar:
• Biruni Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi klinikleri uygulamalı stajı
• Biruni Üniversite Hastanesi- Nöroloji, KBB ve Pediatri kliniklerinde gözlem stajı
• Özel Yeşeren Düşler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi- Stajyer
• Özel Buğra Anaokulu yaz gözlem stajı.
• Özel Sancaktepe Birikim Okulları (Anaokulu) bahar gözlem stajı.

Sertifikalar ve katılmış olduğu kongreler:
• TÜRKÇE ERKEN DİL GELİŞİM TESTİ (TEDİL)- Sertifika

• TÜRKÇE OKUL ÇAĞI DİL GELİŞİM TESTİ (TODİL)- Sertifika

• DIR FLOORTİME 101- Sertifika

• Okul Çağı Kekemeliğinde Değerlendirme ve Terapi- Prof. Dr. Kurt Eggers- Sertifika

• Kekeleyen Bireylerde Bilişsel Davranış Terapisi- Prof. Dr. Kurt Eggers- Sertifika

• Kızılboğa Danışmanlık- Ergen ve Yetişkin Kekemeliğinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşım & Exposure- Sertifika

• Beşiktaş RAM Online Staj 2021

• Sigortası olan hastalar

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Röportaj

• Ç

İlk seansimiz tanışma tanıma seansiydi, olumlu ve güzel geçti, cocugumuz hem ortami hem terapistini cok sevdi , biz de memnun olduk tanıştığımız için.

• Dkt. Yurdagül Erdal (Nova Dil Konuşma ve Psikoterapi Merkezi) Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• Ş

Yurdagül Hanım ile yoğun araştırmalarım sonucu geçen sene temmuz ayında yola çıktık. 8 yasında ki evladımın R ve L sesi üretiminde sıkıntı vardı. Yorumumun objektif olması adına sürecin bitmesini bekledim ve bugün seanslarımızı bitirdik. ( vedalaştık demiyorum) Öncelikle çocuklarla iletişimi çok kuvvetli, şefkatli ve ilgili. Her seans sonrası oldukça detaylı bilgi aktarımı yapıyor. Benim için konusuna hakim olması çok önemliydi. Bu konuda da oldukça yetkin ve bilgili. Sürecin sağlıklı ilerlemesi adına ailenin de işin içerisinde olması gerektiğinin farkında olduğu için bize olan yönlendirmeleri de oldukça net, basit ve açıklayıcı. Sesleri üretebiliyor artık , bundan sonrası dikkatle takip etmek . Tavsiye ediyorum.

• M

7 yaşındaki oğlum R harflerini çıkartamadığı için bir arkadaşımın tavsiyesi ile geldik iyiki de gelmişiz.. Çok kısa bir süre de baya bir yol aldık ve terapi günümüzü oğlum iple çekiyor o kadar çok seviyoruz ki öğretmenimizi kapıda canım diyerek bir karşılaması varki o kadar içten o kadar samimi işinde gerçektende çok çok başarılı..iyiki tanımışız iyiki en büyük şansımız oldu Yurdagül hanım

• Dkt. Yurdagül Erdal (Nova Dil Konuşma ve Psikoterapi Merkezi) Ses Terapisi  •

Oğlum ilk seans sonrasında bile ilerleme gösterdi Yurdagül Hanım mesleğinde ilgili ve bilgili olması sayesinde en doğru yönergeler ile sadece çocuğum değil eşim ve beni de değiştirdi

• T

Yurdagül Hanımla bundan 7 ay önce seanslarımız başlamıştı .4,5 yaşındaki oğlumun kelimesi hiç yoktu.adım adım ilerlediğimiz bu yolda oğlumun kelimesi ve de artık cümle kurmaları başladı.uygulama üzerinden gördüğüm yorumlar üzerine gitmiştik kendisine şansımız oldu bizim .yolumuza devam ediyoruz

• Dkt. Yurdagül Erdal (Nova Dil Konuşma ve Psikoterapi Merkezi) Gecikmiş Konuşma Terapisi  •

• Ö

Yurdagül Hanım ile 2 Nisan 2025’te 3 buçuk yaşındaki oğlumun konuşma geriliği sebebile iletişime geçtim ve iyiki onu bulmuşum.
    Şuan oğlum yaşının olması gereken seviyede konuşuyor ve kendisini gayet güzel bir şekilde ifade edebiliyor. Oğlum daha kapıdan içeri ilk adım attığında Yurdagül Hanıma sarılmıştı, hani derler ya çocuklar hissederler diye işte o an anlamıştım oğlum için en doğru kişiyi bulmuştum yolu kesişen her çocuk için harika bir rehber olacağından emin olabilirsiniz.

Terapiye başladık. İlk görüşme randevu saatinde ki dakiklik, net açıklamalar ve en önemlisi oğlumuzun tekrar oraya gitmek istemesi.

Kendisiyle 2 yaşımdaki kızım için başvuru yaptım, buradaki yorumlara dayanak gittim iyiki gitmişim güler yüzü anlayışı hepsi çok iyiydi sadece küçük kızıma değil bana ve diğer büyük kızıma da resmen terapi gibi geldi benimle sohbeti zaman ayırması dinlemesi ve yönlendirmesiyle hem kendim hem kızım çok çok kısa bir sürede yol aldık, 1 saatlik seans 2 saat sürüyordu sohbetiyle görmediğim yapamadığım bir sürü şeyin önüne geçtim kızıma değil de kendime gitmiş gibiydim, yolu bahtı ve başarısı açık olmasını diliyorum sevgilerle

Her zaman yanımızda oldugunu hissettiren tatli terapistimiz, ilk zamanlar gittiğimde ağladığım da oldu kızım konuşmuyor diye şimdi gülerek mutlu bi sekilde çıkıyorum. Kisa surede konuşmasında çok büyük yol katettik.

• N

Yurdagül hocam bizim hayatımıza dokunan sadece dil terapisti değil aynı zamanda her konuda bize destek olan nadir insanlardan birisi.Her hafta bizi o güler yüzüyle karşılayan bize her konuda bilgi veren ve yıllardır tanıdığım biri kadar sıcak ve güler yüzlü Yurdagül hocam.Benim oğlum 93 kelimeden sadece 13 kelimeyi doğru söylerken şuan tüm kelimeleri tüm harfleri doğru çıkartması mucize gibi ve oğlumla konuşan sihirli deynekmi deymiş demelerine vesile oldu.Ben çevremdekileri gönül rahatlığıyla yönlendirdim ve herkes memnun kaldı.İyiki karşılaştık iyiki yolumuz düştü oğlumun güler yüzlü Yurdagül ablası.

• Dkt. Yurdagül Erdal (Nova Dil Konuşma ve Psikoterapi Merkezi) Dil Terapisi  •