Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerimin tamamını Hacettepe Üniversitesi, Psikoloji Bölümünde tamamladım.
Aile ve Evlilik Terapisi Eğitimimi ise İlişki Pusulası Aile Çalışmaları Enstitüsün’de, Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu süpervizörlüğünde tamamladım.
Çalışma Modelleri:
İlişki sorunlarını; Genel Sistem Teorisi ve Minuchin, Bowen, Satir Aile Terapisi Yaklaşımları çerçevesinde Fışıloğlu’nun geliştirdiği eşler için İlişki Pusulası Modeli ile çalışıyorum.
Aldatmayı ise yine Fışıloğlu tarafından geliştirilen Güvenlik Çemberi Modeli ile çalışıyorum.

Aile ve Evlilik Terapisi, karı-koca/çift arasındaki ilişkinin ve iletişimin kalitesini artırmayı amaçlayan bir terapi biçimidir. İlişki Pusulası Modelini ve Güvenlik Çemberi Modelini temel alarak yürüttüğüm terapilerde, çiftlerin yaşanan ilişki sorunlarını çözmelerine yönelik sistemli bir yardım sunmaktayım.

Çalışma Konularım:
İletişim sorunları,
Kök aile ilişkileri ve sorunları,
Cinsellik ile ilgili sorunlar,
Evliliğe hazırlık ve uyum,
Yeniden evlilik sorunları,
Akraba evliliği sorunları,
Aldatma,
Yeni evli eşlerde yaşanan sorunlar,
Çocuğa yansıyan ilişki sorunu yaşayan eşlerde yaşanan sorunlar,
Bebekli eşlerde yaşanan sorunlar,
Ergenlik döneminde çocuğu olan eşlerde yaşanan sorunlar,
Çocukları büyümüş eşlerde yaşanan sorunlar,
Kendi anne-babalarının sorunları ile ilgili sorun yaşayan eşlerde yaşanan sorunlar,
Sağlık sorunları ile ilgili sorun yaşayan eşlerde yaşanan sorunlar,
İş, kariyer ve eğitim yaşantısı ile ilgili sorunlar yaşayan eşlerde yaşanan sorunlar.

Psk. Dr. Yusuf Bayar

Köyceğiz mah Demeç Sk. no:39, Meram, Konya 42090

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

• N

Yusuf hocamla sürecimizi çok iyi ilerlettiğimizi düşünüyorum bana eşime ve en önemlisi evliliğimize çok katkıları oldu istediğimiz saatte ulaşabilirliğimiz ve anlayışlı yaklaşımı için de ayrıca memnunuz

• Online Danışmanlık Aile Terapisi  •

• H

Terapide Yusuf Bey'in profesyonelliği ve uyguladığı ekolün net faydası, sadece bireysel gelişimimize değil, aynı zamanda ilişkimizin sağlığına de yansıyarak, somut ve kalıcı iyileşmeler sağlamamızda önemli bir rol oynadı. İlişkimiz için bilinçli adımlar atmayı geliştirmemizde oldukça faydası olmustur.

• H

Yusuf hocamızla yollarımızın kesişmesi ilişkimiz için dönüm noktası oldu, sağlıklı bir ilişki nasıl yaşanır çok güzel öğretiyor. Keşke yolumuz daha erken kesişseydi. Terapiye başlamakla ilgili tereddüt duyuyorsanız geç kalmayın, bir an önce ilişkinizi onarmaya başlayın, her ilişki bu güzel dönüşümü hak ediyor; istediğiniz noktaya ulaşamasanız bile ilişkim için elimden geleni yaptım diyeceksiniz. Biz de emeği çok fazla, ayrılık aşamasından çok güzel bir noktaya evrildi ilişkimiz. Partnerimizi anlamak, dinlemek, çözüm yolları ile sorunları çözmeye çalışmak, ilişkiyi canlı tutacak etkinlikler yapmak kulağa basit gelse de pratikte zorlanılan alanlar, bir bir bu alanları çalışarak verimli bir süreç geçirdik

• Psk. Dr. Yusuf Bayar Evlilik Terapisi  •

• F

Bizi mutlu ettiniz hocam :) gelmeden önce pek isteğim yoktu. Eşimle kavga etmemek için gelmiştim. Ancak zamanla iyi ki gelmişiz tanışıp destek almışız dedim. Enerjimiz yükseldi eşimle birbirimize çok daha sabırlıyız. Herkese tavsiye ederim.

• H

Yaklaşık 2 aydır görüşmelere devam ediyoruz ve bu süreçte eşimle yeniden konuşabilmeyi öğrendik desem yeridir. Yargısız dinlenmek, kendimizi ifade edebilmemiz için alan açması eşimle birbirimizi duyabilmemizi sağlaması çok kıymetliydi bu süreçte. Bence ilişkimizin başlangıcından bu yana böyle bir yakınlık ve anlayışı yaşamamıştık. Bulunduğumuz noktaya baktığımda iyi ki gelmişiz diyorum.

• M

Hoca alanında bilgili ve oldukça ilgili . Hocaya gitmeden önce ve seanslara katıldıktan sonra arasında ciddi fark oluyor . Artık bir çok şeyin farkında oluyorsunuz. Hocayı tavsiye ederiz.

• Psk. Dr. Yusuf Bayar İlişki Terapisi  •

• D

Evliliğimizin ilk günlerinden beri devam eden gelin-kaynana sorunları yüzünden bir türlü mutlu bir evliliğimiz olmamıştı. Konu her akşam dönüyor dolaşıyor ve aynı konulara geliyordu. Artık ikimizde bıkmıştık bu konuları tartışıp durmaktan. Çünkü her gün sarf edilen kelimeler bile birbirinin aynısıydı. Şimdi geriye dönüp bakınca bu kadar zaman nasıl dayanmışız, daha da önemlisi neden birbirimize bunu yapmışız diyebiliyoruz. Yusuf Hoca sayesinde karı kocalık sistemimizi oturttuk. Onun sayesinde sağlıkla sınırlar çizmeyi öğrendik. Akşamları ev içinde tedirgin dolaşan çocuklarımız bile şimdi o kadar huzurlu ki.

• T

Evliliğimizin adeta tipi boran misali göz gözü görmez bir hale geldiği, tüm ümitlerimi yitirdiğim ve boşanma kararı aldığım bir dönemde kapınızı çaldık. Sizin profesyonel rehberliğiniz, sabrınız ve oluşturduğunuz o güvenli liman sayesinde, içinden çıkılmaz sandığımız tüm fırtınalar dindi. Tartışma konularımızı böylesine güvenli bir ortamda konuşabilmek, her birini teker teker çözüme ulaştırabilmek bizim için inanılmazdı. Sayenizde evliliğimiz, o kasvetli fırtınadan çıkıp, adeta kuş sesleri ve çiçek kokularıyla dolu, huzur veren bir ovaya dönüştü. Terapi sürecinin sonunda eşimle birlikte evliliğimize devam etme kararı aldık ve şu an gerçekten çok mutlu ve huzurluyuz. Bize yeniden bir arada olmayı, birbirimizi yeniden keşfetmeyi öğrettiğiniz ve evliliğimizi kurtardığınız için size minnettarız. İyi ki varsınız!

• D

evlilik sürecimizde çözemediğimiz özellikle üçüncü kişiler yüzünden çıkan sorunlarımız vardı. yusuf hocamla beraber çok yol kat ettik. kendisinden çok memnunuz..

• Psk. Dr. Yusuf Bayar Evlilik Terapisi  •

• M

Eşimle çok ciddi iletişim sorunlarımız vardı. Bazen saatler süren tartışmalarımızın gündemi hep aynıydı. Senin ailen, benim ailem meselesi bizim yıllardır kemikleşmiş temel sorunumuzdu. Yusuf Hoca sayesinde çekirdek aile olmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Aynı zamanda sağlıklı sınırları nasıl çizeceğimizi iliklerimize kadar sindirdik. Bir yanımız keşke derken diğer yanımız iyi ki diyor.