Uzm. Kl. Psk. Ayşe Beyza Arık

Psikoloji · Daha fazla

Sakarya 2 adres

Merhaba, ben Uzman/ Klinik Psikolog Ayşe Beyza Arık.
2019 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun oldum ve 2023'te Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansımı tamamladım. Çeşitli hastaneler ve projelerde gönüllü olarak çalışarak deneyim kazandım. Türk Psikologlar Derneği üyesiyim. 2019'dan bu yana danışanlarıma, onların ihtiyaçlarını anlayarak, içsel güçlerini keşfetmelerine yardımcı oluyorum. Etik kurallara bağlı kalarak, her danışanımın gizliliğini ve saygısını ön planda tutuyorum. Destek arıyorsanız, size yardımcı olabileceğime inanıyorum. Lütfen iletişime geçmekten çekinmeyin.

Yetişkin

Özel muayenehane

Serdivan Hilloria, Serdivan , Sakarya

Röportaj

• N

Ayse Beyza hanimla ergen kizım vasıtasiyla tanistik.Hem ergenligin verdigi sıkıntılar hem de gece uyuyamama anksiyete akran
    zorbaligi yasiyordu üzerine bir de bir yakinini kaybedince yasadigi ölüm korkusunu sayarsak zor gunler gecirdi.Neyse ki hocamizin bir bucuk aylik terapisi imdadimiza yetisti simdi daha özguvenli ..ayaklari yere basan bir kızım var artik.

• Ayşe Beyza Arık Ergen Terapisi  •

Ayşe Beyza hanıma bı tanıdık önerisiyle gittik oğlumun ergenlik sorunları vardı çok güler yüzlü naif ve çok tatlı dilli bir hanım kısa zaman gitmiş olmamıza rağmen oğlumun fevri hareketlerinde gözle görülür farklılık oldu

• Ayşe Beyza Arık Çocuk ve Ergen Terapisi  •

• N

Yoğun kaygı ve duygu karmaşasıyla savaşmaya çalıştığım bir dönemde Ayşe Beyza hocamla tanıştım ve iyi ki diyorum EMDR tedavisiyle travmatik anılarımin üzerinde çalışırken zaman zaman zorlansamda seanstan her defasinda kendime daha da güvenerek çıktım seanslarimiz ilerledikçe karşılıklı etkilesimimiz daha da arttı ve o güveni desteği daha çok hissettim kendime daha şefkatli ve olduğum gibi kabullenmeyi öğrendim şimdiler de bı kuş kadar hafiflemiş hissediyorum, çok kötü olduğum zamanlarda bu duyguları da yaşamam gerektiğini öğrendim kaygılarım daha az ve birşeyleri yaşarken Beyza hanım sayesinde artık ne yapmam gerektiğini biliyorum:) sakinliği naifligi kendinizi güvende ve fazlasıyla rahatlamış hissedip olaylara bakış açınız değişiyor.

• Ö

6 aydır online olarak destek alıyorum ve günlük hayatımda daha iyi hissediyorum. Seanslar her zaman zamanında yapıldı ve online olmasına rağmen bir sorun yaşamadım. Seanslar sayesinde iyi yönde duygularım ve düşüncelerim değişti.

• Online Danışmanlık  •

Ayşe Beyza Hanım ile doktor takvimi sayesinde tanıştım. Terapiye başlamadan önce genel olarak mutsuz, 1000 huzursuz ve kaygı yoğunluğum çok yüksekti. Merhaba. uyku uyuyamıyor ve iştahımda da çok azlama vardı. İş yerinde ve çocuklarımlaylakende tahammülüm çok azalmıştı, çok agresif ve kırıcı olabiliyordum. Terapiler sayesinde uykum iştahım ve insanlarla olan iletişimi çok düzeldi. eskisi kadar öfke ve kaygı hissetmiyorum. Hissettiğimde de Ayşe Beyza Hanımın öğrettiği şeyleri uyguluyorum. Artık zorluklarla başaçıkabiliyorum. Ayşe Hanımdan çok memnun kaldım. Kendimi gerçekten dinlemiş ve anlaşılmış hissettim. Benimle beraber atan bir kalp vardı. Çok kıymetli ve özel bir iletişimimiz oluştu. Herkese tavsiye ederim.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Ayşe Hanım ile çocuklarım sayesinde çalışmaya başladık. 20 yıldır panik atak hastasıydım. Bir kaç farklı psikiyatrist ile ilaç tedavisi süreci gecirdim ama ilaci birakinca ataklarim tekrar basladı. Genel olarak panik atak yüzünden evde tek başıma duramıyordum, yola çıkamıyordum, acile ve kalp doktoruna da sürekli gidiyordum. Kendini ölecek gibi hissediyordum. İlaç alınca bir süre geçiyordu ama bırakonca tekrar başlıyordu. Çocuklarım psikolog ile görüşmemin banayi gelecğini söyledi ve Ayşe Hanım ile çalışmaya başladık. Şu an iyi olmamın en önemli sebebi Ayşe Hanıma güvenmem. İşinde çok profesyonel, anlayışlı, boş vaatlerde bulunmayan, anlayışlı ve güler yüzlü bir terapist. Şu an ilaç kullanmıyorum ve elhamdülillah panik ataklarımı yönetebiliyorum. İşiniz uzmanı bir terapist, iyi olma yoluna çıkmak isteyen gönül rahatlığı ile iletişime geçebilir.

• N

Ayşe Beyza Hanım ile terapiye 6 ay önce başladık. Terapiye yaşadıklarımı atlatamadığım sürekli aynı şeyleri anlattığım için arkadaşlarımın başla demesi ile başladım. Ayşe Beyza Hanım, çok anlayışlı, güler yüzlü, beni anladığını düşündüğüm, işini iyi yapan bir psikolog. Şimdi eskisi gibi geçmişe takılmıyorum. Daha huzurlu ve güçlü hissediyorum kendimi. Eşim, çocuklarım ve arkadaşlarımla olan ilişkim çok daha sağlıklı. Terapiye başlamak isteyenlere tavsiye ederim.

• G

Kızımız 7 yaşında yerinde duramayan, arkadaşları ile uyum sağlamada zorluk çeken, olaylar karşısında çabuk öfkelenen bir çocuktu. Okuldan sık sık şikayetler almaya başlamıştık.
    Bir tanıdığımız aracılığıyla Ayşe Beyza Hanım ile iletişime geçtik ve sürecimiz başladı.
    Hocamız güler yüzlü, cana yakın ve işinde çok ilgili biri.
    Düzenli gittiğimiz seanslarımızdan sonra gözle görülür derecede düzelmeler olmaya başladı ve bu bizi çok mutlu etti. Arkadaşlarıyla daha uyumlu, okuldaki şikayetlerimiz çok çok azaldı, bizimle iletişimi daha iyi olmaya başladı.
    Terapilerimiz devam ediyor ve daha da iyi olacağına inanıyoruz. İyi ki sizi tanıdık Ayşe Beyza hocamız..

• Ayşe Beyza Arık Bireysel Terapi  •

Ayşe Beyza Hanım ile EMDR terapisine başladığımda travmalarımın beni bu kadar etkilediğini fark etmemiştim. Geçmişte yaşadıklarımın bugünümü nasıl şekillendirdiğini, korkularımın ve kaygılarımın aslında bilinçaltımda ne kadar derin olduğunu onun sayesinde anladım.

EMDR seansları sırasında zaman zaman zorlandım, ama Ayşe Beyza Hanım’ın yönlendirmeleriyle süreci güvenli bir şekilde tamamladım. Daha önce kaçındığım, yüzleşmekten korktuğum olayları artık farklı bir gözle görebiliyorum. Eskiden beni kaygılandıran, tetikleyen şeyler artık hayatımı kontrol etmiyor.

Bu terapi sürecinde en büyük fark ettiğim şey, geçmişin beni yönetmesine izin vermemeyi öğrenmek oldu. Ayşe Beyza Hanım sayesinde kendimi daha huzurlu, daha güçlü ve daha özgür hissediyorum. Eğer geçmişte yaşadıklarınızın hala sizi etkilediğini düşünüyorsanız, EMDR terapisini kesinlikle öneririm!

• Ş

Ayşe Beyza hanımla bı tanidigim vasıtasıyla tanıştık. Hem geçmişte yaşadıklarıma hem şu anki hayatıma ışık tutup destek oldu. Takıntılarıma nasıl çözümler bulacağıma yardımcı oldu. Cevabınini bildiğim şeyleri hatirlamama yardımcı oldu.Sayesinde işe başladım. Korkumu yenmeme vesile oldu. Terapi zamanını iple çekmeme sebeb oldu gulen yüzüyle. Benim basit diye gördüğüm seylerin aslında basit olmayıp hayatımı nasıl etkiledigini gormeme yardımcı oldu. Terapimiz sonlandırdigimizda sanki okul bitti gibi bı boşluk oldu . Bana kafaya takmama sanatini öğretti. Mükemmel bır psikolog.