Dkt. Bahar Özak Akyüz fakülte birincisi olarak kazandığı Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Kapadokya Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi alanında yüksek lisans programına devam etmektedir. Kekemelik, Artikülasyon bozukluğu, Fonolojik bozukluk, Gecikmiş Konuşma, Otizm, Serebral Palsi, Afazi, Ses ve Yutma Bouklukları alanlarında çalışmaktadır.
Ayrıca alanda kendini geliştirdiği birçok eğitim ve seminere katılım sağlamıştır:
Kekemeler Derneği 'I. ve II. Özgürce Kekele Konferansı'
Biruni Üniversitesi 'Tanıdan Eğitime Uluslar Arası Otizm Sempozyumu'
Anadolu Üniversitesi 'I. Ulusal Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Konferansı'
Medipol Üniversitesi 'Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi'
Dislekside Okuma Akıcılığının Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi (Online Seminer)
TEDİL Sertifikalı Uygulayıcı Eğitimi
DoctorVox (Online Seminer)
Otizm ve Oyun Terapisi (Atölye Çalışması)
Okul Öncesi Çocuklarında Kekemelik Terapisi 'Kızılboğa Modeli' Uygulayıcı Eğitimi
Floortime 101 Eğitimi

Dil Terapisi

Gecikmiş Konuşma Terapisi

Konuşma Terapisi

• B

3.5 yaşındaki oğlumun konuşmasının anlaşılabilirliği az ve uzun heceli kelimeleri söylemekte zorluk çekiyordu. Bahar hocamla tanıştık ve kısa süre içerisinde çok güzel ilerlemeler katettik. Artık daha uzun cümleler kurup ne istediğini daha rahat anlatabilir duruma geldi. Bahar hocamızın güler yüzü ve samimiyetinden dolayı da oğlum her seansa hevesli ve severek gidiyor. İyi ki tanışmışız.

• R

Bahar hanıma 1 aydır gidiyoruz.Benim oğlum 1 ay içerisinde kendisiyle barışık hale geldi kimseyle arkadaşlık etmezken şu anda bir çok arkadaş edindi çok mutluyum

• SELİS DİL VE KONUŞMA MERKEZİ Kekemelik Terapisi  •

Kızımın dil gelişimindeki gecikme nedeniyle Bahar Hanım’dan değerlendirme seansı aldık. Seansın yapıldığı ortam çocuklar için oldukça uygun ve motive edici şekilde hazırlanmıştı. Seans sırasında kızımın dil becerileri oyun ve etkinlikler üzerinden gözlemlendi. Bahar Hanım seans öncesinde bize sürecin nasıl işleyeceğini anlattı, seans sonrasında ise kızımın güçlü yönlerini ve desteklenmesi gereken alanlarını ayrıntılı şekilde açıkladı. Kızım seans sonunda çok keyif aldığı için ayrılmak istemedi. Bu da onun hem ortamla hem de Bahar Hanım’la kurduğu bağı gösteriyordu. Alanına hakimiyeti, profesyonel yaklaşımı ve bize verdiği ayrıntılı bilgiler sayesinde süreci çok daha iyi anladık ve kendimizi güvende hissettik. Çocuklarla kurduğu sıcak iletişim ve ailelere yönelik açıklayıcı yaklaşımı takdire şayan. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• SELİS DİL VE KONUŞMA MERKEZİ Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

Kızımda kekemelik vardı, bu sebepten dolayı başvurdum. 3-4 seans türü gidiyoruz. Seanslarımız çok güzel geçiyor. Bahar Hanım çok ilgili bir uzman. İlk seanstan beri kızımda değişiklikler görüyoruz. Kekemeliği çok düşük seviyeye indi. Çok memnunuz kendisinden. Herkese tavsiye ederim.

• G

Gözünüz kapalı çocuğunuzu emanet edeceğiniz,harika bir terapist bahar hanım.Kızımın konuşması daha anlaşılır oldu.

Çok teşekkürler

Kızım sesleri çıkartırken zorlanıyordu. İnternetten araştırıp buldum. 1 yıldır gidiyoruz, sürecimiz gayet sağlıklı ve güzel geçiyor. İlgisi ve yardımları sayesinde oldukça ilerledik. Her aradığımda ulaşabiliyorum, çok memnunuz kendisinden.

Kıymetli danışanım yorumunuz için teşekkür ederim

Oğlum konuşamadığı için başvurdum. 1 aydır gidiyoruz, olumlu sonuçlar alıyoruz. Bahar Hanım ilgili bir uzman. Oğlum sesleri çıkartmaya başladı. Memnunuz kendisinden, bize evde görevler veriyor. Çocuğuma ve bize karşı iyi bir uzman.

• Z

Çocuğum bazı harfleri çıkartamıyordu. Bu sebepten dolayı kendisine başvurduk. Seanslarımız iyi geçiyor. 3 seans oldu, bayağı yol katettik. Şu an çıkartamadığı harflerin yarısını çıkartıyor. Bahar Hanım çok sevecen ve tatlı bir uzman. Ben de yorumlara bakarak kendisine randevu aldım. Çocuklara karşı çok ilgili ve sıcak kanlı. Oğlum seansları iple çekiyor. Etrafımdaki herkese gönül rahatlığı ile öneriyorum.

• N

Bahar hanımla kendi araştırmalarımız sonucu iletişim sağladık. 3 yaşındaki oğlumun konuşma geriliği vardı yaşıtlarina gore ve biz Bahar hanımın ilgisi,tecrübesi ve desteğiyle çok güzel yol kat ettik.Iyiki yollarımız kesişmiş Bahar hanımla, sizi tanımak ve sizinle bu süreçte olmak oğlumuz ve bizim için eğlenceli ve güzeldi

Dkt. Bahar Özak Akyüz

Sürece olan inancınız ve çabanız için ben de teşekkür ederim. Sizlerle çalışmak çok keyifliydi

• R

Damak yarıklığı sebebiyle tedavi oldum sürecimiz in sonuna geldim çok memnunum tavsiye ederim

• SELİS DİL VE KONUŞMA MERKEZİ Artikülasyon Bozukluğu Terapisi  •

Dkt. Bahar Özak Akyüz

Sürece olan güvenin, azmin ve çalışkanlığın ile birlikte çok yol kat ettin, seni tebrik ederim