Prof. Dr. Barış Malbora, pediatrik hematoloji-onkoloji ve kemik iliği nakli alanlarında uzman olup deneyimli bir çocuk hematolojisi ve onkolojisi uzmanıdır.

Çocuklarda kan hastalıkları ve kemik iliği nakli konusunda tedaviler gerçekleştirmiştir.

Türk Pediatrik Hematoloji Derneği, Türk Hematoloji Derneği, Türk Pediatrik Onkoloji Grubu ve (Europian Blood and Marrow Transplantation) üyesi olan hekimimiz, bilimsel veriye dayalı, etik değerlere bağlı ve hasta odaklılığıyla mesleğine devam etmektedir.

Merkez, Çukurçeşme Cd. No:51, Gaziosmanpaşa, İstanbul 34245

• Sigortası olan hastalar

Çocuk Onkolojisi Randevusu

Çocuk Hematolojisi Randevusu

Kemik İliği Transplantasyonu(Periferik Hematopoiet

Lösemi

Makaleler

• I

Oğlum lösemi hastasıydı, ilik nakli oldu. Ameliyatı çok güzel geçti. Hiçbir sorunumuz olmadı. Oğlum şu an sadece takipli hasta. Her aradığımda ulaşabileceğim bir doktor. Barış Bey'i çok seviyoruz. Çocukların üzerinde çok emeği var. Profesyonel işini iyi bilen bir hekim. İlgili ve alakalı bir doktor.

• G

Oğluma lösemi teşhisi konuldu, bu sebepten dolayı için başvurduk. Hocamız ilik nakli gerçekleştirdi. Oğlumun sağlık durumu şu an iyi. Her aradığımda kendisine ulaşabiliyorum. Barış Bey çok iyi bir doktor. Kendisini seviyoruz. Doktordan öte abi ve baba oldu. Alanında muhteşem bir doktor. Çok ilgili, biz memnunuz.

•  •

Çanakkale'de ikamet etmekteyiz. 43 günlük kızımın karnında şişlik oldu. Hastaneye götürdük, kan tahlili yaptılar ve lösemi teşhisi kondu. Bursa ya da İstanbul'a acil gönderilmemiz gerektiğini söylediler. Üniversite hastanesine ambulans ile geldik ve kızımı hemen yoğun bakıma aldılar. İlk kemoterapimizi yoğun bakımda almak zorunda kaldık. Çok zorlayıcıydı fakat önce Allah'a sonra doktorlarımıza emanet ettik ve ellerinden geleni yaptılar. İlik nakil sürecimizde Prof. Dr. Barış Malbora Hocam'ız ellerinden geleni yaptılar. 2 kere nüks sonrası 3. nakil yaparak bizi bırakmayarak, vazgeçmeyerek ellerinden geleni yaptılar. Böyle bir rahatsızlık geçiren duyduğumda ya da doktor arandığında kesinlikle tavsiye ediyorum. İyi ki böyle güzel doktorlara denk geldim, şükürler olsun.

•  •

Doktorumuz sevgili Barış Hoca ile oğlumun lösemi tanısı alması sebebiyle tanıştık. Başka bir hastaneden sevk ile Barış Malbora ve ekibinin olduğu hastaneye geçiş yaptık. Tedavi sürecimiz, hem Barış Hoca hem de tüm ekibi tarafından büyük özveriyle sürdü. Hastane süreci olsun, taburculuk süreci sonrasında olsun bir gün mağduriyet yaşamadık çünkü hocalarımız bizlere bir telefon kadar yakındılar. Sorduğumuz her soruya sabırla cevap verdiler ve yalnız olmadığımızı hissettirdiler.

•  •

Oğlum 7 aylıkken ateşli rahatsızlık sonucu Talasemi Major tanısı aldı. Hastalık konusunda bilgisizdik ve araştırmaya başladık. Barış Hocamızın bu hastalık ve tedavisi ile ilgili haberleri ile karşılaştık. Kendisine oğlumuzun kan sonuçlarını gönderdik. Detaylı tetkikler ve bilgilendirme için bizi hastaneye davet etti. Hastalık ve tedavi sürecini sağlıklı bir şekilde atlatabileceğimiz konusunda güven oluşturdu. Anne babanın doku uyumu olmayınca hocamız hiç vakit kaybetmeden doku taraması yapılmasını sağladı. Türkiye'den uyumlu donör bulunduğunda müjdeli haberi bizlere kendisi verdi. Hastaneye yatışımız gerçekleştirildi.
    Barış Hocamızın ilgisi, bilgisi ve tecrübesiyle bu zorlu süreci sağlıklı bir şekilde atlattık. Hocamız hafta sonları da dâhil olmak üzere her gün kontrollerimize geldi. Yapılacak olan her bir adımda bizleri bilgilendirdi.
    Oğlum şu an 3 yaşında ve okul hazırlıkları yapıyoruz. Bugünleri görebildiysek Barış Hocamız sayesindedir. İyi ki varsın Barış Hoca

• C

Barış hocaya eski bir hastası önerisiyle ulaştım, kendisi çok ilgilendi. Talasemi majör hastası kızım için başvurdum. 6 ay içinde uygun donör bulundu ve görüşmeye çağırdı, kendisiyle izinli olduğu için kafede buluştuk, bize çok sıcak davrandı, ilgilendi. Ben aile dışı nakilden çok korktuğuma rağmen, bana hem cesaret verdi hem güven verdi. Karar vermemin en büyük sebebi, verdiği cesaret ve güven oldu ve süreç başladı, tedavi sürecinde hep yanımızda oldu, ve çok güzel geçti, çok şükür şu an 28'inci aydayız ve hala çok ilgileniyor ve herkese çok tavsiye ediyorum, pişman olmazsınız, iyi ki bu doktoru seçtim dedirtecek bir doktor.

•  •

Ben kemik iliği nakil sürecimde Prof. Dr. Barış Malbora'dan aldığım olağanüstü bakımdan memnun kaldım. İlk andan itibaren Prof. Dr. Barış sadece olağanüstü tıbbi uzmanlığını değil aynı zamanda derin bir şefkat ve anlayışı da sergiledi. Süreç boyunca Prof. Dr. Barış sabırla tüm sorularımı yanıtladı ve her adımı açık bir şekilde açıkladı, korkularımı hafifletti. Detaylara olan dikkati, şifaya olan bağlılığı ve tıbbi ekiple sorunsuz bir şekilde koordine olabilme yeteneği, kızımın en iyi ellerde olduğuna dair bana tam bir güven verdi. Beni en çok etkileyen şey, profesyonelliği insanilikle dengede tutma yeteneğiydi. Beni sadece bir hasta olarak değil bir insan olarak gördü, hem fiziksel sağlığımı hem de duygusal iyiliğimi önceliklendirdi. Yeteneği sayesinde nakil başarılı oldu ve şimdi daha sağlıklı, daha aydınlık bir geleceğe ilerliyorum. Kemik iliği nakline ihtiyacı olan herkese Prof. Dr. Barış'ı şiddetle tavsiye ediyorum.

•  •

Prof. Dr. Barış Hoca'ya kızım için ulaştık. Kızım lösemi kan kanseriydi. Barış Bey ilk naklini yaptı. Hocamdan çok çok memnunum. Rabbim kimseye yaşatmasın, iyi bir doktor en önemlisi hastasına önem veriyor.

• O

tek kelimeyle hem mesleği hem insanlığı muhteşem çocumuzla çok güzel ilgilendi herşey gönlünüzce olsun hocam iyiki varsınız sizler gibi hekimler oldukca bizlerin içi rahat türk hekimlerimiz muhteşem