Uzm. Dkt. Begüm Altunbaş Sarıgöl

Dil ve Konuşma Terapisi daha fazla

İstanbul 2 adres

Begüm Altunbaş 1 Kasım 1996 yılında Eskişehir’de doğmuştur.2016 yılında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünü tam burslu olarak kazanmış, 2020 yılında bölümünden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Aynı şekilde yüksek lisans eğitimini de Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde tamamlamıştır.Eğitimi süresince çeşitli kurumlarda ve uzmanların yanında staj yaparak multidisipliner çalışma ve deneyim kazanma ilkesini benimsemiş olan Begüm Altunbaş Sarıgöl, Medipol Mega Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nde, çeşitli özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde alanında uzman Kulak Burun Boğaz hekimleri ve uzman dil ve konuşma terapistlerinin yanında gözlem ve asistanlık yapmış, uygulamalarda bulunmuştur. Ayrıca Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ses Yutma Kliniğinde ve Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde(ÜSESKOM) intörnlük yapmıştır. 1.Ulusal Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Kongresi’nde sunduğu “Türkiye’deki Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Lisans Öğrencilerinin Mesleki Eğilimlerinin ve Kariyer Kararı Öz- Yeterliliklerinin İncelenmesi’’, konulu sözlü bildiri ikincilik ödülü almıştır. Ayrıca KBB hekimi Prof. Dr. Kürşat Yelken ile Ses Hastalıkları, Tedavi ve Korunma Yolları seminerinde "Ses Hastalıklarından Korunma Yolları" sözlü sunumunu gerçekleştirmiştir. Ayrıca öğretmenlere, ebeveynlere, öğrencilere ve profesyonel ses kullanıcılarına dil, konuşma ve ses bozuklukları hakkında genel bilgi ve yaklaşım ile ilgili seminerler vermekte, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlara katılmakta ve çeşitli projelerde yer almaktadır. Şu anda Altunizade Acıbadem Hastanesinde ve Ataşehir Lina Danışmanlık merkezinde hizmet vermektedir. Aldığı eğitimler:

Temel İşaret Dili Eğitimi,Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi/İstanbul

İkinci Kur İşaret Dili Eğitimi,İşitme Engelliler Federasyonu/Şişli/İstanbul

Sesi Doğru Kullanmaya Yönelik Piyano ile Ses Eğitimi,Marmara Üniversitesi, Göztepe Yerleşkesi/İstanbul

Harbiye Askeri Müze, İstanbul Velofarengeal Disfonksiyonlarda Konuşma Bozuklukları Açısından Ayırt Edici Değerlendirme, Müdahele ve terapi yaklaşımları , İstanbul

Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği-2- Türkçe Versiyonu (GOBDÖ-2-TV) KURSU,Prof.Dr. İbrahim H. Diken, İstanbul

ETEÇOM (Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı), Prof. Dr. İbrahim H. Diken

10. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Fleksıbl Endoskopik Yutma Değerlendirmesi Kursu ,İstanbul

10. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Vitalstim Uygulamalamalarına Giriş Kursu,İstanbul

10. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Ses Protez Uygulamaları Kursu,İstanbul

"Önüm Arkam Taşım Topum", Orff Yaklaşımıyla Müzik ve Hareket Eğitimi Kursu, Doç. Dr. Bilgehan Eren

DIR Floortime 101 Eğitimi, Uzm. DKT Egemen Nakışçı

DIR Floortime 201 Eğitimi, Uzm. DKT Egemen Nakışçı

Ergen ve Yetişkin Kekemeliğinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşım ve Exposure Kekemelik Terapisi Eğitimi, İstanbul

Pediyatrik Yeme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütünsel Yaklaşım Kursu, İstanbul

Çalışma Belleği Ölçeği Eğitimi, İstanbul

Gecikmiş Konuşma Terapisi

Kekemelik Terapisi

Ses Terapisi

• B

Çocuğumda konuşma bozukluğu vardı. 1 yıl kendisine gittik. Seanslardan olumlu sonuçlar aldık. Oğlumun konuşması düzeldi. Begüm Hanım çok titiz, danışan takibi son derecede iyi bir uzman. Yaptığı uygulamanın üstünden geçiyor. Çocuğumla iletişimi güzel. Çocuğum isteyerek gidiyor, çok memnun kaldık.

•  •

İkiz oğullarım var, onların bazı harfleri söylerken zorlanıyorlardı, bu sebepten dolayı başvurduk. Çok memnun kaldık kendisinden. Ara ara kendisine gittik. Çok ilgili bir uzman. Danışan takibi, çocuklarla iletişimi çok güzel. Bizi güzel yönlendiriyor, bilgiler veriyor. Randevu konusunda bizi hiç mağdur etmedi. Sorunumuz olunca telafi etti. Bize sürekli kaynak temin etti. Çocuklarımda kısa sürede ilerlemeler oldu. İletişimi kuvvetli bir uzman. Çocuklarımda kendisine severek gitti. Güler yüzlü, alanında profesyonel ve uzman. Yakınlarıma ve tanıdıklarıma tavsiye ettim, gidenler de memnun kaldılar.

•  •

2.5 yaşındaki oğlum için başvurdum. Kardeşi 15-16 aylık. Oğlumda kıskançlık, içine kapanma, taklit etme, söylediği kelimeleri söylememeye başladı. Çok memnun kaldık kendisinden. Oğlum ve biz kendisini çok sevdik, cana yakın bir uzman. Çekiniyordu ama kendisine yaklaşımı çok güzeldi. Biz yanından çok mutlu ayrıldık. 2.5 yıl seanslara katıldık. Begüm Hanım bize ödevler verdi, olumlu sonuçlar aldık. Bizi çok detaylı bilgilendirdi. Biz de evde çocuğumuza faydalı olabildik. Şu an yaşıtlarını yakaladı, her şey yolunda ilerliyor. Ben de öğretmenim, tamamen objektif bakıyorum. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

•  •

Kızımda kekemelik vardı, kendim araştırıp buldum. 6 seans gittik, çok ilgili bir uzman. Kısa sürede çözüm alabildik. Her aradığımda ulaşabildiğim bir uzman. Memnun kaldık kendisinden.

•  •

Begüm Hanımdan, iki oğlumun da farklı problemleri nedeniyle yardım aldık. İkisi de çok fayda gördü.. Çocuklarım her seansa severek gitti. Profesyonel, güven veren yaklaşımı ile ihtiyacı olan herkese tavsiye ederim..

• Danışmanlık Merkezi Artikülasyon Bozukluğu Terapisi  •

Begüm hanım iletişimi çok kuvvetli, ses tonu bile bize çok güven verdi ve naif yaklaşımıyla ilk seanstan itibaren olumlu bir etki yarattı. Acaba süreçte geç mi kaldık diye düşünürken, bizi olumlu görüşüyle ve tecrübesiyle destekledi. Seanslara çocuğum keyifle ve isteyerek gitti. Oyunlar eşliğinde bizim gözümüze zor gelen öğrenme yolunu arkadaşça eğlenerek kolaylıkla geçmesini sağladı. Seanslarımız bitti ve çocuğumun kendine güveni arttı. öğrendiklerini tekrarlamaya keyifle kendisi devam ediyor.

• Danışmanlık Merkezi Artikülasyon Bozukluğu Terapisi  •

• Oğlumuz suat tural için konuşma terapisi aldık çok etkili oldu, çok faydasını gördük.
    Begüm hocamıza çok teşekkür ederiz.

• Danışmanlık Merkezi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu  •

• D

Begüm Hanım'dan gayet memnun kaldık. Kendisini internet üzerinden araştırma yaparak çocuğumuz için görüşme sağladık. 10 seans terapi aldık ve sürecimizi tamamladık. Söyleyemediği harfleri söylemeye başladı. Konuşmasını geliştirmesinde bayağı etkili oldu. Begüm Hanım davranışları, oturması, kalkması, konuşması, bize karşı olan muhabbeti gayet iyiydi.

•  •

Begüm Hanım'dan çok memnunuz. Çocuğumun geç konuştuğunu düşündüğümüz için kendisiyle görüşme sağladık. Çocuğumuzun normal olduğu ve terapilerin faydalı olacağını söylediği için devam etmek istedik. 4-5 seans görüşme sağladık. Çocuğumuzu gözlemlemek için terapilere ara verdik. Çocuğum şu anda 2 buçuk yaşında 3 yaşına kadar gözlemleyeceğiz. 3 yaşında herhangi bir sorunumuz olursa farklı bir uzman aramaksızın Begüm Hanım'ı tercih edebiliriz. Kendisi işini çok iyi yapan, çocukları seven ve onlara güzel yaklaşan bir terapist.

•  •

begüm hocamı anlatmaya kelimeler yetmez,oğlum üç yaşındayken yollarımız kesişti,ata hiç kelime çıkarmıyordu,tuvalet eğitimi yoktu,inanmıyacaksınız belki ama,bir hafta içersinde,kelimeler çıkardı ve bezi bıraktı,3 aydır birlikte devam ediyoruz çalışmaya,sadece oğlumu değil,pozitif enerjisinle benide tedavi etti.aileler içinde muhteşem bir insan.

• başka bir yer Diğer  •