Psikoloji daha fazla

Antalya 1 adres

Bilge Kaptan, Maltepe Üniversitesi Psikoloji (%100 İngilizce) bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Lisans eğitimi süresince çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almış; özellikle SOYAÇ (Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi) projesinde aktif olarak görev almış ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Klinik deneyimlerini Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde yetişkin psikiyatri servisinde ve AMATEM biriminde staj yaparak pekiştirmiştir. Staj sürecinde bireysel olarak yoga pratikleri, nefes egzersizleri ve mindfulness çalışmaları organize etmiştir.

Bilişsel Davranışçı Terapi alanında temel ve ileri düzey eğitimlerini Başkent Üniversitesi onaylı programlardan almıştır. 1,5 yıl boyunca Nefes Psikoloji Kliniği’nde asistan psikolog olarak görev yapmıştır.

Çift terapisi alanında, The Gottman Institute tarafından verilen Gottman Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini Okan Üniversitesi’nde yüksek onur derecesi ile tamamlamış; bu süreçte çeşitli süpervizyonlara katılmış ve projelerde aktif rol almıştır.

Dr. Nevin Dölek’in düzenlediği Kriz,Travma ve Yas Psikoterapisi eğitimine katılmış ve deprem bölgesinden vatandaşlara psikolojik destek sağlamıştır.Ayrıca Prof. Dr. Doğan Şahin’in yürüttüğü Temel Psikodinamik Terapi eğitimi programını da tamamlamıştır.

Güncel olarak Antalya, Konyaaltı’nda bulunan ofisinde; ergen, yetişkin ve çiftlerle psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.

Altınkum Mah. Çamlık Cd. Akgül Apt. No:39 D:5, Konyaaltı, Antalya 07070

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

• Y

Depresyon ve anksiyete yüzünden gittim. Açıkçası ilk başta çekinerek girdim ama içeri girer girmez rahatladım. Dinleyişi, yaklaşımı o kadar içten ki insan gerçekten anlaşıldığını hissediyor. Her seans bana iyi geldi, yüküm hafifledi. İyi ki yolum buraya düşmüş, hakkı ödenmez. Benzer sıkıntılar yaşayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• K

3 senedir yaşadığım yeme bozukluğu kullanılan ilaçlar ve sayısız görüşme sonrası Bilge Hanım ile yollarımız kesişti, hiç bakmadığım görmediğim bir pencereden kendime bakmamı sağladı. Bu zorlu süreçteki eşliğinden ve desteğinden çok memnunum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Takıntılı düşüncelerim yüzünden kafam hiç susmuyordu,sürekli kontrol eden, aynı şeyleri tekrar tekrar düşünen bir hale gelmiştim. Terapiye başladıktan sonra ilk defa biraz nefes aldığımı hissediyorum. Beni gerçekten dinlemesi ve acele etmeden ilerlemesi çok iyi geliyor. Düşüncelerimin beni nasıl yönettiğini daha iyi fark etmeye başladım. kendimdeki değişimi yavaş yavaş hissediyorum. İyi ki yolum Bilge Hnm ile kesişmiş.

• Uzm. Kl. Psk. Bilge Kaptan Psikoloji Randevusu  •

• B

Bir süredir yalnızlık hissim ve insanlarla iletişim kurmakta zorlanmam üzerine çalışıyoruz. Seansların ortasındayım ve her görüşmede kendimi daha iyi anladığımı hissediyorum. Güvenli bir alan yaratması, yargılamadan dinlemesi ve süreç boyunca bana eşlik edişi benim için çok kıymetli. Kendi iç dünyama dair farkındalıklarım artıyor ve bu yolculukta destek aldığım için çok memnunum. Terapiye başlamayı düşünenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• F

Çok yoğun gelecek kaygısı ve her şey köyü olacak düşüncelerim vardı, Bilge Hn kendimi ve olanları daha gerçekçi görmemi sağladı, anlamı olmayan düşüncelerden sayesinde kurtuldum

• N

Panik atak problemim ile sürece başladık, başından sonuna profesyonel bir eşlikçi oldu Bilge Hanım bana bu yolda. Şimdi başlangıç noktasına baktığımda ne çok yol katetmişim diyorum.

• H

Kendisini sosyal medyada tanıdım uzun zamandır yaşadığım kaygı ve stres nedeniyle gitmeye karar verdim ve iyi ki gitmişim. İlk seansımdan itibaren kendimi çok rahat hissettim, beni yargılamadan dinledi ve doğru sorularla farkındalık kazandırdı. Kısa sürede olumlu değişimler hissetmeye başladım. Güler yüzlü, anlayışlı ve alanında gerçekten uzman bir danışman. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Uzm. Kl. Psk. Bilge Kaptan Psikoloji Randevusu  •

Bir yakınımın tavsiyesi üzerine kendisinden randevu almıştım. Görüşmelerimiz çok kaliteli geçti. Çok faydasını gördüğümü düşünüyorum. Her randevumuz zamanında ve verimli geçti. Hayatımda bir çok şeye dokundu.

• N

Anksiyete ve panik atak için başvurdum. 1 yıldır gidiyorum, seanslarım gayet iyi geçiyor. İstediğim zaman arasam kendisine ulaşabiliyorum. Bilge Hanım anlayışlı ve güncel birisi. İlgili bir uzman, her sorunumu takip ediyor, ona göre davranıyor.

•  •

Yolculuğumuz boyunca Bilge hanımdan her konuda kibar ve yargılamayan bi yaklaşım gördüm. Bu benim için en önemlisiydi. Her seansımıza özenle hazırlanır neredeyse koşarak giderdim. Benim için ayrı bir anlamı var oranın. Çünkü her çıkışımda çok daha rahatlamış, içimi dökmüş ve negatiflerimi adeta toprağa salmış gibi çıkardım. Bu elbette Bilge hanımın profesyonel yaklaşımı ve işine olan özverili bağlılığından kaynaklı. Çalışmalarını titizlikle yürüten profesyonel bir psikolog.