Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi

Yazar Baran Bardakcı • 9 Şubat 2024 • Yorumlar:

Eskişehir’de Ağız, diş ve çene cerrahisi; ağızda, dişlerde ve çenede yer alan her türlü deformasyon ve hastalıkların tedavisinin yapıldığı bir diş hekimliği dalıdır. Problemli bölgelerdeki yumuşak ve sert doku sorunları sonradan oluşabildiği gibi doğumsal da (konjenital) olabilir.

Ağız, diş ve çene cerrahisi, problemli bölgeleri normal fonksiyonlarına kavuşturan cerrahi operasyonların yanı sıra daha estetik bir görünüm için yapılan operasyonları da kapsar.

Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi Uygulamaları

Diş Cerrahisinde başarılı ve kalıcı sonuçlara ulaşmak için ağız, diş ve çene cerrahisi operasyonları steril ameliyathane koşullarında gerçekleştirilir. Genel anestezi (narkoz), lokal anestezi ve sedasyon olmak üzere cerrahi operasyonlarda kullanılan 3 tür anestezi yöntemi vardır. Birçok operasyonda lokal anestezi yeterli olurken; diş hekimi fobisi olan hastalarda, zihinsel engelli kişilerde ve lokal anestezinin yeterli olmadığı diğer durumlarda genel anestezi yöntemi tercih edilir. İlgili bölgeyi uyuşturmayan ve hastanın sadece uyur hale geçmesini sağlayan sedasyon yönteminde, uyuşma sağlanması için lokal anestezi de uygulanır.

Ağız, Diş Ve Çene Hastalıkları

Çene eklemi, tükürük bezi ve ağızdaki yumuşak doku hastalıklarının yanı sıra enfeksiyonlar, kistik ve tümör oluşumları, apse, kemik içi lezyonları ve kemik nekrozları gibi çeşitli ağız, diş ve çene hastalıkları da vardır.

Implant Uygulamaları Ve Protez Öncesi Cerrahi

Çene kemiğine yerleştirilen ve titanyum malzemeden üretilen dental implantlar, takılacak olan protezlerin tutunması için yapay bir diş kökü görevi görürler. Ağız, diş ve çene cerrahisinde implant tedavileri yaygın olarak gerçekleştirilir. Hasarlı ya da eksik diş sorununu fonksiyonel bir çözüme kavuşturan implantlar, çene kemiği ile kaynaşarak vücuda tam bir uyum sağlar. Kanal, protez, kuron tedavisi ve protez öncesi cerrahi işlemler de yine sıklıkla uygulanan ve hastalara çözümler sunan cerrahi tedaviler arasındadır.

Diş Çekimi Ve Ortognatik Cerrahi

Eskişehir Diş Çekimi, Yıpranmış, damağa gömülü, komplike dişlerin ve sorunlu 20 yaş dişlerinin çekilmesi; ağız, çene ve diş cerrahisinde sıklıkla gerçekleştirilen operasyonlar arasındadır. Rahatça temizlenebilen, derin çürük oluşumu bulunmayan, dişlerde çapraşıklığa sebep olmayan ve tamamen sürmüş durumda olan 20 yaş dişlerinin çekilmesine gerek yoktur. Düzeltici çene cerrahisi olarak da adlandırılan Ortognatik Cerrahi ise çene ve diş problemlerinden kaynaklanan konuşma, nefes alma, horlama ve çiğneme sorunlarının çözülmesini olanaklı kılar.

Deformasyon, Yara Ve Kırık Tedavileri

Ağız, diş ve çene cerrahisinde, doğuştan gelen ya da sonradan oluşan deformasyon, yara ve çene kemiği kırıkları cerrahi tekniklerle tedavi edilebilir. Problemin oluşum türüne, niteliğine ve hastanın durumuna bağlı olarak uzman çene cerrahı tarafından en uygun tedavi yöntemine karar verilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)