Akupunktur Nedir?

Yazar Fatih Akçal • 18 Ekim 2023 • Yorumlar:

Akupunktur ve moksa uygulaması; kişideki vital enerjiyi doğal dengesine döndürerekyardımcı olur. Bu da, beden, zihin ve ruhun dengesini kurmak yoluyla sağlığa kavuşmaya olanak sağlar. Etki, vücutta yer alan noktalara akupunktur iğneleri batırılması ya da bir çeşit pelin otu (artemisia vulgaris latiflora) nun kurutulmuş yapraklarının yakılması ile uygulanan ısıtma tedavisi ile gerçekleşir. Bir Geleneksel Çin Akupunktur uzmanı hastasını tedavi ederken belirli hedefleri vardir.

Bunlar;

* Hastayı bir bütün olarak ele alıp, tedavi edebilmek. Bu da uzmanın hastayı, beden - ruh ve zihni ile bir bütün olarak ele alip, değerlendirmesini ifade eder.

* Hastalığın nedenini araştırmak Varolan ikayetlerin ana konu olarak ele alınıp, incelenmesi son derece önemlidir. Sikayetler organizmanın yardım talebidir. Uzrnan, hastalığın altında yatan nedenlere yönelecek, vital enerji dengesizliğinin durumunu, nerede ve ne şekilde bozulduğunu anlamaya çalışacaktır. Bu bozukluk fiziksel, ruhsal ya da zihinsel olabilir

*Enerji dengesizliğinin nedenini bulduktan sonra, bu nedeni ortadan kaldırmak. Denge ve uyumu yeniden sağlanan vital enerji gereken şekilde akmaya başladığında, hastalığın belirtileri de yok olacaktır.

* Hastayı iyileştirip, sağlikli kalmasını sağlamak. Bir Geleneksel Çin Akupunktur uzmanı, hastayı sadece muayene ettiği andaki gibi değil, onu tüm özgün kişiliği, beden, zihin ve ruh yapısıyla kusursuz bir bütün halinde görmeye çalışır. Geleneksel Çin Akupunktur uzmanının görevi, hasta kişinin yenilenmesini, canlılığını ve mümkün olan potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Akupunktur iğneleri can acıtır mı?

• Duyulacak acı kişiden kişiye farklılık gosterir. Bazi kişiler anlık bir acı duyabilirler. iğneler cilde batırıldığında akupunktur noktasına ulaşılana dek, herhangi bir şey hissedilmez. Akupunktur noktasına ulaşıldığında ise; Çinlilerin "De Qi" diye tanımladıkları, vital enerjinin algılanması anlamına gelen uyuşma, karıncalanma sivri bir şeyin dokunma hissi ya da ağrı olarak algılanan bir his söz konusudur. İnsanların çoğu da bir şey duymayabilir.

AKUPUNKTUR İĞNELERiNiN KULLANILIŞI

Akupunktur tedavisinde kullanılan iğnelerin içerisinde ya da üzerinde herhangi bir madde var mıdır? Akupunktur ignelerinin içerisinde ya da üstünde herhangi bir madde yoktur. 

* Nasil iğneler kullanılır? Günümuzde yaygın olarak kullanılan iğneler, paslanmaz çelikten olup çok incedirler. Batı tıbbında kullanılan iğneler gibi içleri boş degildir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar