All on Four İmplant Tekniği

Yazar Onur ÇavuşDiş Hekimi • 28 Mayıs 2018 • Yorumlar:

All on Four tekniği kemik kaybı çok fazla olan hastalarımız için de bu arzularını yerine getirebilmemizi sağlar. Portekizli Dr. Paolo Malo ve ekibinin geliştirdiği bu yöntem, 4 implantın belirli konum ve belirli açılarda uygulanması ve üzerine kaybedilen dişlerin yanı sıra dişetini de içeren özel bir protezin uygulanmasını içerir (bkz. hibrit protez).

İmplant tedavilerinin planlanmasında hastanın çenelerinde sahip olduğu kemiğin kalitesi ve boy ve genişliği büyük önem arz eder. Fakat hem üst çenede, hem de alt çenede, implant tedavisinin uygulanmasını kısıtlayabilen anatomik yapılar mevcuttur. Üst çenede, arka dişlerin çekimini takiben maksiller sinüs dediğimiz kemik içi boşluğun, aşağı yönde sarktığını görebiliyoruz. Bu durum, üst çene arka bölgede implant yapımını zor yada imkansız hale getirebilmektedir.

Alt çenede ise, diş çekimi sonrası gerçekleşen kemik kaybı sebebiyle kemik boyu azalıp, çenenin arka kısmında kemik içinde yerleşik olan sinir dokuya yaklaşabilmektedir.Bu dertlerden muzdarip olan hastalar, implant ve onun sayesinde kullanacakları sabit protezlerden mahrum kalabilmektedir.

All on Four tekniği, bu anatomik yapıların önünde implantları yerleştirmemizi sağlar ve böylece, hastalarımıza daha kolay tedaviler uygulayabilmemizi sağlar.

All on Four tekniği, ileri seviyede kemik kaybı olan hastalarımıza sabit dişlere sahip olmanın rahatlığını sağlar.

 

“Hibrit Protez nedir?”

 

Hibrit protezler, ağıza yerleştirilen implantların üzerine yapılan bir sabit protez türüdür. Bu tür protezlerin en önemli özelliği, pembe estetiğe de katkı sağlamasıdır. Protezin özel pembe dişeti kısımlarının sayesinde; hastalarımıza, estetik olarak en ideal diş boyutlarına sahip olan protezleri yapabiliyoruz.

Hibrit protezler, implantlara multiunit abutment denilen özel dayanaklar kullanılarak, belirli kuvvet değerlerinde vidalanarak uygulanır. İmplant üstü protezlerde standart uygulama, hastaların kendi dişlerine yapılan porselen restorasyonlarda olduğu gibi, implant üstü dayanaklara yapıştırıcı maddeler kullanarak yapıştırmaktı. Güncel araştırmalar, bunun yerine, tasarlanan porselen dişlerin, implantlara yapıştırılmasındansa, vidalanarak tutunmasının daha sağlıklı olduğunu göstermektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Onur Çavuş Diş Hekimi, Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)