Çift Terapisti

Yazar Kürşat Orhan • 22 Ocak 2024 • Yorumlar:

Çiftler ilişkilerinde ve evlilikte pek çok konudan dolayı fikir ayrılıklarına düşebilirler. Bu durum, hem ilişkilerini olumsuz etkiler hem de çiftlerin uzun vadede mutlu olmasına engel olur. Çoğu zaman fikir ayrılıkları ve yaşanan tartışmalar o anlık çözülse de bazı durumlarda problemin çözümü mümkün olmayabilir. İçinden çıkılamayacak derecede büyüyen problemlerinizin ilişkiye daha fazla zarar vermeden atlatılabilmesi için mutlaka alanında uzman kişilerden destek alınması gerekir.

Günümüzde pek çok çift, terapiste gitmeyi tercih etmezler. Yaşadıkları ilişki içi durumu dışarıya aktarmak istemezler. Çift terapistlerinin sunmuş olduğu hizmetler sonucunda çiftlerin ilişkilerdeki sorunlarının esas sebepleri ortaya çıkar.

Çift terapistleri, çiftlerin, ilişki, evlilik sürecinde ya da ev içerisindeki birbirlerine olan yanlış davranışlarını dışarıdan farklı bir göz ile görerek çiftleri analiz eder ve onlara hatalı olan davranışların neler olduğunu, tartışmaların hangi nedenlerden kaynaklandığı hakkında pek çok bilgi verir. Kayseri çift terapisti Kürşat Orhan, çiftlerin yaşadığı tüm sorunları profesyonel bir şekilde analiz ederek çözüm fırsatları sunar. Çiftler, aldıkları seans sonrasında terapistin tavsiyelerine uyum sağlayarak yaşadıkları problemleri geride bırakabilirler.

Çift Terapisti Hizmetlerinden Kimler Yararlanabilir?

Çift terapisti hizmetleri, ikili ilişki yaşayan herkesin yararlanabildiği bir terapidir. İlişkilerde zaman zaman çıkmaza girilen noktalar olabilir. Herkes birbirinden farklı fikirlere sahip olmasından dolayı çiftlerin her konuda birbirleri ile aynı fikre sahip olması beklenemez. Çoğu çift evliliğin getirmiş olduğu sorumluluktan kaynaklı olarak pek çok sorun ile baş başa kalabilir. Bu gibi durumlar ilişkinin gidişatını derinden etkileyerek çoğu zaman ayrılma, boşanma aşamasına kadar gidebilir. İlişkilerde yaşanan birçok pürüz, alanında uzman kişilerden destek alındığı an eskisinden daha iyi bir hal alabilir. Sizler de ilişkide yaşadığınız problemleri çözüme kavuşturmak için vakit kaybetmeden destek alabilirsiniz. Çift terapisti hizmetlerinden yararlanabilecek kişiler şu şekildedir;

Çift ilişkileri

İlişkisinde sorun Yaşayanlar

ilişki konularında sorun yaşayanlar

Evlilikte yaşanan problemler

Evlilik sürecinde yaşanan problemler

Boşanma süreçleri

Çiftlerden herhangi birinin alkol ve madde kullanımı

Aile yaşamında meydana gelen iş ya da ev değişiklikleri

İş stresi ve ekonomik problemlerden kaynaklı çatışmalar

Üvey ebeveyn, evlat edinme ve çocuk ile olan ilişkiler

Duygusal anlamda tatminsizlik, ihmal ve ilgisizlik

Psikoseksüel zorluklar çift terapistine uygundur.

Çift Terapisti Hizmetleri Nelerdir?

Hem aile hem de çiftler için uygulanan bir hizmet olan çift terapisti özellikle ilişsinde zorluk yaşayan ayrılık ve boşanma boşanma aşamasında olan çiftler için en uygun terapi yöntemlerinden bir tanesidir. Alanında uzman ve işi ile alakalı gerekli tüm eğitimlerini tamamlamış kişiler çiftlere hizmet verir. Çiftlerin birebir yaşamış olduğu problemlerin ana kaynağına inerek bu problemlerin ne şekilde çözüme kavuşacağına dair çiftlere pek çok bilgi verir. Her çift için uygulanan çift terapist seansları farklıdır.

Uzmanlar, çiftlerin yaşamış olduğu sorunların derinliğine ve çiftlerin durumuna göre terapi seansları belirlerler. Bu seanslar ilişki ve aile yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Seans esnasında kişilere uygulanan tedavi yöntemleri de farklıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)